Geçen yıl sonu Yeni Şafak’tan ayrılan yazar Cemile Bayraktar, Türkiye Sineması'nın usta ismi Kemal Sunal’ın rol aldığı filmler hakkında tepki çeken sözler söyledi. Bayraktar, Kemal Sunal filmleri için "Bu ülkeye zihinsel anlamda yapılmış büyük bir kötülük. Bu filmler resmen insanın zekasına hakaret" ifadelerini kullandı. Bayraktar'ın bu sözlerine sosyal medyadan tepki yağarken Kemal Sunal'ın oğlu Ali Sunal'dan yanıt geldi.Kemal Sunal'ın oğlu Ali Sunal ise, Bayraktar'a "Cemile Bayraktar babamın filmlerini beğenmiyormuş olabilir çokta önemli değil. Ama bu filmlerin kötü olduğunu halka hakaret olduğunu belirtecek bilgisi nereden acaba? Neyse ya o da hiç önemli değil #KemalSunal sırtını halka dayamış harika bir insandır tek gerçek bu" sözleriyle yanıt verdi. Sunal, devamında, "Prim yapmak ünlü olmak için artık bari bu melek insana dil uzatmayın ayıptır. Bu halk #KemalSunal'ına laf ettirmez bakın bu güzel isim altında ezilirsiniz! Ayrıca Ak Partili diye genellemeyelim Kemal Sunal'ı seven milyonlarca Ak Parti'ye oy veren sempati duyan insan var Kemal Sunal halktır hepimizindir" ifadelerini kullandı.Bayraktar'ın sözlerine çok sayıda Twitter kullanıcısı da tepki gösterdi. Kemal Sunal Twitter'da TT oldu.
Cemile Bayraktar'ın sözlerini anlayışla karşılıyorum. İnsanların hayata bakışına göre, bu ülkenin yetiştirdiği en iyi sanatçılardan olan Kemal Sunal 'ın filmleri farklı yorumlanabilir. Maalesef, Cemile Bayraktar'ın o twiti neden ve kime atfen attığını, burada paylaşmamışsınız. Kendisi de bu konuda, kana susamışlar tarafından linç edileceğini zaten o twitinde belirtmiş. Kişisel yorumum, Kemal Sunal filmlerinin, gerçekten de aydın ve insani değerlerinin bilincinde olan insanalar için bir hiç olduğu, insan zekası ile alay ettiği yönündedir. Ancak, o dönemin Türkiye'sine baktığımızda, ülkemizin bu filmlere ihtiyacı vardı. Kemal Sunal filmleri, feodalite ile mizahi bir dille alay eder, halkta, insan haklarına yaraşır değerlerin oluşması yönünde algı yaratır, basit ve alaycı replikleri ile, halkın ne kadar aptalca davrandığını kendi yüzlerine vurur, onuruna sahip çıkmasını vurgulardı.
Kadının yaptığı yorum bana göre kesinlikle yanlış. Toplumun her kesiminden insan yıllardır izliyor kim zekasına hakaret olarak algıladı? Asıl hakareti bunca sıkıntının içerisinde Türkiye’yi şaha kalkıyor gibi gösterenler yapıyor. Ülkede artan çocuk cinayetlerini, önüne geçilemeyen uyuşturucu kullanımını, hayatın zengin kadın/erkek ve fakir kadın/erkek aşkından ibaret olduğunu lanse eden saçma sapan-taklit yapımları eleştireceği yerde çıkmış yılların ustasına mı laf ediyor? Yazık. Ayıp.
Bu kadının bu ayıbını başörtüsüne yamayıp, acımasızca genelleme yapanlar, sizin de hiçbir farkınız yok o kadından. İğrençsiniz.
İşte... Bazı insanlar saçıyla birlikte beynini de kapatınca olan oluyor.
Kemal Sunal, doğum tarihi 10 Kasım'a denk geldiği için hep 11 Kasım'da kutlayan biridir. Atatürk'ü sevmeyen insanların Kemal Sunal'ı da sevmemesi çok normaldir yani.
Seninde ondan farkın kalmadı şimdi sacini kapatmış açmış bu kimseyi ilgilendirmez Ama yanlış Kemal sunal filimleri toplumun gerçek sorunlarını hep dile getirmiştir ailece oturup izlenen filmlerden dır Bence iyi bir sanatçıydı Allah rahmet etsin
Bu kadın gazeteci daha önce de bir şeyler söylemişti. Ve bazen diyorlar ki Türkiye'de düşünce özgürlüğü var ve kesinlikle olmalı ve olması gerek bu ama düşünceni söylediğin için işinden, özgürlüğünden olabiliyorsun. Bu kadına neden bir şey yapılmıyor onu anlamadım. Çünkü ilk vukuatı değil bu.
Kemal sunal'ı değil ama o yapılan filmlerde benim de çok eleştirdiğim yönler var zamanında güldük eğlendik şimdilerde izlerken daha iyi algılayabiliyorum. Gülşah ya da güllüşahla bir filminde çaldıkları üniformayla bakkalı kandırıp yiyeceklerini yemelerini taş atıp camları kırıp sonra parayla taktığı vs. vs. kötülükleri o kadar süsleyip püsleyip önümüze sürdülerki biz gülerek izledik hep bunları. Alttan alttan beyinlere işledi hep tabiiki bu oyuncunun suçu değil o zamanki yazarlar yapımcılar.
Yahu size burada neden haksız olduğunu anlatacak değilim. Ama şunu belirtmek istiyorum. Bu ülkenin Kemal Sunal gibi ve hatta daha büyük bir çok değeri ayaklar altında çiğneniyor ve çiğnenmeye de devam edecek. Tepki gösterilmesini de saçma buluyorum. Biz istedik bunların yaşanmasını.
Ben şu yaşıma kadar Kemal Sunal kadar doğal ve gerçekçi bir oyuncu daha görmedim. Şimdiki komedyenler onun tırnağı bile olamaz. Gündemde yer alma çabaları işte... Komikler.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ülke de Kemal Sunal’ı sevmeyen insan yoktur zannımca. Kemal Sunal’ı sevmeyen insanın büyük sıkıntısı vardır. Bazı filmlerin de insanları kimliklerinden uzaklaştırmak için bir nevi sübliminal mesajlar verilmiştir. Yeri geldiğinde Allah’la bile dalga geçilmiştir. Şaban Allah’ın ismidir. İnek şaban diyerek hakaret edilmiştir. Bu Kemal Sunal’ı ilgilendiren bir konu değildir. Kemal Sunal’ın haberi bile yoktur herkes bunu anlayamaz bilemez farkedemez. İşin özüne inecek olursak böyle ortalığı karıştıracak ifadelere de gerek yoktur. Milletin birlik olacak o kadar şeyi varken ortaya sürekli koparılacak şeyler atılmasıdır.
evetttttt :) ohhhh ablama bak be tamda budur iste beklenilenler insanlar kiziyor tabiiki de kizmali ama ne bekliyorlardi secim de oy kullanirken ne dusunuyorlardi daha bunlarin misli misli garip olanlari ile karsilasicaz :) ama Ali Sunal guzel soylemis bu millet Kemal Sunala laf ettirmez
Bunlarin kafa tasini acip iclerine sulfirik asit bsacaksin ya da saclarini sifira vurdurup kafalarina deve horguci derisi gecireceksin o saclar iceri batip olmaya. Beyinlerini sarsin diye... Bu akp yandasi ve yandaslarinin bir dil izatmadigi Kemal Sunal kalmisti
Ya Kemal Sunal filmleri efsanedir bir kere. Bu konu yoruma açık bile değil. Zekaya yapılan bir hakaret değil tam tersine incelikleriyle zekayı geliştirebilir, her şey anlayana. Kemal Sunal’a laf edeceğine Recep İvedik gibi günümüz kaba güldürüsüne dayalı gerçek hakaretlere laf etsin. Kemal Sunal filmleri bu halkı ailecek güldürmeyi başaran, halka mal olmuş filmlerdir ve Türk sinemasının en iyileri arasında kalacaktır her zaman.
Oglu cok guzel lafi koymus zaten bize soz kalmiyor. Cocuklugu Kemal Sunala asik gecmis bir nesili, simdi 2-3 cumlesiyle, sirf gundemde olabilmek icin kotuleyen herhangi bir şahis kandiramaz efendim.. biz ne izledigimizi de gayet iyi biliyoruz hala da izlemeye devam ediyoruz.. gerekli seyleri soz konusu etmezken niye Kemal Sunal? Niye? tipe bak. Cirkin sey ya😑
Gündemde kalmak felan değil amaç ne zaman ki bir işin sebeplerini göremiyorsunuz yafta hazır. Yok Gündemde kalmak yok prim yapmak. Tüm Türkiyenin recep ivedik izleyip örnek aldığını düşün sadece başka bir şey demiyorum.
@yavuzubeyd o zaman Recepi kotulesin gelip. Ona bisey diyor muyuz? Su ana kadar Kemal Sunali izledik bisey olmadi da bu kadin bublari soyledikten sonra mi olacak yani bu nasil bir geri zekalilik
Olmadı mı sence cmsmcmd %50 ile Tayyip başta :) kadın söyledikten sonra olacak gibi bir şey de yazmadım. Düzgün konuş ayrıca. Halkı gösteriyor ince çizgi vs diyenler var da ekrana getirdiği saçma hareketler mi halk? Türk insanıyla dalga geçiliyor, salak yerine konuluyor. Sizin mizahını bu deniliyor. Sonra sen gel bana canım de. Hadi oradan
@yavuzubeyd sana demiyorum onu yazana diyorum ha o akilda ki bir cok kisiye de.. sen hic mi izlemedin Kemal Sunal veya onun benzeri eski dizileri? Nasil bir cocukluk gecirdin pisman misin eskilerinden? Ben degilim ve benim gibi milyonlarca insan var.
Cunku Kemal Sunal filmleri o sikmabas dergah kopegi gibi Yahudiye kulluk yapanlari kabak gibi gosteriyordu.. Simdi o mallar dolu piyasada. O kari alsin 5 Tl gecen dolari munasip yerine ilistirsin..
Kemal sunalın koltuk sevdası filmini izlemiş bu şahıs sanırım. evet bugün Davaro, koltuk sevdası, ismini hatırlamadım. bilmemne ağa. filmleri bugün çevirmiş olsaydı , o santcıların tümü, yazarlar. en az 10 yıl hapis yatardı. sen padişahımıza çamur atıyorsun diye.
Bu soyleside gazeteci direk üstadı kotulemiyor, at gozluguyle bakmayin lutfen. Kemal sunal bu ulkenin degerlerinden biridir buna kimse muhalif degil xaten.. Gazeteci burada bazi filmlerde din adamlarinin girdigi rollere, halkin tek basina bir hic olduguna illa basinda birini istedigine, mantik disinda yapilan rollere atıfta bulunmustur...
Kemal Sunal kadar kaliteli oyuncu yok. Çektiği çoğu filmde dönemin şartlarını çok iyi özetlemiş ve izleyiciye aktarmıştır. Eksi hanelerde bir iq ya sahip birinin ağzından çıkan sözler çokta önemli değil.
Kemal Sunal ın çok sağlam toplumsal filmleri de var onlar hiç konuşulmaz çünkü "sakıncalı" görülür. Düttürü dünya benim ünivde ödevimdi be, cm cm analiz ettim. Hele bir oturun da kibar feyzo yu izleyi. Ucuz Yeşilçam melodramları dışında toplumcu filmleri koydular da biz mi izlemedik? ""Toplum zekası""na hakaret etmeyen filmlerini yayınlamayanlara tepki gösterileceği yerde halka malolmuş yetenekli insanlara gösterildiğine şahit olmak için biz ne kötülük işledik tanrım?
Bu ülkeye asıl zihinzel anlamda ve travmatik anlamda kötülük yapan zihniyet yine kendi tabanından, kendi yandaşları tarafından okul yurtlarında yapılırken filmleri Türkiye'nin en kötü durumlarında dahi bizlere "insan" olduğumuzu hatırlatmış ve gerçek Türk insanını gerek replikleri gerekse aile yaşantısı ile çektiği filmler de vücut bulmuş gerçek bir oyuncu ve insandı. Yıldızlar içinde uyusun. Bu güzel insanı bu haberde ki kendine insan bile diyemediğim kişiler ağzına bile almamalı Kemal Sunal'ı.
Sanat veya bir fikir , sahibinin özgün eseridir. Onu ortaya koyar ve çekilir. Önemli olan insanların ondan ne alabildikleridir. Bazıları İstanbul 'a bakar , Yahya Kemal olur, Orhan Veli olur , bazıları İstanbul 'a bakar serseri , mafya olur. Dolayısı ile eser değil , kimin ne aldığı önemlidir. Bu da bizi tamamen kişisel düşünce ve yetiye göre değerlendirme yapmayı zorunlu kılıyor.
Allah beyin verirken bazılarına düşmüyor herhalde. Bu ne saçmalık. Bir insanın bunu söylemesi ne kadar mantıklı olabilir? Kemal Sunal tüm dünyaya hitap eden bir insanken bu yaratığın sadece üç beş dakika daha ekranda kalmak için yaptığı hareketlere bak. Ne yaşıyorda içinde bunu yaptı merak ediyorum doğrusu. Bir Kemal Sunal unutulmaz. Ama kadın en fazla 10 gün içinde unutulacak. Yazık. Cidden yazık.
dolar yükselince gündemi değiştirmek şart oluyor :D bu boş insanın hezeyanlarını ciddiye almamakla birlikte kemal sunal, bayraktar gibi şarlatanları, din tacirlerini yerin dibine sokup sokup çıkarttığı için kendi bakış açısına göre haklıdır.
tamamen toplumdaki yozlaşmayı , statü durumunu, ağa işçi sınıfını adaletsizliği , 1970 den sonrası dağlardaki eşkiyalık sorunsalı ve toplumsal olayları mizah yoluyla hicveden ince zekaya sahip filmlerdir
Asıl zihinsel kötülük recep ivedik gbi insana yapılan hakaretle gülen insanların oldğu filmler. Kemal Sunal halkı yansıtan bir karakterdi. Çok yanlış düşünmüş. Kesinlkle doğru bulmuyorum söylediklerini.
Cok yanlis bir dusunce kemal sunalin tek amaci insanlari guldurmek ve enerjisini yaymakti gunumuzdede hala izlenilmekte ve seneler gecsede izlenilip gulunecektir. O bizim en guzel gecmisimiz♡
Evet haklı kemal sunal i severiyoruz begeniyoruz o ayri bir konu ama senaryolari cok derin mesajlar iceriyor mesela saban askerde filmi kahraman türk askerini beceriksiz ve aptal gostermek icin yapilmis bir düzenbazlık
Kemal Sunal bu halkın en sevdiği sanatcıdır onun üzerine tanımadım. Ona laf edebilecek kadar neden kin duyuyor onuda anlamadimya Ama ne derse desin onun filmlerini defalarca izlemis olsamda tekrar tekrar izlemekden usanmadigim bir halk kahramanıdır.
Asıl kendileri ve yandaş medya bu milleti absürt haberlerle, yalan dolan iftiralarla aptal yerine koyuyor. Bkz. Dünya bizi kıskanıyor Bkz. Başörtülü bacımın üstüne işediler
Bak bir Guatemala vatandaşına bir bu kadının resmini bir de Kemal Sunalın resmini göstermelim ve soralım. Sence bunlardan hangisi kötü insandır, diyelim. Eğer bu kadını seçmezse gelin yüzüme tükürün
Söylediği şey ciddiye alınıp cevap bile verilecek değerde değil. Gündeme gelme, tepki çekme, isminden bahsettirme.. Her gün birileri bir şeyler deniyor bu amaçla.
Turkiyenin o donemlerdeki sorunlarını yetkililerin popona sokan adam Kemal sunaldir Hiç bir filminde saçma sapan şeylerden bahsetmez hep bir anlamı hep o dönemdeki sorunlardan biri keşifler vardir
Kemal sunal buyuk bir ustadir fakat bu kadinin aciklamasi yanlis Her insanin zevki ayni olsaydi dunyada hicbir seyin ikincisine gerek kalmazdi Ben kucuklugumde ve simdi bile bazen severek izliyorum
Ülkeye yapılan kötülükleri görmek istiyorsa dönsün kendi yazdığı yazıları bir okusun. Önüne geleni torpille gazateci yaparsanız, işte böyle saçma sapan şeyler sunar.
En İyi Cevaplar