Üniversitedeyken tekrar YKS'ye girmek?

Geçen sene mezuna kalmıştım çalışıp daha iyi bir yere giderim umuduyla. İşler düşündüğüm gibi olmadı, kitap yüzü açmadım ve yine kötü bir sonuç yaptım. Aile, psikolojik durum falan derken bu sene tekrar hazırlanmak istemiyorum.

Kafamda bir düşünce oluştu ama bu hayatım için bir kayıp mı emin olamıyorum. Bu sene puanımın yettiği düşük bir mühendisliğe gideyim takılmalık, birinci sınıfı okuyayım ve ikinci senemde okul devam ederken tekrar YKS'ye hazırlanayım... Bu işi ailemden gizli götürüp yeni okulumu kazandığımda açıklamayı düşünüyorum çünkü inançlarını fazlasıyla kırdım. Başka bir şehirde olacağımdan saklamak da zor olmaz. Böyle yaptığım takdirde 22. yaşıma doğru yaklaşırken üniversiteye tekrar başlamış olacağım.

Bu zahmete girme nedenim de, çalıştığım takdirde bir şeyleri başarabileceğimi düşünmem. Bende de o eksikti maalesef.

Uzun lafın kısası... Bu planı uyguladığım takdirde bir şeyler için geç kalmış olur muyum sizce? Anlattığım yolu izleyen varsa da tecrübelerini dinlemek isterim.

Not: Yatay geçiş ile 200 küsür binlerden sağlam sıralamalı yerlere geçebileceğimi düşünmediğimden üzerine pek kafa yormadım.

Güncellemeler
+1 yıl
Yanlış anlaşılmak istemem, bahsettiğim planı uygulamasam bile bu sene bir üniversiteye gideceğim. Takılmak lafı biraz şımarıkça oldu.
Üniversitedeyken tekrar YKS'ye girmek?