..
TRT'nin bu sansürünü doğru buluyor musunuz? Kadınların kendisi gibi gölgeleri de gölgede mi kalmalı?
Sansürlü hali

Mantıken söylüyorum buna bi’ kaynağım yok asjf
Kadın bedeni cezbedici olduğundan örtülür. çıplak bedenin gölgesindense tüm hatları açıkça anlayabilirsiniz. Ve tek renkten ibaret olan yansımadan bile gayet belirgin olan vücut hatlarından gerçek bir beden tahayyül edilebilir. Bu da sapıklaşmış zihinler için iyi bir malzeme. Bu yüzden olabilir.
Ancak şöyle bişey var, gölgesi alınacak ve zaten flulaştıralacak bir çekim için gerçekten soyunan bir kadın olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden o flu gereksiz olmuş. Belki de şöyle düşünmüşlerdir; sahne gereği orada soyunduğunu izleyici zaten biliyor ama gölgede giysili olursa ‘ki gayet anlaşılır’ beceriksiz bir çekim olarak nitelendirebilir. Gerçi flu yapınca da haddinden fazla tepki gördü ama, bilemedim.
Caiz olmayan her şey sansurlenecek diye bir şey yok her şeyden önce. Bence filmlere, dizilere yapılan her türlü sansür (tamam her yapım için değil) sanatçının yaratıcılığının ört pas edilmesidir. Bence sansür yerine "genel izleyici kitlesi", "+7 yas" gibi sınırlamalar olsun. Bu sınırlamalara uyup uymamak da izleyicinin kendi inisiyatifinde kalmalı.
Kadının gölgesini sansürlemenk inanılmaz derecede saçma bir şey, dünya da o kadar şey oluyor.. bunlara kafa yoracaklarına daha önemli şeylerle ilgilenebilirler.. Soruya dönersek, caiz değildir. ddd ortada bir şey bile yok :(
Fotoğrafa baktım günaha girdim, nasıl ödeyeceksin bunu hocam?
Tabi ki günahtır, yıllardır gölgelere sansür koymuyorlardı da neyse ki artık o günahtan da kurtuluyoruz ufak ufak.
Cevap
19Cevap
Çok saçma ya. Caiz olmadığını düşünen varsa izlemez. Bu ülkede sadece müslümanlar yaşamıyor ama adamlar sadece Müslümanların kuralına göre sahne sansürlüyor. Bu bir Müslüman olarak beni bile rahatsız ediyorsa...
Biz insan değil miyiz kadın gölgesi niye haram olsun iyice araplaşıyorsunuz! Gerçek islam bu değil! Böyle kıt insanlar yüzünden islamdan soğudum
Dini konularda biz fetva verebilecek konumda değiliz. Ancak siz böyle bir soru soralak dini hafife alıyorsunuz. Dinle alay ediyorsunuz. Bir kadının saç teli haram olduğuna göre, gölgesine bakmak caiz değildir.
çünkü insanlar hiç kadın gölgesi görmedi hayatında herkes çok masum sizde gölgeyi sansürleyelim dediniz...
Kadının gölgesinden tahrik olan adamda sapıktır artık.
Kadınları flulaştıracağınıza erkeklerinizi adam edin. Bu ülkede 2-3 yaşındaki çocuklara tecavüz ediyorlar. Çocukları da mı flulaştıralım
Gölgeye bakmak caiz değilse ben cehennemi garantiledim demektir.. :)))
Golgeye bakmak caiz ama erkek gövdesini kizinkine degdirmemeli😂😂
Sansürsüz halinde rtuk amcanın ceza vereceği bir şey yok ki
TRT lan TRT. Devlet kanalı, sanırsın İran'dayız bea!
ortalıkta dönen onca gizli saklı işler caiz oluyor da omu günah olacak
Niye caiz olsun ki bazi seyleri cok zorlastiriyonuz
Tabi ki canım hatta kadının olduğu ülkede bile yaşamak caiz yani ayıpsın.😒
Ahahaha, sana caiz tamam hadi tamam
Kişinin inanışı bakış açısına göre değişir
Haham kadın komple sansür edilsin 😀😀
Gölgeden azan canlılar da ilk defa görüyorum
Eğer caiz degilse o dinden ufak ufak uzaklasin...
Salak soruları görmek kadar caizdir
Oh oh abartmışlar iyice yazık..
Nihat hatipoğluna sormak lazım
islamcı hükümetin islamcı kanalı. idare edin işte.
Kadın komple caiz zaten islama göre. Sesi bile.
Iyice sacmaladilar
Trt bey ne diyorsunuz bu konuya?
Pek bir şey değişmemiş blur olunca da
Yok bence
Ahahha :D komedi
Ne saçma bir ülke.
Saçmalık resmen..
Caiz değil evladım
Bu nasıl soru ya :D
Ooo haraam
Abartmışlar
Çok günah hüloğğğ