2 yıllık diş hekimi yanında hekime yardım etmek amacı ile çalışıyoruz. Hastaya randevu ayarlıyoruz hastanın röntgen çekimini yapıyoruz gerekli planları hasta kartına yazıyoruz tedavi sırasında malzemeleri ayarlıyoruz malzemeleri temizliyoruz görevleri bunlar
Puanı öyle yüksek değil her şekilde girilebilir. Maaş konusunda yeni başlayan biri asgari ücret alır ama kendini gelistirmene bağlı olarak yüksek ücretler de alınabiliyor
Çalışma saati söyle özelde 9-10 saat çalışıliyor hafta sonu da pazar günü tatil olur ama bu benim çalıştığım klinikti. Her klinik farklı oluyor buna bağlı fiyat farkı da farklı oluyor
Kimi doktorlar çok samimiydi yani arkadaş olunacak tipten kişilerdi kimisi ise kendini üstün görüp seni normal çalışan olarak gören tiplerdendi. Ben staj yapmıştım okulum zorunlu staj yapmamı istemişti o süreçte ücret almadım ama eğer çalışmak istersen ilk girişinde asgari ücret verirler zamanla performansina göre ücret artar
Kızlar Ne Diyor
Genelde nükleer üzerine ya da telefon hatlarında çalışıyorlar
fizik öğretmeni olarak çalışmalar mı? peki fizik öğretmenleri öğretmenlik dışında iş bulabilir mi?
Öğretmenler pek alanları dışında iş bulamıyor onun yerine fizik okuyup formasyon alırsın hem öğretmen olursun hem de başka alanlarda calisirsin
formasyon ne demek
Eğitim Fakültesi mezunu olmayan kişilerin öğretmen olabilmesini sağlayan belge oluyor
yani matematik bölümü ve matematik öğretmenliği var.
matematik okuyanın formasyon alması lazım.
çok saçma bence
kpss de aşırı saçma üniversite sınavı da aşırı saçma
Öğretmenlik okumuyor çünkü o yüzden alması gerek
öğretmenlik okuyanlara derste çocuklara nasıl davranacağı hakkında eğitim verilmiyor
Orası öyle ama bu diğer şeyleri değiştirmiyor
diğer şeyler derken
kurallar mı
Yani formasyon alınması gerektigini, yks ye kpss ye girmek gerektiğini değiştirmiyor
haklısın. fiziğe ilgin var mı
İlgim evet var ama anlayamıyorum😅
çalışıyor musun fizik
2. Üniversite için çalışmaya başlayacağım. Bunun dışında çeşitli videolar izliyorum eğer fırsatım olursa fizik bilimi ile ilgili
birinci üniversitede bölümün neydi. işine yaramayacak mı bu bölüm
Ağız ve diş sağlığı okudum ama hedefim bu değil hedefim daha farklı
ağız ve diş sağlığında hangi mesleği oluyorlar
Diş hekimi yardımcılığı
çalışma şartları nasıl doktor olmuyorsun dimi iki yıllık mı
2 yıllık diş hekimi yanında hekime yardım etmek amacı ile çalışıyoruz. Hastaya randevu ayarlıyoruz hastanın röntgen çekimini yapıyoruz gerekli planları hasta kartına yazıyoruz tedavi sırasında malzemeleri ayarlıyoruz malzemeleri temizliyoruz görevleri bunlar
maaşı ne kadar
puanı yüksek mi
devlete atanmak kolay mı
diş hekimi daha mı yüksek maaş alıyor
hastanın dişine bakıyor muydu
hastanın dişine bakıyor muyuz?
Puanı öyle yüksek değil her şekilde girilebilir. Maaş konusunda yeni başlayan biri asgari ücret alır ama kendini gelistirmene bağlı olarak yüksek ücretler de alınabiliyor
Hastanın disine bakmak bizim işimiz değil devlete atama sıkıntı puan yüksek ve atama az ama emin ol maaş için özel sektör daha iyi
asgari ücret mi
devlet memuru hani 9 bindi
özel sektörde maaş düşük dedin sonra yükselir o zaman eğer çalıştığı klinik kapanırsa adam nasıl iş bulur
Özelde asgarî ücret ile başlanır
Çalıştığı klinik kapansa ne olur ki başka klinikte çalışır yüzlerce klinik var
iş bulabilir diyorsun hemen
çalışma saati günlük haftalık ne kadar olur tahminen. dişçi in işi daha zor
Çalışma saati söyle özelde 9-10 saat çalışıliyor hafta sonu da pazar günü tatil olur ama bu benim çalıştığım klinikti. Her klinik farklı oluyor buna bağlı fiyat farkı da farklı oluyor
ne kadar maaş aldın toplamda. zor muydu çalışmak yorucu muydu. doktorlarla arkadaş oluyor muydun
Kimi doktorlar çok samimiydi yani arkadaş olunacak tipten kişilerdi kimisi ise kendini üstün görüp seni normal çalışan olarak gören tiplerdendi. Ben staj yapmıştım okulum zorunlu staj yapmamı istemişti o süreçte ücret almadım ama eğer çalışmak istersen ilk girişinde asgari ücret verirler zamanla performansina göre ücret artar
Tabiki yorucuydu çünkü sağlık alanı zaten zor ve yorucu ama severek yaparsan pek onu görmüyorsun
anlıyorum. teşekkürler cevap için arkadaşım olur musun
Rica ederim. Olurum
otomotiv makine vs vs sektörlerde iş bulursun.
fizik öğretmeni olarak çalışmalar mı? peki fizik öğretmenleri öğretmenlik dışında iş bulabilir mi?
öğretmen olursan pek şansın olmaz.
öğretmen olan birinin geçmişinde öğretmenlik olduğu için işe mi almazlar.
fizik okuyan birini senin saydığın sektörde iş bulabilir mi
aynen ben de fizik okuyorum 😬
o zaman kpss ye girip fizik öğretmeni olmaktansa saydığın işlerde çalışmak daha mantıklı bence
arkadaş ortamında bölümü tercih etmişsin diye duydum
cevap vermek istemedin mi
özür dilerim de ben hiçbir şey yapmadım ki. sadece sarhoşken tercih yaptığını okudum.
evet biraz öyle oldu ne alaka şimdi 😂
fizik konularında fikrini alabilir miyim diyecektim
alabilirsin
teşekkürler fizikle ilgili yazarım sana
merhaba. şu konuda konuşabilir miyiz
0C
1C
2C
273C
sıcaklıklardan hangi ikisinden biri diğerinin 2 katıdır
bana fizikle ilgili sor demiştin