işten ayrıldım fakat hala maaş kartını kullanıyorum ara sıra.market alışverişi yaptım bir kaç kez...fakat 7 tl vardı bakiyemde baktım ki gitmiş,meğer hesap işletim ücretiymiş?
ne demek bu?
ne demek bu?
Hesap işletim ücretini bazı bankalar aydan aya,bazıları 6 ayda bir alırlar,toplam 100-130tl civarı bir ücret alınır yılda,maaş hesaplarından,kamu maaş ödemelerinden hesap işletim ücreti alınmaz,eft,havale ile yapılan ödemelerden kesinti yapılır,bu parayı ödemek istemiyorsanız iş yerinle konuşup maaş hesabına geçmesini talep edin,yoksa banka eft,havale ile yatırılan ödemelerde bu sizin aylık ücretiniz olsa bile kesinti yapacaktır,ya maaş hesabı olarak yatırılmasını sağlayacaksınız ya da iki adet otomatik fatura ödeme talimatı vereceksiniz o zaman kesilmiyor,hatta yakın zamanda kesilen ücretleri bile talep edebiliyorsunuz,saygılarımla.
Vakıf Bank mı kullanıyorsunuz? Bildiğim kadarıyla Vakıf Bank her ay 7-8 TL hesap işletim ücreti kesiyor. Açtırdığınız hesabın banka tarafından alınan hizmet ücretidir.
Bankanın 6 ayda bir kestiği hizmet ücretidir. Kartı uzun süre kullanmazsanız bu ücret kesilmez, ama kullanıma başladığınız an yine 6 ayda bir bu kesim olur. Eğer olmasını istemiyorsanız ve sürekli kullandığınız bir kartsa bankayla iletişime geçin ve bu ücretten dolayı kartı iptal ettirmek istediğinizi söyleyin. Müşteri memnuniyeti açısından o ücreti kesmeyi bırakıyorlar.
benimki iş bankası..ortalama kaç tl keserler 6 ayda?
Her banka farklı kesiyor. Mesela Ziraat 6 ayda bir 15 lira kesiyor, ama İş Bankası 30 lira civarı kesiyor. Yani hesabına para geçtiği an kalan kısmını da çekecek.
peki ya yatırmazsam? faiz falan işler mi?
O kon hakkında net bir bilgim yok. Adrese ihtarname gelebilir, ya da arayabilirler belki. Bir de yeni yılda zam geliyor bu ücretlere, 50 60 lira civarı kesinti yapan bankalar da var. Bence bankayla iletişime geç.
ya sana şöyle söyleyim bu benim maaş kartımdı.işyerinden ayrıldım ama hala bu kartı kullanıyorum.yinede fazla ücret kesilir mi?
Aslında maaş için kullanırken her ay düzenli para yatıyor diye bu ücreti şikayet etsen daha iyi olurdu. Bu ücret sabittir, hatta şimdi internetten baktım da İş Bankası'nın hesap işletim ücreti 50 lira olmuş sanırım. Yani para yatırdığında o hesabı kullanıyor olduğun için 43 lira daha kesecekler, ama para yatmazsa sorun olmuyormuş sanırım, yani sadece kullandığında kesiliyor o para. Mesela bundan sonra kullanmayıp o kartı atsan sana uyarı falan gelmez, çünkü kullanımda değil demektir.
zaten şu an sadece elimde nakit bulunmasın diye karta yatırıyorum ara ara...
haliyle kart artık maaş kartı değil sadece kart daha şık duruyor diye paramı karta yatırıyorum.elimin altında durunca harcıyorum çünkü...
Hizmetleri karşılığında para kesiyorlar haraç keser gibi..
her yıl 40 50 lira gidiyor öyle..
Cevap
6Cevap
Aynen hesap mesap uctereti diye cakallar soygun yapiyolar
Senin yine 7 liran gitmis ben gecwn maasi cektim 50 lira kesmiş is bankasi gidip geri alicam müsait bir zamanda zaten
Merhaba Şello
Bankanın senden aldığı masraf demek
Seni işletiyor kanıbozuklar
ne masrafı bu?
iş bankası
bi de bişey daha sorcam hesabımda 7 tl kaldığı için mi sadece 7 tl almışlar? yoksa daha fazla da alırlarmıydı?
öğrenci değilim ki?
Bir gün uyurken kıçımdan donumu alacaklar diye bekliyorum bu bankaların
o kartı boşuna vermiyorlarki sana. normalde maaşı alırkende belki kesmişlerdir sen farketmemişsindir bu durumu.
Valla sorunu cevaplamaya geldim ama arkadaşlar gereken cevabı vermişler zaten. Bari güncel hesap işletim ücretlerini paylaşayım da belki işine yarar.
6-7 tl falan alırlar
aylık mı?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar