Eşit ağırlık 125bindeyim sınıf öğretmenliği ve psikoji arasında kaldım ikisinide okuyabilirim ama sınıf öğretmeni daha zahmetsiz tatiller küçük çocuklar daha cazip geliyor
Psikolojide havali geliyo
Eşit ağırlık 125bindeyim sınıf öğretmenliği ve psikoji arasında kaldım ikisinide okuyabilirim ama sınıf öğretmeni daha zahmetsiz tatiller küçük çocuklar daha cazip geliyor
Psikolojide havali geliyo
Ogrencilerle olabilir misin bu onemli. Ogretmenlik evet maasi, bol vaktiyle falan iyidir ama zordur. Surekli kucuk cocuklarla ugrasirsin. Sinif ogretmenliginde surekli gezilere goturmen gerekir. Okuma yazma öğreteceksin. Gurultu cok fazla olacak hayatinda. Surekli cocuk gürültüsü. Hem sınıfta hem disarda. Yani tenefuslerde bile kafani dinleyecegin bir alan yok. Her yer cocuk, gürültü. Bahceye ciksan yine ayni. Cocuklarla ayrı velileriyle ayri uğraşırsın. Sinif ogretmenlerinin en buyuk eksisi sinifta 30 kisi varsa bu 60 olur cunku veliyi de idare etmen gerekir. Cocugun anlamadigi seyleri velilere soylemen gerekir ki odevler falan sistem daha duzgun işlesin. Belki gençken zor gelmez ama biraz yaş aldikca cocuk sesi, cocuklar kaldiramaz duruma gelebilirsin yani basin kaldirmaz yaş aldikca. Sen kendi cocuklarini buyutursun ama mesleki olarak sana gelen cocuklar buyumez, hep belli bir yaş olacak. Bu da ortalama 6-10 yaş aralığı. Onun dışında diger brans ogretmenlerinin tek bir dersi anlatmasi gerekirken sen tum derslere hakim olmak zorundasın. Bu resim muzikte dahil. Cok yonlu olman gerekir bransin geregi. Aslinda resim muzik derslerine bu bransin ogretmenleri girmeli ama neden bu sistemde israr ediliyor anlamiyorum. Ogretmenlik baktigin zaman zor aslinda. Sadece ataması, maasi, tatili falan memnun eder belki. Bunlar da olmasa yapilacak meslek degil bence. Cocuklari sevip sevmemen de önemli. Meslek disinda evde de cok calisirsin. Karne hazirlarsin, not girersin, yazili okursun, yazili hazirlarsin, her tarafında surekli kitaplar olur, testler olur. Odevlere bakman gerekir. Yazici ya da fotokopici dostun olur. Simarik cocuklarla uğraşırsın. Ogretmenligin zihinsel yorgunlugu cok olur. Hem cocuklari, hem sinifi idare etmen, hem anlatacagin beyninde toparlayip anlatman gerek. Ayni anda bircok seye hakim olman gerek.
Psikoloji bence cok guzel bir alan. Eger akademi dusunursen guzel olur. Hem yine hoca olmus olursun. Hem lisansı okumasi zevkli bir alan hemde yukselirken de zevk alirsin diye düşünüyorum. Psikolojiye ilgim sonradan arttı, bu alanla ilgili cok kitap okumaya basladim son iki senedir. Belki pandemi de etkili oldu buna. Zevkli bir alan. Eger devlete kapagi atayim derdin yoksa dusunebilirsin. Cok yonlu ve cok gelisebilecegini dusundugum bir alan. Ogretmenlikte insan bence cok duz kaliyor, gelismekten uzak oluyor biraz. Psikolojide surekli yeni arastirmalari falan takip etmek, bunlari okumak daha guzel. Akademisyen olabilirsin, danisma merkezlerinde çalışabilirsin, saglik calisani olarak geçiyor psikologlar bu yuzden hem devlette hemde özel hastanelerde calisabiliyorlar. Benim kuzenim psikoloji okudu ozel bir hastanede psikolog şimdi. Istersen klinikte acabilirsin. Eger kendini gelistirirsen iyi para da kazanabilirsin. Zihinsel olarak ogretmenlige gore daha berrak olursun. Ogretmenligin zihinsel yorgunlugu cok olur. Psikoloji de daha net bir kafan olur.
Onceliklerin onemli burada. Atama dersen ögretmenlik ama ilk basta merkeze atanman zor. Hemen hemen butun öğretmenlikler bu sorunu yasasa da sinifcilar daha fazla köye, doguya ataniyorlar. Belli de olmuyor. Zamaninda ingilizceye cok ihtiyac var dendi. Bu sene ingilizce ögr. alımı dustu. 4 sene sonra bu alanda ne olur bilinmiyor ama koylerde acik varsa atamasi yine yuksek olur. Ben stabil bir hayat, memur hayati istiyorum, devlet guvencesi altinda olayim dersen ogretmenlik sec. Muhtemelen cevrende sana ogretmenlik yazdiracak.
Ben kendimi gelistirmek istiyorum, çalışırım, stabil bir hayat istemiyorum, psikolojiye ilgim var ve ilerde bu alan cok degerlenecek, uzmanlik icinde çalışırım falan diyorsan psikoloji sec. Psikoloji de sanırım iki yil daha okuyorlar. Uzman ya da klinik psikolog olmak icin y. lisans yapiyorlar diye biliyorum. Yani 6 yil okuyacaksin sanırım. Bu alanda cok sey ogrenirsin, hayattan seyler öğrenirsin, kendinle ilgili seyler ogrenirsin. Ve ilerde gozde olacak meslek gruplarinin icinde yer alıyor yapilan arastirmalarda. Gittikce dunya zorlasmakta ve ruh sagligi uzmanlarina daha ihtiyac duyacak hale gelecegiz cunku. Şu an bile oyle. Yine salginlarin ve psikolojik sorunlarin giderek artacagi söyleniyor. Bu da tip mezunu psikiyatrlarin ve psikologlara cok ihtiyac olmasi demek. Ulkemizdeki deli doktoru tabiri de zamanla yok olmakta. Eskisi kadar psikologa karsi ön yargi gormuyorum halkta. Ihtiyaclari var cunku bu modern dunyada. Gonlunden en cok hangisi geciyorsa onu yazmalisin. Sonra kalbim bunu istiyordu deyip aklin orada kalir, icinde ukte kalir hep.
Çok iyi degerlendirmissijiz siz ne okuyorsunuz
Sınıg öğretmenliğinin ataması daha çok. Psikikoloji mezunları işsiz geziyor ne yazık ki. Son alımda 1 kişi aldılar galiba. Havalı diye bi meslek seçilmez. Kendine uygun olanı ve para da kazanabileceğin bi meslek seç.
Cevap
7Cevap
Bence yetenek varsa okunmalı
Geleceğini düşünüyorsan sınıf öğretmenliği oku. Ataması çok
Atama çok ama puanı çok yüksek
öğretmenlik daha iyi ataması var çocukları seviyosan güzel
psikolojide iş bulmak daha zorlaştı çok mezun var
Adam akıllı psikolog olacaksan eğer olabilir. Kendi çapında para kazanmaya çalışırsın.
Sınıf öğretmenliği mi zahmetsiz zuhahahhaha o çocuklarla uğraş göreyim seni
İse zahmet açısından bakmak doğru değil şu devirde iş bulma imkanıni ve maddi imkanlari daha ön planda tutmakta fayda var her işin kendine göre zorluğu var tabi ancak ikinci planda olmalı
Psikolojinin ismi havalı. Sınıf öğretmenliğinin yaşaması...
Sınıf öğretmeninin talibi de çok oluyor. Dur iyice kafanı karıştırayım😛😂
Ahahahaa kız inan o da aklımdan geçti
Havalıya bakma iş olanığına bak
Kafanı si
Bende seni
Kafaya bakale
Okunur fjdjkfc
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?