Sırf hayaliniz olduğu için puanınız yettiği halde 4 yıllık tercih etmeyip 2 yıllık üniversite okur musunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Hayallerinin peşinden tabi ki koş ama mantıklı bir çerçeve de çünkü hayatın gerçeklerini ve zorluklarını da göz önünde bulundurman gerekiyor. Ama eğer sen ben hayalimi gerçekleştirerek de yol alabilirim geçim sıkıntısına vs. düşmem diyorsan kendine güveniyorsan bunu da başarabilirsin. Ben hep karar verirken pişman olmayacağım yönde karar vermeye çalışırım. Yine de pişman olabilir misin ilerde? Olabilirsin elbette ama en azından benim kararımdı tecrübemi istediğim bir şeyin peşinde edindim dersin.
01 Yorumla- +1 yıl
Olgun insanların yorumu bir başka oluyor ☺️
En İyi Cevaplar
+1 yılŞu anki ekonomiye bakarsak 4 seneliği tercih etmen daha doğru olur eğer ülkenin durumu böyle olmasa ve de her şeyin fiyatı uçmasa hayalinin peşinden git demek isterdim çünkü insanın sevmediği bir işi yapması çile gibi gelir. İşe gitmek istemez, her gün farklı bahaneler üretir vesaire. Ama tabi tercih sana kalmış, umarım kendin için en doğru olanı yapıp pişman olmazsın.
00 Yorumla
Baktım biraz da sıralamalar felâket kötü. Pişman olmam diyorsan elbette gir senin tercihin, çocukluk hayalin ama yıllar sonra geriye dönüp "Keşke..." deme yeter ki. Ben çok dedim çünkü, ordan biliyorum.😅
Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü (Önlisans)
2021 taban puanları
En düşük: 217
En yüksek: 288
2021 başarı sıralaması
En düşük: 1.337.359
En yüksek: 556.916
01 Yorumla
Soran+1 yılBu hayata bir kere geliyoruz. Bazen risk alıp, istediğine yönelmen gerekiyor. İtfaiyecilik dediğimde karşımdakinin hissettiği ile benim hissettiğim bir olmuyor. Çünkü ben 8 yaşında hayat kurtardım
+1 yılBen bu tarcihi yaptım geçmişte. Elektronik önlisansı 3 dersten 1 yıl uzattığım esnada İngilizce öğretmenliğini kazandım. O zaman aynı anda iki üniversite okumak mümkün değildi. Ben tercihimi sevdiğim meslek olan elektronikten yana kullandım, eğitim fakültesini kazandığım halde gitmedim. üzerinden 29 yıl geçti ve halen de doğru karar verdiğimi düşünüyorum.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
72
Cevap
45Cevap
+1 yılZamanında LYS den 440 küsür dilden puan yaptım. Hedefim ingilizce öğretmeni veya mütercim tercüman vs. olmaktı. İngilizce ile ilgili türlü türlü hayallerim vardı ama yapmadım. 2 yıl uçak teknolojisi okudum. Mezun olup büyük bir şirkete girdim, iyi de para kazanıyorum. Çalıştığım sırada da 4 yıllık üniversite bitirdim DGS ile. Şimdi yakın zamanda bir mühendislik okumayı düşünüyorum.
Hayallerimin arasında Havacılık sektöründe olmak da vardı. Böylece işime geldi. Hayata erken atıldım, işimi erken elime aldım. Eğer 4 yıllık okusaydım bunun atanmasını, 4 yılını, ALES'ini vs. tonla derdini çekecektim. Arada pandemi vs. ekonomik kriz derken heba olacaktı. Zorlanacaktım baya yani. Çok zengin bir ailede olsaydım 4 yıl devam ederdim ama hayat şartları beni bu yönde itti. Tabi abimin tavsiyesi de yardımcı oldu bana.
Şuanki ekonomik durumunu ve ülkenin durumunu düşünerek tercih yap. Hangisi sana uyuyorsa öyle devam et.
21 Yorumla
Soran+1 yılBenimki de sana benziyor. Başka çarem yok. Ailem yanımda bugün var yarın yok. Hayata atılmak amacım
+1 yılKardeşim benn2019 da hedefi yazılım elektrik elektronik veya elektronik haberleşme mühendisliği olan biriydim sınava 20 gün kala bi kız yüzünden yüz felci geçirdim ve haliyle berbat Bi psikoloji ile sınava girdim sol gözüm tamamen kapalı idi haliyle bişenç yapamadım bana da 4 yıllık birçok bölüm geliyordu ama hayallerimin peşinde koştum istediğim bölüme olur da birgün yatay geçiş yaparım ümidi ile bu bölümlerden birine geçiş yapabileceğim 2 yıllık bölüm bitirdim şu an dgs ye hazırlanıyorum her zaman hayallerinin peşinde koş çünkü hayalinde olmayıp sevmediğin Bi işi severek yapamazsın severek yapamadığın işte hayalin olan iş kadar başarılı olamazsın kardeşim😊
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDetay vermemissin. Derdin sadece uni diplomasi almak mi? Diploma alip baska seylere mi kosacaksin? 2 yillik hayal nedir anlayamadim onu. Att, tekniker falan olmak değildir herhalde. 2 yillikta atanabilir olan bunlar var çünkü. 4 yil oku derim. Belki zaman kaybi olur ama hayalin nedir bilmiyorum. Girisimcilik mi baska bir sey mi bilmiyorum. Ama hayalin olmazsa diplomanla bir seyler yapabilir, hayatini kazanabilir ol bence. Artik meslek sahibi/para sahibi olma yasi cok yükseldi cunku. Tabi lisans olarak hangi bolum bu da onemli. En kotu duz memur olursun lisans diplomanla. Notlari yuksek tutarsan ogretim görevlisi olma sansin olur ugrasirsan eger. Lisans her turlu daha avantajli bence. Bosuna 4 yil oku demiyorlar.
10 YorumlaBilmıyorum bu soruyor ne zman sordun ama ben de Şu an da tercih donemındeyım ve kafamda zibilyon tane soru var 4 yıllık istediğim yere tutuyor ama ya boşta kalırsam dıye korkuyorum. 2 yıllık iyi üniversitede (Marmara , Ege , dokuz Eylül vs vs) yerde anestezi geliyor büyük ıhtımal onu yazıcam ıçimden de yazmak geliyor ama sırf bu bilinçsiz cevremız yüzünden (4 yıllık okumanın her zaman 2 yıldan daha ıyı olduğunu düşünen kitle ) içimde bir burukluk var 4 yıla imkanım fazlası ile varken sırf atanma sıkıntısından dolayı iki yıla gitmek veya zorunda olmak
00 Yorumla
+1 yılBenim tavsiyem: Üniversite mezunu olduktan sonra iş garantisi olan bölümleri oku. Ayrıca sevdiğin işi seçmelisin. Üniversitede sınavdan ziyade tercih önemlidir. Şöyle anlatayım: Karşıdan karşıya geçerken birkaç köprüden birini seçeceksin. Eğer yanlış köprüyü seçersen karşıya geçmeden kayıp düşersin.
02 Yorumla- +1 yıl
att bölümünde sayısal puana mi tyt ye mi bakıyorlar acaba bilginiz var mi
- +1 yıl
Üniversitede bu bölümü okumak isteyen insanlar ise lisede sayısal bölümü okumak zorundadır. Eşit ağırlık okuyan öğrenciler yeterli bilgiye ulaşamazlar. TYT'de iyi puan yapman şart. Dediğim gibi lisedeki sayısal bölümlere bakılıyor. Sistem bayağı değişti. Bizim zamanımızda daha farklıydı.
Geçerli meslekse 4 yıllığa gerek yok. Örnek veriyorum yazılım mühendisliği okuyor adam. Farklı bir kişi 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyor. 2 yıllık okuyan kişi işinin ehli ise hemen hemen aynı maaşı alabiliyor. Gerçi dediğim sektör tamamen kendini geliştirmene bağlı. Bunun gibi çok örnek var.
00 Yorumla
+1 yılHayali falan boş ver para getirecek işe yönel. Gelecekte pişman olursun
12 Yorumla
Soran+1 yılAsıl mutsuz olacağımı bile bile para var diye o işlere yönelirsem pişman olurum
- +1 yıl
Kanka hayallerimin peşinden gidip müzik bölümü okudum, şu an müzik herkesin uğraştığı bir uğraş oldu. Hevesim de kaçtı. Fikirler değişiyor. Şu an bana müreffeh bir hayat yaşatan ne iş olsa yaparım kafasındayım. Hangi işte çalışırsan çalış bir süre sonra sıkılacak hatta tiksineceksin mesleki dezenformasyon olacak. Türkiyede yaşıyoruz. Bu ülkede tek güç para. Paran varsı karın, olur çocukların olur , evin , araban, arkadaşın, saygınlığın, olur yoksa sen de yok olursun. Sevdiğin iş sana para kazandırmayacaksa onu ikinci iş ya da hobi olarak yap benden sana dost tavsiyesi. Ben olsam böyle yapardım
+1 yılÖzel harekât mı olacaksın? Ne okumak istiyorsan onu oku sonuçta mezun olunca parayı sen kazanacaksın, o işi sen yapacaksın.
21 Yorumla- +1 yıl
İtfaiyeci olacakmışsın gördüm. Hayırlısı olsun senin için.
- YKS2026 konusunda 370 cevap paylaştı.
+1 yılİstediğim bölüm neyse onu okurum, 4 yıllık bitirene madalya vermiyorlar bir olayı kalmadı zaten.
10 Yorumla Hayır, ben de iki yıllık okudum istediğim bölümü. Puanım 4 yıllığa da yetiyordu ama bunu tercih ettim. Bence puanın yüksek diye olacağa değil işe başladığında severek yapacağından emin olduğun bir bölüm okumalısın
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılanlamadım 4 yıllığa yeten puan 2 yıllığa nası yetmiyo?
12 Yorumla
Soran+1 yılTekrardan oku yanlış anlamışsın
Cevap sahibi+1 yılhaaaaa anladıııım
o zaman cevap vereyim 2 yıllık diye o bölümü küçümsemek hata olur hayalin neyse senin hedefin ve başarın odur
dolayısıyla hayalinin peşinden git derim
soru soruyorsun insanların görüşlerini görünce azarlamaktan beter yapıyorsun soran sensin. o hayatı yaşayan da sensin sen ne dersen o olacak tabi bizim ne dediğimizin ne önemi var
02 Yorumla
Soran+1 yılKimi azarladım?
+1 yılÇok gözde değilse 4 yıllık zaten aklın varsa 2 yıllık oku. Lisans kpss hem belirgin zor hem de st. Sapması fazla. Özelde de aynı 2 yıllık daha iyi olduğu çok rastlanır.
04 Yorumla- +1 yıl
Oh be sanahtan beri reklamdan yazamamıştım en sonunda yazdım.
- +1 yıl
La 4 yıl okuyan daha iyi 2 yıl okuyan kaç puan aliyor birde 4 yıllığı kötülüyon önlisans mezunu üniversite mezunu bile sayılmaz
- +1 yıl
Onda haklısın adamın niyeti devlete yerleşmekse ön lisanstan rahatça yerleşsin. Yerleştikten sonra aöf lisans ya da uzaktan eğitim lisans okusun. Birde lisans mezunu özelde de iş bulamayabiliyor. Zaten bilgisi az olduğu da sık radtlamıyor bilhisayar mühendisine bişdiğim bir şeyi sorarım bilmiyor çoğu ama 2 yıllık programcı bilir. Bir de 4 yıllık bitireyim kısa dönem yapayım olayı da kalmadı. Lisans mezunu olma sadece hava atmaya yarıyor çoğu bölüm.
- +1 yıl
Ha lisansdaki iyi bölümler tutuyorsa da boşu boşuna 2 yıllık okumasın o da ahmaklık olur.
+1 yılŞu an da kaç yık okuduğuna bakılmıyor
Ne okuduğuna bakılıyor eğer sen okuyacağım bölümü severek aşkla yapıckasan git o bölümü seç
Bu arada ne okumak istiyorsun00 Yorumla
+1 yılBölümleri söylesen daha mantıklı karşılaştırma yapabilirdik
Yine de seni birkaç yıl sonra düşündüğünde neyin daha çok mutlu edeceğine inanıyorsan onu yap00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayalin dışında hiçbir şey yapma bunu tüm kalbimle söylüyorum çok pişman olacaksın istersen tıp gelsin sen yine de hayaline bak
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMerhaba hangi puana bakıyoruz benim kafam çok karıştı Y-TYT puanına mı hangisini baz alarak araştırma yapacağız? Sizin puanınız kaç ve hangi puana Bakarak ilerlicez?
02 Yorumla- +1 yıl
Puan degil sıralamaya bakın siz
Soran+1 yılSağ alttaki tabloda “Y” diye başlayan sıralamana göre tercih yapacaksın
4 yıl 2 yıl muhabbeti daha, çok bölümüne göre 2 de 4 de oku fark etmez sevdiğini ve iş imkanı olanı oku 2 yıllık bazen daha iyi oluyor
00 Yorumla
+1 yılPuanın yetiyorsa 4 yıllık üniversite oku, daha sonra öğrenci değişim programıyla yurt dışı imkanın olur :)
00 YorumlaŞu anki 2 yıllık üniversite okuyanlara lise mezunu gözüyle bakıyorlar bence puanın da yetiyorsa 4 yıllık oku.
00 Yorumla
+1 yıl2 yıllık bölüme git çok istiyorsan. Eğer pişman olursan DGS ile geçersin zaten. Verdiğin karar diğer kararı telafi edecek bir karar olsun.
00 Yorumla
+1 yılEğer hayal ettiğim mesleğin ekonomik açıdan bana katkıda bulunma ihtimali yoksa veya daha azsa 4 yıllık tercih ederdim.
00 YorumlaHayalinde ne varsa onu gerçekleştirmen en güzeli olur. Zaten şu devirde 4 yıllık okuyup işsiz olan bir sürü insan var. En mantıklısı 2 yıllık okumak.
00 YorumlaOkurdum.. 4 yıllık bölümü istemeden okuyacağıma , 2 yıllık istediğim bölümü okurum..🙂
10 YorumlaHayalin nedir? Hayaline ulaşacak 4 yıllık üniversite varsa daha kaliteli olur. 😊
10 Yorumlamallık yapma 4 yıllığa git.. sistem hala iki yıllığıa hazır değil.
00 Yorumla
+1 yılBende o mallığı yaptım 4 yıllığı bırakıp elektrik okumaya yatay geçiş yaptım
07 Yorumla- +1 yıl
Çünkü ayt puanım daha yüksekti gittim tytden girdim
- +1 yıl
Sen Samandıra da mı oturuyon
- +1 yıl
Yok la ora nere bilmiyomda cjdjsjsj
- +1 yıl
İstanbul da bir köy Sancaktepe ye bağlı sjjsisbsis ismin samandra olunca bu sorim dedim aslında köy değilde belde olarak biliniyor
- +1 yıl
Aydınlattığın için teşekkürler cidden ilk defa duydum kullanıcı ismi ararken bir anda aklıma geldi nerden duyduysam xjdjsjsjjs
- +1 yıl
İstanbul da oturuyorsan belki birinden duymuşsundur yani biraz zor ama djisbaabajsbs
Hayır okuma tabi ileriki zamanlarda işsiz kalmaktansa 4 yıllık oku daha iyi
00 Yorumla
+1 yılHangi bölümü istiyorsun peki 2 yıllık olarak? Ötekinden daha avantajliysa tabiki ikiyi sec
00 Yorumla
+1 yılEvet okurum. İstediğim meslek değilse neden 4yilimi heba edeyim ki
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayalindeki mesleği yapabilmen için okuman gereken bölüm 2 yıllık olansa tabii ki 2 yıllık okuyacaksın. Ben 4 yillik bölüm okudum da ne oldu. Patronlarımin hepsi lise mezunu 😂
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@hasandldl yok allaha şükür baya iyi maasim var ama bu patronlarımin lise mezunu oldugu gerçeğini değiştirmiyo ne yazık ki 😂😂
Gizli Üye(25-29)+1 yılNere tuttuysa git kardeşim daha sonra gitmeyecem gitmeyecem diye diye hiç gitmeyeceksin haberin olsun sözüme güven yoksa hiçbir şey okuyamayacaksın emin ol
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOnun yerine 4 yıllık bir bölüm okuyup POMEM git hem amirlik paem için DGS ye gerek kalmaz çok rahat edersin. Teşkilat artık lisans mezunu nitelikli eleman istiyor.
00 Yorumla
+1 yıl4 yıl çıkan bölüm ne ve hayalindeki 2 yıllık bölüm ne
00 Yorumla
+1 yılTabikide hayallerin önemli kac yil okudugunun ne önemj var ki
00 Yorumla
+1 yılHayır okumam. Hayal filan bunlar hikaye nyde daha rahat olup daha fazla para kazanacak isem önceliğim odur
00 Yorumla
+1 yılHata denemez başarılı bir tekniker başarısız mühendisten iyidir mesela
02 Yorumla- +1 yıl
Bunu bu topluma anlatamazsın istemeyerek mühendis olacağına isteyerek tornacı olsun insan
- +1 yıl
Toplumdan bana ne ben kazandığım paraya mutlu olmama bakarım
+1 yılHayalim olsaydı kesinlikle peşinden giderim, isterse 1 yıllık olsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGitmek istediğin bölümün açıköğretimi varsa ikisini aynı anda okuyabilirsin. İstemediğin bir bölümse 4 yıllık olan asla gitme çileden işkenceden baska bir şey olmuyor
00 Yorumla
+1 yılSevdiginiz bolumu , hayaliniz olani tercih edin.
00 YorumlaTabi ki okurum, hedefin varsa ve hedefine koşabiliyorsan durma bence.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılhayır tabiki şu an bu ülke şartlarına bakacak olursak kesinlikle 4 yıllık okumalısın hayal falan karın doyurmuyor artık acı ama gerçek maalesef.
10 YorumlaBen okudum şimdi pişman değilim. :)))
14 Yorumla
Soran+1 yılSağlık falan mı seninki?
Gizli Üye(30-35)+1 yılbu senin tercihin hangisi senin için iyi olucaksa mantıklı olanına yönel sonrasında pişmanlık yaşamamak için iyi düşünüp öyle yap
10 YorumlaBir yıl daha çalış 4 yıllık git. 4 yıllıklar zor iş buluyoken 2 yılı çope atma derim
06 Yorumla
Soran+1 yıl4 yıl tutuyor zaten ama hiçbirisi hedefim hayalim değil
Soran+1 yılÇocukluk hayalim itfaiyecilik
Gizli Üye(18-24)+1 yılHayalin olanı yap. Bu ülkede bilim insani bile olsan tiktokta g.. tunu sallayan deliden daha az kazancan netice olarak
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBöyle çomar hayal mi olur? 4 yıllıkta öğrenemeyip 2 yıllıkta öğreneceğin ne olabilir ki?
06 Yorumla
Soran+1 yılSenin çomar beyninin MYO’lardan haberi var mı?
Cevap sahibi+1 yılYok çünkü öyle yerlede okumak için çok başarılıyım
Soran+1 yıl2 yıllık Polis MYO’dan mezun olup devamında Polis Özel Harekat olan kuzenim siz 4 yıllık zihniyetlerin 10 senede alacağı parayı 1 senede alıyor. Başarı algın çok iyiymiş Allah şifa versin
Cevap sahibi+1 yılDoktoru avukatı mühendisi dururken polisin o kadar para alması bu devletin ayıbı
Soran+1 yılSuriye’de, Afganistan’da , Kuzey Irak’ta ağır makineli tüfeklerin mermileri yağıyor o polis dediğin özel harekatçıların üstüne. Maddi kaygıları olsun ister mi devlet? Cidden çok canım
Cevap sahibi+1 yılIşidden rüşvet mi alırlar maddi kaygıları olursa?
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen gibi hayalini kovala sonra olmasın yıllarca uğraş baska memuriyete gir öp başına koy. Bence hayatını kurtaracak bölüm seç.
00 YorumlaHayalini tercih etmelisin. Yoksa tüm hayatın pismanlik üzerine olur
10 YorumlaKesinlikle hayalinin peşinden git ben puanım heba olmasın diye mimarlık okudum hayalim öğretmenlikti çok pişmanım sevemiyorum da mesleği haylinin peşinden git
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu ülkede okumanın faydası yokken hayallerini yerine getir bari
03 Yorumla- +1 yıl
Hangi üniversitede okulunda işsiz kaldın sanki Boğaziçi'nde odtu de okudunuz da iş vermediler
Cevap sahibi+1 yılSen çok a haber izlemişsin
Cevap sahibi+1 yılGit kendini bi tokatla kendine gel etrafına bak derim
Gizli Üye(25-29)+1 yılDGS yi yapabilirim diyorsan hiç düşünme. Çğnpü 3 yıl çabuk geçiyor ve Dgs gülümsüyor 😂
00 Yorumla
+1 yıl2 yıllık bölümler 4 yıllık bölümlerden daha iyidir kesinlikle tercih etmelisin. kısa yoldan meslek sahibi olursun ayrıca DGS sınavı ile daha kolay bir şekilde 4 yıllıklara geçiş yaparsın.
12 Yorumla- +1 yıl
DGS öyle kolay bi sınav değil YKS’den daha zor
- +1 yıl
DGS daha kolay bir sınav sadece türkçe ve matematik var başka derslerden sorumlu değilsin
+1 yılBeni ne mutlu ediyorsa onu okurum 4 yıllık okumak istersen açıktan da okuyabilirsin maksat lisans mezunu olmaksa
10 YorumlaBölüme göre değişir tabii 4 yıllık işletme mi 2 yıllık havacılık mı desen tabii ki havacılık mesela, ülkede artık 4-2 yok kim nerden yürürse valla
10 Yorumla
+1 yıl2 yıllık nasıl hayal olur yahu, oradan mezun olanların hepsi işsiz
03 Yorumla
Soran+1 yıl2 yıllık Polis MYO mezunları, sağlık mezunlarıda işsiz yani
- +1 yıl
Sen Polismi olmak istiyorsun anlayamadım?
Soran+1 yılHayır örnek verdim
İs avantajı 2 yillikta fazlaysa 2 yi okurum malum gunumuz turkiyesinde sevdigin degil kârninin doydugu isi yâpacaksin 👊
00 Yorumla
+1 yılÖnemli olan sevdiğin işi yapman. Hem kendin hem başkaları için. Statü düşünüp sevmediğin işi yaparsan yazık olur
00 Yorumla
+1 yılHangi 4 yıllık olduğuna bağlı. Bazı 2 yıllıkların iş imkanı 4 yıllıklara göre daha iyi olabiliyor
10 YorumlaBen okudum. Sonra atandım
Başka bir bölüm daha okudum10 Yorumla- Devamını Gör (57)
Devamını Gör(102)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası