Boşanmak istiyorsun ama çocuğunuz var. Çocuğun iyiliği için boşanma kararını gözden geçirirken tek başına çocuk büyütmenin yükünü de düşünüyorsun.
Tek başına çocuk büyütmeyi göze alabilir misin?
Tek başına çocuk büyütmeyi göze alabilir misin?
eşimi seviyorum bi ara çok kötü günler geçirdik bazı pisikolojik sorunlar yaşadı ve çocuğumuza zarar lı olabicek duruma gelmeye başladığını farkettiğimde onu bıraktım şu anda hala ayrıyız o bu arada eşim kendini oldukça toparladı şu anda hem işi hem düzeni oturmak üzere ve kızımıza da çok düşkün ben gözlemliyorum çocuğum için sakıncalı olbilecek durumların ortadan kalktığına inanırsam geri dönerim
bazı durumlarda çocuklar boşanmadan etkilendikleri kadar birliktelikten de etkileniyor ben çocuğumun geleceğini düşünerek sevdiğim eşimden ayrılık kararı almıştım buna rağmen babasıyla arasında ki bağı da koparmadım hatta destekledim şimdi hem kızım babasına düşkün hem eşim hatalarının farkında (umarım yanılmıyorumdur) bunun için tekrar deniycem ama tekrar kızımın gelişimi için sakıncalı bi durum görürsem kesin bitiririm tek başımada sorumluluğu alırım yakınında olup babasından nefret ederek büyüyeceğine uzağında beni seven babam var diyerek büyüsün
boşanma değil belki ancak vefat nedeniyle babasız büyüdüm. evet çok zor, evet bir yanındaki destek gitti mi yıkılır gibi oluyorsun bir süre ama yine de bir şekilde ayakta kalıyorsun ve hiç de hayat öyle kötü olmuyor. o nedenle eğer evlilik gerçekten çekilmez bir hal aldıysa, hele olumsuz tavrını çocuğuma da yansıtan bir adam varsa karşımda arkama bile bakmadan çeker giderim.
milyonalrca bosanmıs cift var ve onların bir o kadar da cocugu var...
her biri gayet saglıklı buuyor..
Hatta tam tersine, gergin, birbirine saygısı sevgisi azalmıs, birbirini sürekli suclayan, tartısan, birbirini odlugu gibi kabul etmeyen sevmeyen bir anne-baba'nın yanında büyümek cocugun psikolojisini daha kotu etkiliyor..
mutsuzluk ve tatsızlık varsa ve bunun degismeyecegine inancın varsa (ki degismez genelde) bosanmalısın. cocuk senin canın kanın elbette ki tek basına büyütebilirsin
basinda bir bela ile cocuk buyutmek ve onun psikolojisini tamamen bozmaktansa ayrilirim, benle de ayrica annesi ile de gorusur en azindan iki duygusunu da huzurla doyurur buyurken
Valla bende eşimden ayrıldım bosaniyoruz bizde 😣 olan 2 yavruMa oldu yazik
Cevap
2Cevap
Ben küçük yaşta boşanan bir çiftin tek çocuğu olarak büyüdüm. Şunu söyleyebilirim ki; hiç kolay değil. Ayrı ayrı iki aile arasında mekik dokumalar, hiçbir zaman gerçekleşmeyecek barıştırma planları ve saire... Bir de aile dışı insan ilişkileri kurmakta büyük zorluklar oluyor. İnsan kendine bakmadan önce çocuğunu düşünmeli.
Boşanma tehlikesi olan bir ilişkiyi evlilikle sonuçlandırarak risk almak büyük hata bence.
alabilirsin çünkü boşanmayı kafana koymusun demek ki anlaşamıyosunuz boş yere zaman kaybetme boşan çocuğunu kendinde büyütürsün
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar