#Dehrin

Fazla abartmadan eğlenmelerinde bir sakınca görmüyorum ama etrafa zarar vermeden..
Gereksiz bir şey. Boş yere benzin parası😁😁
Çok eğlenceli. Düğüne dair sevdiğim tek şey :D
Ne gereği var :)
Tabii :)
:) :)
Cevap
38Cevap
Çok eski gelenek aslında. Babannemin gelinleri bu konuda efsane. Olay şu. Aldılar geldi mi gelin. Kocaman bir teke getirilir kız daha atın üzerinde. İki boynuzdan tutar atın öbür yanına asirip indirecek. Yapamadı mı? Gönderin gitsin. Babannemin gelinleri izbandut gibi mübarek. Annem de en son gelini. 160 boy 41 kilo. Babam 190 var kalıplı adam. Fotoğrafını görmüş de benim Dalyan gibi oğlum bu çocukla mi evlencek demiş.
Konvoy işi eskiden tamam da artık suyu çıktı
Normalde o baba evinden cikis mezarlik ve gelin gidecegi ev seklinde olur ve baba evinden gelinlikle cikan kefenle gelir ancak demektir ne olursa olsun yuvana sahip cik olene kadar yuvanda ol. Demektir😊😊😊 manali guzel bir adettir.. Tum bunlar elbette kizin ikide bir her firsatta ben ayrilirim diye rest cekmemesi evine bagli olmasi icindir yoksa kimse evladina ayrilirsan ol. Daha iyi demez elbette
Konvoyları seviyorum, kendi oturdugun çevrede kısa bir zaman dolaşmak suretiylr bence zevkli ve eğlenceli. Biz de gelenekler oldugu için "gelinimizi aldık" olarak yorumlanıyor yani asıl amaç "aşkı buldum :D , eskiden atla dolaşarak ilan edermişiz şimdi arabalar var.
İyi güzel bisey ama ben mesela davul çalıyorum her zaman karşılaştığım durum yolu çok uzattılar mı sinir oluyorum arabada davul zurna çaldırıyolar sıkış tıkış yerde iki büklüm davul çalıyorum bazen tokmak birilerinin kafasına değiyor 😂😂😂
Trafiğin neresini tehlikeye atmışlar? Rahatsızlık veriyor oynamayalım, trafiği tehlikeye atıyoruz gezmeyelim, gereksiz masraf oluyor salon tutmayalım, altın takmaya ne gerek var diye diye düğün kültürünü iyice yakacaksınız.
Güzel bir etkinlik çocuklar falan aracın önünü kesiyor zarf falan veriyorlar çocukları kandirmayin ama
Bence çok eğlenceli. 8) Düğün öncesi olmasını kesinlikle, gerekli buluyorum.
Bence gayet güzel. Bazılarına gösteril gibi gelebilir belki ama bence alakası yok.
Gol attıktan sonra futbolcuların sevinci gibi bir şey olduğunu düşünüyorum :)
Kızı aldik gidiyoz diyor iste. Guzel bise ki herkes yapiyo :)
Benim hoşuma gidiyor ya seviyorum ama asker konvoyu daha eğlenceli oluyor 😅
Çoook saçma bir gelenek ama devam ediyor umarsızca.
Oldukca keyifli ve etkeyicii ta ki arabanin onune cocuklar gelip tehlikeli sekilde para isteyene kadar.
Bence salonda oturmayı düşününce konvoy düğünün en güzel parçası oluyor
Görmemiş olduklarını. İyi halt ettiklerini düşünüyorum.
Vermeden once agliyorlar veriyoz diye verdikten sonra konvoy yapıyorlar verdik diye, ilginç geleneklerimiz var.
Evlenince gezemiycek diye son gittilik gezdiriyorlar 😂gereksiz saçma bence
Düğünlere sade olmadığı sürece karşıyım konvoylara da karşıyım hepsini gereksiz buluyorum
Aşırıya kaçmamak adına bir şehir turu olması gayet eğlenceli. Sağ şeritler hep boş olur.
Yakılan benzine-mazota yazık yahu. Üstekik ne gerek var dat dat korna çalıp insanları rahatsız etmeye. Düğüne de karşıyım, o kadar insan eğlensin kuru pasta yesin limonata içsin iki göbek atsın diye bir dünya para harcanıyo. Kız bir nikah geç.
Güzel ama ön kesilmesi kötü yani abartanlar için abartmsmak gerekir
Çok eglenceli dügün sevmem ama bu eglenceli geliyor
Saçma sapan adetler ve adettir diye damada kaktırılan masraflar silsilesi
Bence güzel bir şey 3'lü 4'lü araba konvoy yapması falan ama boşa benzin parası gidiyor diyemem çünkü zenginler tabi elini ardına koyarlar benzini 2'dk da hallederler
Bence çok güzel bişey ben zaten kendimi bildim bileli arabalara karşı olan tutkum çok fazla o yüzden hem konvoyları hemde araba ile yapılan yolculukları çok severim
Yani hoşuma gidiyor ama olmasa daha iyi sonuçta hasta olan insan her çeşit insan var rahatsız olabilirler.
Abartmadan olursa güzel olur sonuçta adet değil mi
Sanki geline Bu senin son gezmen dermiş gibi 🤔
Genel olarak düğün ve sre adetleri hiç sevmem
Cocuklugumu hatirlatiyor, cok hosuma gidiyor 😁
Düğünün en güzel kısımlarından biri.
Heyecanlı olsa gerek yani gelin & damat açısından
Gereksiz ses kirliliği
Aldım havamı atıyorum 😂 demek 😏
Güzel eglenceli bir sistem
sinir bozucu nispet yapar gibi...
Gelenek görenek ama gereksiz😊
Nebilim gereksiz gibi ya, kornaya basılıp duruyor