Bende anlamadim.. Kadin Türbanli dini bütün falan diye dusunuyorsun. Cunku ic dunyasini bilmedigimiz icin kadinin. Sonucta sirf bas kapatmaylada olmuyor bu isler. Neyse yanindaki kizi mini etekli. Simdi dusunuyorum acaba annemi dini bilmiyorda sirf kapanmak icin kapanmis o yuzden kizina dinen biseyler ogretmemis.. Yoksa anne kizina sözmü gecirememis ya da özgürdür benim kizim ne isterse giyer. Dogru yoluda kendisi bulsun diyemi dusunuyor. Babalarida bisey demiyor demekki. Neyse bu konu karisik cevabi bilenler yazsin..( Benim kastetdigim mini etekli dekolteli asiri acik giyinen bayanlar ) Normal aciklari kastetmiyorum. Zaten Bizim ailede akrabalardada var. Annesi kapali kizi acik.. Yanlis anlasilma olmasin.
O bahsettiğin anneler bakalım zamanında kendi istekleri ile mi kapandılar? Belki karar kendilerinin olsaydı onlar da kapanmak istemeyecekti.. Şimdi anneler de babalar da bu konuda dayatma yapmıyor kendi iradesine bırakıyor. Zaten olması gereken de bu. Ebeveyn olarak iyiyi, kötüyü, sevabı, günahı herşeyi en iyi şekilde öğretip son kararı onlara bırakmak gerekir. Benim annem kapalı, kız kardeşlerimden ablam da kendi isteği ile kapandı ama ben ve kardeşim açığız. Herkesin kendi seçimi...
Arkadaş çevresi çok önemli 🙂 en önemlisi de bilinçli bir şekilde ibadetini aksatmadan yapan bir aileye sahip olmak. Sırf herkes kapanıyor diye kapanmış bir anne çocuğuna elalam ne der gibisinden tesettürü kabul ettirmeye çalışıyorsa sonuç hüsran olur.
Ailelerden kaynaklanıyor herşey Aile her neyden sakınırsa yasaklarsa onu yapma bını yapma derse yasaklanan şeyler daha çok merak uyandırdığı için normal olarak görüyorum. Ailelerde çok baskın dindar Artık her ne iseler öyle baskı yapmayacaklar ki böyle gençler ortaya çıkmasın
alimden zalim, zalimden alim cikarmis :D anne/babalarin egitimde cocuk üzerindeki etkileri cocugun cevresi Kadar etkili olmuyor. dogurup dogurup saliveriyorlar baskanim, sürünün basi yok.
Asıl soru insanların acık kapalı olması dansöz gibi olması degil İnsan olması Dinin kültürunü ahlakın bilgisini ögretirsen böyle olur, belki din bilgisi ahlak kültürü dersi olsa daha iyi olabilirdi.
Yeni yemeler özenti, çevresine bakıyo televizyona bakıyo hevesleniyo, yanlış bişey ben onların karakterli olduğunu düşünmem, anneyi babayi değil de milleti önemseyen insandan hayır gelmez
En İyi Cevaplar