Okuduğunuz veya bitirdiğiniz bölümü bir başkasına önerir misiniz? Neden?

İnşaat muhendisiyim. ÇOMÜ-YTÜ ve İTÜ de ogrencilik yaptim. 3 okulu da tavsiye ederim.. Ama İstanbul da ogrencilik gercekten zor. hele ki simdi insan musfetteleriyle doldurulunca berbat bir hal aldi. Dolayisiyla sirf sehirden oturu bugun İstanbul ikinci planim olur. Belki haric bile tutabilirim. Gidip sokaklari gordukce midem bulaniyo. Çanakkale, İzmir, Eskişehir candir.
Meslegi tavsiye etmiyorum. Serbest ofis acsan hep bi rekabet, imza atamayan muteahhitlerin kolesi oluyosun, bi de ustune aylarca para almak icin bekleyip tatli tatli dilenip les gibi agiz kokularini cekiyosun. sonra adam kaciyo sen de avcunu yaliyosun. Birinin yaninda calissan aldigin para para degil sigortan bile asgariden yatiyo. muteahhitlige girsen maliyete matematigin yetmiyo, dunku ameleye bugun yetki belgesi verilmis. osuruktan binayi ucuza catir catir satiyo (halk ucuza mecbur cunku) sen de anca ne guzel bina yaptim behh deyip sinek avliyosun. buyuk islere girismeye kalksan ne dumenler donuyo belli degil. kamuya girsen muhendisligi unutuyosun. kurumsal bir firmaya kapagi atacak sansin varsa ve entrikalara gogus gerebilecek, sivri zeka biriysen, sansliysan belki orda meslegine hakkini verebilirsin (suyun cikip her pazar-bazen 2 haftada 1 pazar evde posa gibi yatmak sartiyla).
diger sektorlerin durumunu bilmem ama insaat sektorune gireceksen kardesim, hedefin yurtdisi olsun. muhendislik derslerine 1 calisiyosan yabanci dile 3 calis. erasmus yap, work and travel yap, disarda staj yap, yuksek lisans yap, ne yap ne et, isini ve tum hayatini yurt disinda kur. "biraz takilayim, tecrube edinip gideyim" dedigin an kaybedersin. kendine hedef koy. su sirkette bu kadar sure ogrenicem, ogrenirken is arayip gidicem de. yoksa patlarsin.
bak Avusturalya Kanada beyin gocu aliyor. Kosa kosa git durma kardesim. bu acinacak kadar bile hali kalmayan ulke seni beni haketmiyor.
Cevap
11Cevap
Okugum bölüm özel ilgi alanı olduğu için altyapı ister bu altyapıyı oluşturmuş kimsenininde zaten eğilimi olur.
Okuduğum Üniversiteyi önermem ama okuduğum bölümü önerebilirim.
Evet emlakçı olsun isi kivirsin 2.3 senede evini arabasını alır bile
Hayırrrrrrrrrr sözel eşitağırlık sayısal her alanın kendine göre gözde bölümleri vardır. Bu bölümler hariç OKUMAYACAKSINNNNN
Önermem şu anın trend meslekleri mezun olunca değişiyor, zaten üniv demek işsizlik demektir
Önermem, hatta uzak durun, tek avantajı ingilizce olması 😁
Okursam öneririm.
Okuyanlarin havasından geçilmiyor adam akilli yardım etmiyorlar salaklar
Iyi bir üniversitede de ondan. En kötü bölümü bile çoğu üniversiteden yüksek puanda. Yıldız teknik üniversitesi
Ne var yani bende İTÜ 😜😛
Vayyy Vayyy ortalama zeka seviyesi yükseldi birden 😅
üniversiteler ile zeka seviyesi ne zamandan beri belirlenir oldu?
Zoruna mı gitti yüksek puanı almak zeka işi değil de nedir? Herkes zeki de benim mi haberim yok
Lisedeyken üniversitelilerin programlama ödevlerini yapıyordum da ondan dedim... Baya zekilermiş harbi
Banane
zaaa
önermem gelmesinler çok kötü birde onlarla yarışa giremem:d
Henüz yazmadım hep Konya yazdım çok karsrsısım önermem galiba
Bende konyalym hep Konya yazdım değiştirimi
Kesinlikle önermem. Adalet okudum eğer dgs ile hukuğa geçemeyecekseniz pok gibi bir bölüm. Hukuğa geçmek için de 45 türkçe 45 mat istiyor. Açıkta kaldım şu an 4 yıllık bir bölüm yazıcam
Bölümü öneririm, okulumu belki
Ben okuyorsam neden önermeyeyim
deü makina muhendısliği
hayır onermem.
Öneririm, anestezi önü açık bir bölüm olduğu için.
2 yıllık sağlık bölümlerden bir kaçı hariç en az 90 garantilemek gerek. Anestezi de çoğu özeller deneyim istiyor. İş kolaylığı Ebelik ve hemşirelik de çok alımı oluyor.
Kpssden yüksek almak gerek ama özel hastanelerin bu kadar deneyim aradığını bilmiyordum.
ben de dört senelik hemşireliğe tamamlamak istiyorum
Anestezi en iyi 2 yıllık bölüm paramedik ile anestezi alım çok oluyor önlisans da. Anestezi1 sene önce mi neydi 81 ya da 82 puanla kapattı. bence seniye çok alım olacak. Bende hem kpss ye hem dgs ye çalışacam.
Ay inşallah ya anestezi mezunusun sen de sanırım
İkisini de denemek lazım ama bu sene dgs çok zordu matematik filan..
2. sınıfa geçtim seneye mezun olacam inşallah
önermem
önermem.
Ben öneriririm ama gitmeye beyinleri yetmez
Bitireli çok ölü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?