Doģma büyume izmirliyim. Köken doğuda ama babamlar babam 15 16 yasındayken izmire gelmişler ve biz de oraları hiç görmedik. Ama babam cidden cok eski kafalı. İnsaat mühendisliği okuyorum falan ama sehir dışı okumama izin vermedi. Ne bileyim gece bir kız arakdaşımda kalmama izin vermez. Erkek arkadaşlarımla dışarı çıkmama izin vermez. Eve 8den geç girersem tonlarca soru (yalnız kutuphaneye izin veriyo gece) sevgili mevzusunu açmıyorum bile herhalde görücü usulü evlenmemizi. faln istiyor. Ablam eşiyle 3 sene babamdan gizli gezdi. Sonra yeni tanışmış gibi yaptilar babam aileyi de beğenince olur dedi. Sizce izmirde böyle yasamak zor diil mi?
Cevabın nedir?
Bende Almanya’da doğdum büyüdüm ve babamın da orda büyümesine rağmen şehir dışı okumama, gece bir arkadaşımda kalmama veya erkek arkadaşlarımla dışarı çıkmama izin vermiyor. Bu çok da tuhaf bir şey değil. Sevgili mevzusu da öyle bence. Babalar kızları için endişelenir, doğru insanı seçemez, hatalara sürekler vs. Bu yüzden onlara kızmamak gerekir. Ama bunu gizli yapacağını tahmin ediyordur sonuçta bu devirde neredeyse herkesin bir sevgilisi var. En azından annene söylemeni tavsiye ederim. Anneler daha anlayışlı olur bu konuda
11 Yorumla
Soran+1 yılAnnem. her şeyimi bilir babam asla asla
En İyi Cevaplar
+1 yılBence de çok zor ya ben de arada bir kızlarla çıkıyorum bazen izin vermiyorlar ama izin verdikleri zaman da geç kalmamı umursamıyorlar erkeklerle çıkınca da seninki kadar kötü değil ama bana da bir garip bakıyorlar başka arkadaşın yok mu falan diyorlar ve benim de bunları yapan babam;(
02 Yorumla
Soran+1 yılIzmirde misin
- +1 yıl
Yok
Aile & Toplum konusunda 331 cevap paylaştı. Valla bir izmirli olarak soyluyorum, simdi burdaki denyolarin cogu seni elestirmis ama İzmir turkiyenin avrupasidir.. izmirli olmayan o kafayi anlamaz.. erkek arkadasinla gezersin de kalirsin da. Ama sikinti babanin daha so radan oraya gidip ayak uyduramamis olmasi.. senin yapcagin bisey yok.. İzmir baska bir ulke olsun abi zaten. Buraya yorum yazip seni elestirenler gibilerine de vize vermesin...
02 Yorumla
Soran+1 yılYa kabulüm bence de erkek arkadaşla yasamak falan çok ekstra rahatliga giriyo onu ben de kabul etmem ama erkek arkadasinin olmasi cok dogal degil mi ya
Aile & Toplum konusunda 547 cevap paylaştı. Yok tabiki ben olsam salardım sokağa ne hali varsa görsün 2 sene sonra gelsin ağlasın dursun keşke seni dinleseydim desin çünkü siz kizlar başina illa bir bok geldimi kafanız dank ediyor iş işten geçiyor ama..
02 Yorumla
Soran+1 yılYa bak ben sınırlarımı bilen bir kızım ama bence bir kizın bir erkekle görüşmesi normal tabii ki ileri boyutlu aynı evde kalmak falan yanlis
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
34
Cevap
47Cevap
- Aile & Toplum konusunda 16b cevap paylaştı.
+1 yılHemde aşırı zor gadasi
00 Yorumla İzmir gibi bir yerden bahsediyosun baban sokakta kızların başına neler geldiğini görüyor bu yüzden izin vermiyor benim babamda vermez il dışında tıp kazandım izin vermedi bende kendi şehrimde diş hekimliği okudum babalar bişey söylüyorsa haklılar bence fazla abartıyosun başına bişey geldiğinde keşke dememek için babanı dinle
23 Yorumla
Soran+1 yılSenin mesrla aksamlari çıkman falan yasak mi
Soran+1 yılAma cagiriyorlar cikmak istiyorum
+1 yılHerkes yaşadığı yerin Kültürünü yanında götürür. Baban doğudan izmire yerleşmiş olabilir ama kendi babasından gördüğünü uygulayacak Adam. Ne bekliyorsun Ali şen gibi açıl kızım açıl saçıl kızım saçıl demesini mi?
https://youtu.be/w5Qh-3pN9EA15 Yorumla
Soran+1 yılOfff keske direkt izmirli olsaydıkk
- +1 yıl
Bende almanyada doğdum büyüdüm ama babam hala kendi kültürünü taşıyor, örf ve adetlerini. Bunu değiştiremeyiz sadece anlamaya çalışmalıyız. 20 e kadar dışardasın biz evden okula okuldan eve sadece. Biyere dondurma yemeye çıksak direk evde azarlanırdık 😂😂😂 ama yinede seviyorum babami iyiki benim Babam ❤️
Soran+1 yılCok tatlısın peki evlendin mi
- +1 yıl
Evlendim ve ayrıldım. Babamla çok zıt karakterleriz. Onun istediğiyle evlendim kendi isteğimle boşandım. İkimizde inat ettık 😁
Soran+1 yılEvliyken rahat miydin
+1 yılbakk canim biraz babalarida anlayin hep kendi acinizdan dusunuyosunuz sana Allah korusun bisey olsa o adam napar yillarca bakip buyuttu seni sacininn bir kilina zarar gelse dunyalari yakar adam haberde herseyde bisey goruyor e haliyle adam korkuyor anlayin artikk bunu sen biraz daha ilimli olmalisinnn babanda tabiki biraz daha ilimli olmali ama evladin olunca anlarsinn yanii bunlar sizi korumak bisey olmasin diye istemesinden biraz kuralci olabiliyor
03 Yorumla
Soran+1 yılDoğru diyosun da bu kadar sıkma olmax
- +1 yıl
aynen ya insan bunaliyor
- +1 yıl
bisey zaten olucagi varsa ne kadar korursan kou oluyor
+1 yılSen izmirli değilsin baban nereliyse oralisin ve bunun etkisinde yasiyorsun ailende oranin kulturune gore yasiyor İzmir kulturune gore degil izmirde böyle yaşamak zor değil kisi kendini bildikten sonra her koşulda yaşar ablanı tebrik ediyorum o koşulda yapilabilecek en iyi seyi yapmis ablani ornek al
02 Yorumla
Soran+1 yılCidden mj
- +1 yıl
Evet
- Aile & Toplum konusunda 336 cevap paylaştı.
+1 yılBenim babamda öyle maalesef. Kiz arkadasta uyumak, gec saatte eve gelmeme hic tahammül edemiyor. Ayda yilda bir kere arkadaslarimla istanbula tatile gitmek istedim. Yillardir tanidigim arkadaslarim beraber gittiler ben burda kalmaliydim babam izin vermedi 😒
06 Yorumla
Soran+1 yılBenimki okulca İstanbul gezisine yolladi en fazla
- +1 yıl
Yine iyi bari o zaman sikayet etme bence😂 abilerin felan var mi?
Soran+1 yılHayir 3 kiziz
- +1 yıl
Ohoo ne güzel ya. Benim babamdan bin beter iki abim ve erkek kardesim var😂
Beterin beteri var bence bosver babani anlamaya calis😐
Soran+1 yılOyle mi sevgilim olursa🤣
- +1 yıl
Iyi tursumuzu kursunlar o zaman 😂
+1 yılGece dışarı çıkmana izin vermemesi normal. Kız arkadaşının evinde kalmana da izin vermemesi normal. Bunları yaptığı için geri kafalı mı oluyor, hayır değil. Sanki babana karşı içten içe bir soğukluk yaşıyorsun.
23 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten öyle cok sorgulayici amcam oyle degil mesela babama gecmis bu ozellik o cocuklarini daha serbest buyuttu
- +1 yıl
Babalar anneye göre biraz daha sıkabiliyor. Sen de babanın o özelliğiyle barışık olursan onunla zıtlaşmazsan sana karşı daha anlayışlı olacağını düşünüyorum.
Soran+1 yılBaya katı ve sert. Ya
+1 yılkb da senin baban baya eski kafalı hatta bn şok şu zamanda öyl babalar kaldımı yaaaa bn aslen karadenizliym ama İzmir de tek başıma okuyrm yurtta falan da kalmıyrm evde kalıyrm mesela tanrı yardımcınız olsun sizin işin zor senin
13 Yorumla- +1 yıl
Her baba sizinkisi gibi degil ne demek su zamanda oyle babalar kaldimi babasi evet belki biraz sert davraniyor olabilir ama onun kılına bir zarar gelirse en cok üzülen aileler oluyor tvde görmuyormusunuz falanca kiz tek basinayken neler geliyolar baslarina o babanin penceresinden bakmak. lazim yarin birgün sizlerinde evladi olacak
Soran+1 yılBaban amma rahatmis ya
- +1 yıl
bnce bu güven meselesi anlaşılan baban sana güvenmiyor.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunlar geri kafalılık değil arkadaşım, gir internete bak kaç tane senin yaşında aklı bir karış havadaki kızlar cinayete kurban gidiyo, tecavüze uğruyor. Baban sizi korumaya çalışıyor ama siz başınıza bişey gelmeyince anlamıyosunuz.
510 Yorumla
Soran+1 yılBu kadar sıkmaya gerek var mı
- +1 yıl
Gorucu usulu evlendirilmek yapilan en kotu seylerden birtanesi. Herkes kendisi kiminle evlenmek istiyorsanonunla evlenmeli. Babasinin secimi ile cunku mutlu olamiyacak belkide. Ne olacak ozmn. O kiz babasindan daha fazla uzaklasmiyacak mi.
- +1 yıl
Omur boyu mutlu olmadigin bir kisi ile evde dur bakalim nasilmis
Cevap sahibi+1 yıl@SimgeAtagul , ben görücü usulü mü evlensin dedim?
- +1 yıl
O zmn diyecektin bunun kotu bsy oldugunu.
Cevap sahibi+1 yılNerde yaşarsam yaşayım İzmir değil Amerika olsun bana kızım ya da kardeşik falan bu benim erkek arkadaşım falan diye tanıştıramaz. Çağdaşlaşmak adı altında pez*venkleşmeye gerek yok.
Soran+1 yılCok sığ düşünce diil mi
Cevap sahibi+1 yılBakıyorumda harbiden yazık size üzülüyorum daha çok ailenize üzülüyorum, herşeyden önce bunları size söyleyen bir erkek bunun idrakında olmanız lazım. O kankam, arkadaşım dediğiniz erkeklerin önünde bir soyunun bakalım, ya da bir yerde bir başbaşa kalın başınıza neler geliyo acaba bakalım. Ben erkeğim size erkekleri anlatıyorum ama siz bana sığ düşünceli diyosunuz. Bu koyduğumun b*klu İzmiride başımıza İngiltere kesildi. Tepecikte, kadifekalede, kuruçay varoşlarında oturuyolar geliyolar burda triplere giriyolar.
- +1 yıl
Sen neyin tripine giriyon anlamiyorum. Ne alaka soyun moyun o* muyuz
Soran+1 yılAhahahaha gayet de merkezdeyim
Gizli Üye(25-29)+1 yılbence haline sukret. benim babam evin bahcesine bile cikmama izin vermiyor. 4 yildir tam anlamiyla ev hapsi yasiyorum. psikolojim asiri derecede bozuldu. bir an once evlenip ozgurlugume kavusmak istiyorum...
22 Yorumla
Soran+1 yılSen izmirde diilsindir
Cevap sahibi+1 yılankaradayim. burasi da en buyuk 3 şehirden birisi sonucta.
Aile & Toplum konusunda 999 cevap paylaştı. Bende böyle büyüdüm ama yanlış buluyorum.. bildikten emin olduktan sonra 11 yaşındaki kızımı 3 gün sınıfça tatile bile gönderdim çok baskı soğutur hayatı öğrenemezsin... muhtemelen böyle gider baban
03 Yorumla
Soran+1 yılSiz nasil aştınız abla
Bu saydiklarinla yasadim ve simdi donup baktigimda iyi ki diyorum kiymetini bil yeni caga ayak uydurmak genclik heveslerinin pesinden kosmak ilerde keskelerle dolu bir hayata goturebilir seni:)
010 Yorumla
Soran+1 yılEe sevgilin falan hic olmadi mi yani
- +1 yıl
Oldu ama eskiden daha masumdu bu isler🤗 gece cikmam ya da evinde kalmam zaten benim bakis acimdan da dogru degildi ama Şu an o kadar mutluyum ki gencken sitem ettigim babami simdi cok iyi anliyor sonuna kadar hak veriyorum ona iyi ki de kurallari olan beni herkesten cok sevip koruyup kollayan babam varmis diyorum elin oglu onun gozuyle bakmicak asla sana bunu sakin ama sakin unutma!!
Soran+1 yılAsla evde kalmayı falan doğru bulmuyorum ben de.. ama yani el tutmadır; oglen gezmedir bunlar cok olagan seyler diil midir
Soran+1 yılYa çok tatlisinnn😏🤗
Soran+1 yılSen evli misin şu ann😊
Soran+1 yılAllah bağışlasın ablacım yani gizli sevgili yapıp aşırıya kaçmamamda bir sıkıntı yok değil mi🙄
İzmir'de olunca aile geleneklerinden kopulmuyor. Bence olması gereken bu lise çağında gençler serbest bırakılmamalı. Üniversite çağında isen baban biraz abartmış.
01 Yorumla
Soran+1 yılÜniveriste 1deyim
+1 yılİstediği şeylerin çoğu insanı yıpratmayan şeyler. Baban olacak o adam zannetmiyorum senin kötülüğünü istesin
11 Yorumla
Soran+1 yılBikmiyorun3
+1 yılBence babanla konusmalisin sıktıkca daha cok hatalara yapmana sebeb olur bunu soylemelisin sana guveni var mı yok mu ogren.
01 Yorumla
Soran+1 yılHicbjr seye izin vermiyo ki
Git adam gibi birini bul babanla tanıştır ciddi oldugunu bilsin sorun etmez gönül eglendireceksen herkez karsi cikar
02 Yorumla
Soran+1 yılTek bir sevgili yap ve onla evlen mi diyosun
+1 yılİzmirde yaşayan biri olarak söylüyorum çok zor. uzun süredir izmirdeyiz diyorsun alışmamış olması çok garip
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok zor cok
+1 yılBaban öyle yetişmiş demekki size aktarıyor sende haklısın oda haklı ve ayrıca karışmaya hakkı var ama biraz abartmış
01 Yorumla
Soran+1 yılMesela nasıl olmali
- Aile & Toplum konusunda 351 cevap paylaştı.
+1 yılEn dogrusu ileride esinle yasarsin yoksa cogu kiz gibi evde kalirsin. Ileride baban da olmayinca kadinlar icin zor hayat.
05 Yorumla
Soran+1 yılEsimi tanimadan mi evlencem mantıken sevgili olmamiz lazim
- +1 yıl
Olursun eskiler nasil sevmis uzaktan bence modernlik ayagina her seyin bo* cikti afedersin. O yuzden iliskilerdede herkes birbirini cok kolay harciyor. Arkadaslarimin cogu sevgililileriyle evlilik dusunmuyor. Erkekler seytandir kullanip atar. Baban en dogrusunu yapiyor.
Soran+1 yılBen sevdigim insanla bir arada olmak isterim
- +1 yıl
Ya sana ne diyorum Cogu erkek sevgiliisnin yaninds canım askim cicim diye takiliyor ama sorsan sevgilisiyle evlilik dusunmuyor. Seven temiz erkek sayisi da az. Cok takma bosver derslerine calis
Soran+1 yılCidden iyi biri bulursam
Yaşın biraz küçük sanırım doğal olarak senin için endiseleniyor ileride hak verirsin babana
17 Yorumla
Soran+1 yıl19 yas üniversite 1 deyim
Soran+1 yılSimdi sevdigim birj var ve ben onun da beni sevdigini ogrendim ne diyeyim kusura bakma babam izin vermiyo mu
Soran+1 yılOyle mi diyorsun
Baban her Türk ailesinde olanı yapıyor bence bunun sehirle bir alakası yok :)
13 Yorumla
Soran+1 yılYok be arkadaslarumun babasi cok rahat :)
Soran+1 yıl%90 serbest
Ben babama uysaydım. Camide hocaydım. Tartıştım yıllarca. Kendisinin yaşadıklarını sana hiç kimse empoze edemez. Senin dünyanın farklı
25 Yorumla
Soran+1 yılHelal olsun ya
Soran+1 yılSenin de mi koken oralar
Aile & Toplum konusunda 600 cevap paylaştı. Baban izmirin nasil biyer oldugunu bilmiyor sanirim 😀
14 Yorumla
Soran+1 yılHic hem de
Soran+1 yılAslinda gayet iyi biliyo da neyse...
+1 yılZor. İzmir gelismis bir yer ama adam yasini basini almis bsy yapamazsin
11 Yorumla
Soran+1 yılGelişmis de oolmuyo işte
+1 yılBaban haklı. Bu zamanda temiz kız yetiştirmek zor ve seni koruyor en iyisi böyle.
23 Yorumla
Soran+1 yılBazen çok sıkılanlar daha kötü oluyor ama
- +1 yıl
Öyle ama yapacak bir şey yok. Meslek sahibi olunca özgür olursun
Soran+1 yılDoğru diyorsun
+1 yılİzmir de her şey açık yaşanır bana veya diğer izmirlilere soracak olursan
06 Yorumla
Soran+1 yılBiz oyle degiliz nedense
- +1 yıl
Kaç yıldır izmirde yaşıyorsunuz Hangi yıl yerleştiniz
Soran+1 yılBen 19 yasindayim zaten oralari hic görmedim. Dogma buyume İzmir . Babam 56 yaşında ve 35 seneden fazla izmirde
- +1 yıl
Babanın sosyal biri olması lazım dı şimdiye kadsr izmirde 35 sene harcamış ve altta yazan arkadaşların yorumlarını fazla dikkate alma bence
Soran+1 yılBabam sosyal zaten yeri geldiginde ickisini vs icer eglencesunu yapar bjze 0
- +1 yıl
Altta kızlardan biri çok güzel bir yere değinmiş benim babamda öyle babadan Ne öğrenirse o kalır genelde aklında o yüzden onu anlamaya çalış ama ona da bir şeylerin değiştiğini göster yani sonuçta Doğu da oturmuyorsunuz izmirde yaşıyorsunuz
+1 yılzor gerçekten yinede sizin iyiliğinizi düşünüyordur
04 Yorumla
Soran+1 yılHiç sanmıyorum bir insanı ne kadar sıkarsan o kadar dısa döner
- +1 yıl
sizi bu yaşınıza kadar korumuşdur yinede aklınız başınıza gelmiş bu saatten sonra yapacaklarınız tamamen kendi sorumluluğunuz da babanızın yaptığını doğru bulmuyorum ama yinede sizi sevdiği için öyle yapıyor ona öyle öğretmişler çünkü
Soran+1 yılBoyle insanlar var mi peki izmirde
- +1 yıl
bilmem ben antalya da yım burada var hatta daha kötülerini de gördüm intihar etti hatta benim bir tanıdığım abinin kızı çok sıkıyordu kızını sonra için için yandı adam yaptığı hatayı anladı ama neye yarar tabiki önemli olan kızına kendini korumayı ve değerlerini öğretmek kız zaten kendini değerli bir birey olarak ailesine bağlarsa onların yüzünü kara çıkarmamak için adımlarını hep dikkatli atar
Yanlış anlama insanın kendini yaşadığı yere göre geliştirmesi lazım Allah kolaylık versin
05 Yorumla
Soran+1 yılBiri çıkıp babamla konussa keşke :D
Soran+1 yılKssin sansima o da boyle cikar djsjskka
+1 yılBence yok , otokratik yonetime hayir 😂😂😂 darbe yapin, indirin diycem 😏 ama baba candır haklidir kiz olsun erkek olsun farketmiyor başıboş birakılmamalı herkes üstune duşen gorevi yapmali 😏
06 Yorumla
Soran+1 yılAma biraz sıkıyor :(((
- +1 yıl
Yasim kucuk yani 21 cok buyuk konusma yapmak istemem ama ilerde iyikide babam bunlari yasaklamis izin vermemis diyceksin belkide 🙂☺ yani kotu bir tarafi yok coook sahipleniyo sadece 😄
Soran+1 yılErkek arkadasimla nasil buluşcam
- +1 yıl
Erkek arkadsin , evlenecegin adam mi 😁 eger oyleyse burdaki herkes sana mutlak hak verir , yok degilse baban sonuna kadar haklı 😏😄
Soran+1 yılO mühendis oldu bitirdi benim daha ilk sınıf
- +1 yıl
Hayirlisi olsun 😏😊
- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılBenim babamda böyle
Hâl böyle olunca gizliden iş çeviriyoruz bazen😁02 Yorumla
SoranNeler yapıyorsun😃
- +1 yıl
Sevgilimle gizli bulusurdum😀
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin gibi bir namussuz yetiştirmişler. Sorsan kızını korumaya çalışıyorlar. Daha kızlarının ne haltlar yediğinden haberleri yok
13 Yorumla
Soran+1 yılNe haltı dogru duzgun konus be! Sen izmirde dogup buyudugu halde agzina hic sigara icki koymamis 19 yasina kadar kimse ile çıkmamis ( teklifler aldigi halde ) kac kisi taniyorsun. Ancak atıp tut senin kızını görelim bakalim nasil olcak.
Cevap sahibi+1 yılYemezler. Çok duyduk bunları. Konuşmandan belli zaten
Soran+1 yılSana yalan borcum yok
Benim babam beni öglen ikide kiz arkadasima yollamiyordu. Okutmadi bile. Senin ki gine iyi bence. Ellinde olana sükret.
010 Yorumla
Soran+1 yılÖyle mi diyosun ama İzmir de diilsindir
Soran+1 yılCidden mi
- +1 yıl
Evet cidden 😊. Baban seni seviyor ve kimse babanin yerini tutamaz ortayi bulmaya calis bence. Yani kendinden tabiki fazla vazgecmede ama onu anlamaya calis. Ben hep ozmnlari babam beni sevmiyor cok skiyor derdim. Evlenirken ne kadar sevdigini gördüm. Hic aglamayan babam dügünümde aglamisdi.
Soran+1 yılBeni sevmiyor degil seviyo ama böyle :(
Soran+1 yılAma sevgilisi de mi olamaz
Soran+1 yılOf of
+1 yılBaban şunu mu desin hadi bugun erkek arkadasinda kal naparsan yap kizmicam hanim benim boynuzlari bir parlat 🤪
13 Yorumla
Soran+1 yılHayir da bir baba kizin kirmizi ruj surmesine bile karisir mi
- +1 yıl
O kirmizi surme diyorsa bordo sur oda seni koruyo piclerden bakirligin gitmesin yol gecen hani olma diye
Soran+1 yılÇok sacma ama
Abla sende erkek arkadasimda kalmak diyosun ya nasi yani simdi
02 Yorumla
Soran+1 yılYok kız arkadaşta
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılpek değil. seni korumaya çalışıyor her baba gibi. bunları kafana takma. erkek arkadaşınla takılmak için de çok rahat olmana gerek yok.
04 Yorumla
Soran+1 yılNasil yani
Cevap sahibi+1 yılkoruma refleksi ile hareket ediyor. sana davranışları bu yüzden. Sana kaba geri kafalı gelebilir bu cok normal ama onun davranışı çok normal. sen kendini ona ifade etmelisin. artık büyüğünü kendi başının çaresine bakacağını sana güvenmesini söylemelisin. Başın derde girdiğinde ilk onu arayacağını ifade etmelisin. iletişiminiz geliştikçe böyle bir baskının da göründüğü gibi olmadığını anlayacaksın.
Soran+1 yılZannetmiyorum ya babam dikkafali
Cevap sahibi+1 yılelbette bir miktar olur ama zamanla anlarsın.
+1 yılYok ama sen de kendi ayaklarının üzerinde dursan baban sana ne diyebilir ki?
02 Yorumla
Soran+1 yılDaha calismiyorum ya
- +1 yıl
Sorunu buldun işte..
+1 yılYaw babanin tek derdi sana zarar gelmemesi. Sana zarar gelse uzulen baban olucak. Kndini ducku hissedip bir kizimi koruyamadim diyecek. Herkesin sevgisi yala anne babaninki gercektir
00 YorumlaEn doğrusunu yapıyo bnce ama o kadar sıkmasıda ters teper ablandaki gibi umarım zihniyeti biraz değişir istediğin yere gidip gelebilirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılMesela gezilere falan gidebiliyorum İstanbul gezisine gittim 3 gün o madar
+1 yılNerede yaşadığının önemi yok, nerenin adetlerine göre yaşadığın önemli. Birkaç kuşak sonra sizin aileniz de değişecek, hoş sana faydası yok o ayrı
02 Yorumla
Soran+1 yılCok sinir bir durum herkes cok rahat
- +1 yıl
Yaşadığın yerin çok rahat olması fakat aile içi o rahatlığın olmaması gerçekten etkiler
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır baban geri kafalı değil...
Sadece doğru olanı, gerekeni yapıyor.15 Yorumla
Soran+1 yılBence öyle
Cevap sahibi+1 yılKaç yaşındasın?
Soran+1 yılYasim 19 üni1 bitti iste
Cevap sahibi+1 yılHayır baban bence haklı..
Soran+1 yılPeki neden
Sıktığı konuya göre değişir. senin iyiliğin birşey için sıkıyorsa hakkı var.
16 Yorumla
SoranYukarıyı okuyup bir yorumlar mısın abi
- +1 yıl
Bende doğuluyum. bizim oranın insanı bu konularda çok hassas. özellikle büyükşehirlerde gördükleri manzaralar karşısında kız çocukları üzerinde malesef daha çok baskı uyguluyorlar. buda biraz cahillikten, biraz yetiştirilme tarzından kaynaklanıyor. sen ise okumuş, bilinçlenmiş doğru ve yanlışı ayırtedebilecek yaştasın. kendince seni korumaya çalışıyor. sende onu kırmadan, kızmadan kinlenmeden, ona laf gelmeyecek şekilde bildiğin gibi yap.
Soran+1 yılAblam gibi gizli sevgili yapip tabii ki asiriya kacmadan dışarı çıkıp gorusmemde bir sakınca yok değil mi
Soran+1 yılEn fazla yapacagim sey el ele gezmek
İzmir çok değişik bir yer insanlar çok geniş düşünüyor baban en iyisini yapiyo
18 Yorumla
Soran+1 yılBenimki de çok dar düşünüyor
Soran+1 yılbir sey dicem kusura bakma da ben erkek arkadasim olmadan insanları tanimadan ileride nasil evlilik yapicam
Soran+1 yılYasim 19
Soran+1 yılNapar mesela
İzmir gibi yerdesin sen sıktığını zanediyosun herkes rahat diye
Doğuda olsan herkesle aynıyım der geçersin
Bu demek oluyo ki sıkmıyo koruyo
Çünkü izmiri biliyorum çok rahat ve çok genişler05 Yorumla
Soran+1 yılDoğuda çok daha beterleri var orda olsam bundan sikayet etmezdim
Soran+1 yılKapalı değiliz güya modern bir aileyiz ama babam. haric...
+1 yılBenim 16 yaşında ki kız kuzenim gece 12 de eve geliyo ailesi tek kelime etmez be
02 Yorumla
Soran+1 yılOha ya
- +1 yıl
😂 😂
+1 yılöyle olması cok iyi kızları sıkmayınca kısıtlamayınca bokunu çıkarıyo
06 Yorumla
Soran+1 yılAma cok sıkıyor
- +1 yıl
haklı olarak sıkıyo siz kızlar kandırılmaya cok müsaitsiniz ne kadar serbes yasarsanız kötü niyetli bir erkegin sizi kandırması daha kolay
- +1 yıl
feminist gerizekalııların düşünceleri sizin beyninizi çok yıkamış belliki
Soran+1 yılErkekler istedigi gibi yasasın kızlar kısıtlansin o dünya hangi dunya
- +1 yıl
herşy karşılıklı bana göre. ben sıkıyorsam oda beni sıkar ve sesim cıkmaz tabi onunda işine gelirse?
Soran+1 yılTabii
+1 yılBöyle babaların nesli tükeniyor gelecek kusakta istediğinizi yapabilecekler
02 Yorumla
Soran+1 yılBu kusak bitiyo bizim kusaga geljnce biz cok serbest yetistircez cocuklari
- +1 yıl
Aynen öyle
Gizli Üye(30-35)+1 yılO senin ailen senin için doğru kararı verir sen ailenin sözünü dinleyeceksin mecbur karşı çıkamazsın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim ki de benzer ama baba değil bu anne ve abla 😒😒 yaşantımız aynı ben de 18 yaşındayım işte.
02 Yorumla
Soran+1 yılEee naocaz1
Cevap sahibi+1 yılBilmiyorum vallahi benim kıyafete de çok karışıyorlar ama bu yıl üniye geçersem başka şehre izin veriyorlar eğitim olsun da başka ülkeye de yollanırım o konuda sıkıntımız yok. Pek dert etmiyorum anne ablaya karşılık veriyorum ama baba öyle olmaz elbet.
Babam çok şükür anlayışlı biri 😊
Benim babamda aynı ama aşırı değil ona güven vermeye çalış
02 Yorumla
Soran+1 yılOyle mi nasil yapcam
+1 yılYani çok saçma kısıtlanmak çok sinir bozucu birşey baban seni asosyal yapmaya çalışıyor sanırım
01 Yorumla
Soran+1 yılCok sinir coook
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim babam seninkinden de baskıcı liseye bile göndermedi açıktan okumama bile izin vermiyo 😔
01 Yorumla
Soran+1 yılIzmirde değilsindir :(
+1 yılsen de o kuralları çiğnemelisin istersen senle başlangıç yapabiliriz
01 Yorumla- +1 yıl
bir bitin ya. Bı bitin sadece kendinizden igrendiriyorsunuz
+1 yılBaban seni aşırı koruyo bunun farkinda degilsn
18 Yorumla
Soran+1 yılBu kadara gerek. Var mı
- +1 yıl
Basit görmemek lazim kucuk olaylari 2 erkek sen kafeye gittiniz diyelim oturdunuz ictiniz ettiniz ve sana devaminda binlerce senaryo yazabilirim baban da bu senaryolari dusundugu icin boyle
Soran+1 yılZaten icmeyecegimi biliyor
- +1 yıl
Içeceksin derken cafedesin kola meyve suyu cay en fazla nargile olsun
Soran+1 yılE tamam kahve icmekte ne zarar var
- +1 yıl
Gittigin erkekler belki sana tuzak kurdu sen bunu fark etmedin diyelim. Veya geri dönerken tinerciler yolunuzu kesti sana tacizde bulundular diyelim
Soran+1 yılBunlar çok extrem
- +1 yıl
Olabilirliği var mi. Bence var dünyanın çivisi çıkmış anasını satim
+1 yılBenim babamda öyle değişmez
01 Yorumla
Soran+1 yılEe napcaz
+1 yılEee tuhaf olan bir şey göremiyorum.
02 Yorumla
Soran+1 yılTuhaf diil mi bu kadar sıkmak
- +1 yıl
Çok sıkmıyor. Bence haklı yani sen istiyorsun ki her şeye tamam desin robot gibi. Valla bu devirde de insanlar çocuklarına yaramıyor. Bu yüzden kesinlikle çocuk yapmak istemiyorum. Çocuk demek sıkbogaz demek resmen
Doğulular oleler hala çok katı kurallılar.
05 Yorumla
Soran+1 yılYa ama uzhn senelerdkr izmirdeyiz
- +1 yıl
Doğusu karadenizi olmaz kuralın herkesin kendine göre kişiliği var kişiliğin memleketi olmaz
- +1 yıl
Herkesin kendine göre değişik değişik kuralları vardır ben kızıma daha çok değer veririm diğeri orta derecede verir diğeri hiç vermez bunların hepside ayni memleketten olur.
+1 yılBöyle yaşamak her yerde zor
01 Yorumla
Soran+1 yılCok zor ya
Hergün üç öğün bu soruyu mu soruyorsun
010 Yorumla
Soran+1 yılBenjm icin fikirleriniz onemli
- +1 yıl
Millet güzel güzel yorumlar yapmış inanmak istemiyosun. Senin istediğin cevabı da biliyorum. Sırf biraz rahatlık için babanın ölmesini bile düşünen bir nesilsiniz. Sen anne olduğunda çocuğun için nasıl koruyucu olursun görürsün. Her gün 10 tane çocuk kaçırılıyor yetişkin kızlar cinayete kurban gidiyor vs vs. Sen çocuğunu rahat büyüt bakalım
Soran+1 yılYa haklısın da sehir disinda okumaya yollamak bike zor mu
Soran+1 yılBabama güveni sağlayıp güvenini sarsmak daha zor olmaz ki
Soran+1 yılYok da gizli sevgili yaptım diyelim
Soran+1 yılÖyle biri
+1 yılBaban doğrusunu yapıyor
02 Yorumla
Soran+1 yılPeki neden
- +1 yıl
İzmirde kız yetiştirmek kolay değil ortamın nasıl olduğunu iyi biliyor baban
Doğulu değil kürt de.
11 Yorumla
Soran+1 yılYok kürt değiliz neden bilmem ama babam kürt denmesine de karşıdır
- Devamını Gör (21)
Devamını Gör(66)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Babam çok sert ve kuralcı, bizi bu kadar sıkmaya hakkı var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler