Arkadaşlar bu soruyu, bu sınava ilk defa girecekler için uyarı ve bilgilendirme amacıyla sormak istedim; YKS saat kaçta ve giriş saati nedir gibi sorularınıza netlik kazandırmak istedim. Cumartesi günü saat 10.15'te yapılacak TYT ve Pazar günü saat 10.15'te yapılacak olan AYT sınavları için EN GEÇ 09.30'da sınava gireceğiniz okul bahçesinde bulunmanız gerekiyor.
Pazar günü saat 15.45'teki YDT için de (Yabancı Dil Sınavı) 15.00'te hazırlıklarınızı tamamlamış olun.
Saat 10.00'dan sonra mazeret kabul edilmeksizin, sınav binalarına hiçbir şekilde giremezsiniz. 10.00'da bina girişleri polis tarafından kapatılır, ÖSYM sınav bina sorumlusunun hiçbir şekilde inisiyatifi kalmaz. Her yıl yüzlerce kişi bu saat sorunları nedeniyle sınava alınmıyor, 1 yılı çöpe gidiyor.
09.30'da ÖSYM bina sınav sorumlusunun oluru ile polis tarafından adaylara binalara giriş çağrısı yapılır. Her adayın resmi kimlik belgesi (kimlik ve geçici kimlik belgesi dışında hiçbir evrak kabul edilmez; ehliyet, pasaport vb.) ve sınava giriş belgesi kontrol edilir. Adaylar sınav salonlarına alınır.
Binaya girdikten sonra acil sağlık durumları haricinde olmak üzere, hiçbir şekilde bina dışına çıkmanıza izin verilmez.
Sınav salonlarındayken saat 10.00'a kadar tuvalete gidip gelebilirsiniz. Tam 10.00'da kitapçık ve optik cevap formları dağıtılır, form ve kitapçıklardaki ilgili yerleri doldurmanız ve imzalamanız istenir.
10.00'dan itibaren tuvalet de dahil, hiçbir şekilde sınav salonundan çıkamazsınız. Çıktığınız zaman sınavınız geçersiz sayılir.
Gerekli kimlik kontrolü ve formların doldurulması sonrası, 10.15'te sınav başlar.
Hayallerinize bir adım kala, sakın sınava geç kalmayın. "Nasıl olsa 10.00'a kadar salona girerim" düşüncesinde olmayın; geç kalır, koskoca 1 yılı yakar ve atarsınız.
Herkese şimdiden başarılar dilerim 🤘
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer