Güney Koreli Kadınları Neden Evlenmek İstemiyor? Ne düşünüyorsunuz?

Güney Koreli kadınlar neden çocuk istemiyor?

Güney Kore'de evlenmeyi, çocuk sahibi olmayı ve hatta erkeklerle birlikte olmayı reddeden kadınların sayısının giderek arttığı belirtiliyor. Peki kadınlar bu seçimlerine gerekçe olarak ne gösteriyorlar? Güney Koreli kadınlar gerekçelerini anlattı...

Güney Koreli kadınlar arasında artan yalnız yaşama ve çocuk yerine kariyere yönelme eğilimi bu şekilde artarak devam ederse, ülke nüfusunun azalmaya başlayacağı tartışılıyor. Çünkü Güney Kore’de giderek artan sayıda kadın evlenmemeyi, çocuk sahibi olmamayı, hatta erkeklerle ilişki kurmamayı seçiyor.

“DOĞUM SANCISI ÇEKMEK İSTEMİYORUM”
Doğum acısına katlanmak istemiyorum. Ayrıca çocuk yapmak kariyerimi bitirir. Güney Kore’nin aşırı rekabetçi iş piyasasında kendine yer edinmeye çalışan çok sayıda yetişkin genç gibi, çizgi roman sanatçısı Yun-hwa da kendine bir yer edinebilmek için çok çalışmış ve bu emeğini çöpe atmak istemiyor. jang Yun-hwa “Bir ailenin parçası olmaktansa bağımsız olmayı, yalnız yaşamayı ve düşlerimi gerçekleştirmeyi istiyorum” diyor.

“ÖNCELİĞİN ÇOCUK MU, İŞ Mİ?”
“KADINLARIN KALKINMADAKİ ROLÜ GÖRÜLMÜYOR”
“KADINLARIN İŞİ ERKEKLERİ ALKIŞLAMAK VE ÖVMEK”
“ÇOCUK MASRAFLI”
“ERKEK EGEMEN KÜLTÜR ÖLMELİ”

(Başlıkların detayları için : http://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/guney-koreli-kadinlar-neden-cocuk-istemiyor/)

(Aynen katılıyorum g. koreli kadınlara, çocukla mı uğraşacağız kendi hayallerimizle mi?)
G. koreli kadınlar en mantıklısını yapıyor
Bence iyi yapmıyorlar
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan: