Ne yaşla ne meslekle ne de maddiyatla ilgisi vardır adamlığın. Biliyorsunuz ki adam olmak bir karakter meselesi, bir erkeğin varabileceği en büyük asillik mertebesidir. :) Peki sizce bir erkeği, hangi en önemli özelliği adam yapar?
Bir erkek evlenene kadar erkektir, evlendikten sonra adam olur. Evine ekmek götürüyorsa, karısını çocuklarını kimseye muhtaç etmiyorsa, ne kendinden ne ailesinden ödün vermiyorsa adamdır. Şu adamlık "paradır" diyen insanlara da şunu söylemek gerek. Para ile adam olunuyorsa, paranız bitince adamlığınız da bitecek mi?
Orada anlatmak istediğimi anlamak güç değil. Bence önce bir anlatmak istediğimi anlamaya çalış, sonra beni eleştir.. "Adamlık Paralı olmaktır" ifadesi ile "evine ekmek götürecek kadar para kazanma" olayı arasındaki farkı düşün, tahlil et, anlamaya çalış, sonra eleştir..
Adamlık paradır diyen biri yok zaten ancak ha 50 lira kazanmak ha 50 bin lira kazanmak en nihayetinde para değil mi ikiside? Bana göre adamlık tamamen mert, adil biri olmayla ilgili ayrıca toplumsal adamlık kavramından kurtulun dişiler istediğine göre yapılandırıyor işte zor değil kadında evine ekmek götürürse erkekte götürmeli diğeri köleliğe gider.
Bana göre edeb ahlak ve aile terbiyesini en iyi sekilde almis deger yargilarini minimalizeye cekmis. Aile baglari kuvvetli sevdigini en once Allahin emaneti olarak gorup ona gore davranmasi gerektigini bilecek. Allah korkusu olan ve karsisindakine verilen degeri ve sevgiyi başa kakmayacak olgunluga yetismis olmali
Ama şimdi Joseph morgan hayranı olarak bu sorunun Altına bu fotoğraf çok güzel olmuş ❤ değinmeden geçemeyeceğim. Bir erkeği hangi özellik adam yapar bilemem ama ama bir erkeği kesinlikle gereksiz özgüven ve cahiliyet adam yapmaz bunu çok iyi biliyorum.
Adam sözü Adem den gelir. Allah'a iyi bir Adem olursan , adam olursun yoksa hiçbir şekilde adam olamazsın. Allah'a karşı sadık, samimi , ihlaslı oluyorsan, karakterin tam manasıyla olgunlaşmış. Adam olmuşsun demektir. Bu özellikleri bünyesinde taşımasana adam denmez. O yüzden adam çok az dünyada...
Dürüst, ekmeğini taştan çıkarabilecek, kendi emeğiyle hayatını sürdüren yapıda olması. hazır yiyici, dolandırıcı, şark kurnazı, fırsatçı ve ahlaksız olmaması doğruyu söylemekten, doğrusunu yapmaktan kaçınmaması, delikanlı olması. yalaka olmaması, güce tapmaması, onun bunun önünde iki büklüm eğilmemesi, buyur müdürüm tarzı davranışlar sergilememesi insanlara önce insan olduğu için değer vermesi. mütevazi olması, asla kibirli olmaması. her seviyeden insana nazik davranmayı düstur edinmesi...
Yine gelmiş adamlık kadına değer vermektir diyen gerzolar. Adamlık cesur ve mert olmaktır, hakkını her daim savunmaktır, haksızlığa uğrayana el uzatmaktır, adamlık gerçeğin uğruna tüm dünyayı karşına alabilmektir. Kadınların kafası almaz tanımlayamazlar adamlığıda işlerine gelenleri adamlık diye kakalarlar erkeklere kadınların yetiştirdiği erkeklerden adam olmasını bırak erkek olmasını bile beklemek haksızlık olur. Kadınlar onur, erdem, cesaret gibi kavramlara çok uzak varlıklardır.
Bir erkek ne istediğinden asla emin değildir. Sağı solunu tutmaz, maymun iştahlıdır, savaşmaz, kolay vazgeçer. Bir adam ise ne istediğini her zaman iyi bilir ve onun peşinden gitmekten korkmaz da gitmeye üşenmez de.
Bir adam hem sosyal olup hem sorumluk sahibi olabilir. Nerede durması gerektiğini iyi bilir. Bir erkekse yarın yokmuş gibi parti yapmanın peşindedir.
Tek madde: "Güvenilir olması" Her yönden güvenilen bir erkeğe kadın, erkek, anne, baba, eş, kardeş, evlat, akraba, arkadaş, patron ve personeli sırtını yaslayabilir. Bilirler ki bu kişi arkadan vurmaz, kandırmaz ve yarı yolda bırakmaz. Güvenilir olmak kaliteli bir yaşam sürmenin en belirgin ve birincil maddesidir. Soruyorum size kaç kişiye güvenebiliyorsunuz? Ve kaç kişi size güvenebiliyor? ;)
Karsisindaki insanlara nefes alabilecekleri alanlar saglamasi. Normalde elde edemeyecegi seyi karsisindaki sikintidayken ondan tamda isteyebilecekken istememesi ve ustune vermesi kendinden... guc avuclarindayken cevresine bunu huzur icin kullanabilmesi... bir erkegi iste bunlar adam yapabilir.
Erkeği adam yapan yüreğidir. Yüreğini iyi kullanmayı bilirse o erkek adamdır işte. Yalnız adamlıkta o kadar kolay değil. Adam olan kişi Önce Bir Olan Allah’ı sonra; vatanını, dinini, bayrağını ve birçok bunlar gibi şeyi sevmeyi bilmesi gerek. Ve bu şeyler içinde tek bir yare aşık olup ömür boyu onunla, hayatında ondan başkası olmayacakmış gibi yaşamasını gerektirir.
Bu soru çok tartışmalı bir soru çünkü eğer tek 1 özellik ile adam olunsaydı çoğu kişi adam olurdu. Bana göre adamlığın özellikleri; dürüst, sadık, ailesi veya sevdiği için çaba gösteren/uğraşan, güven veren ve iyi kalpli olması.
Hayatına aldığı kişiler, erkek ya da kadın o erkeğin adamlığını belirler. Herkese göre adamlık seviyesi adamlık özellikleri farklıdır. Kimine göre adam olan diğerine göre yeterince adam olamayabilir ki bunun örneğine çok kez şahit oldum.
Yalan söylemeyen, kimseye yapmacık davranmayan, iki yüzlü ve çıkarcı olmayan, kızları kandırıp yatağa atmak için çaba harcamayan, diğer insanlara karşı elinden geldiğince saygılı ve terbiyeli olmaya çalışan kişiye denir. . .
Bir erkeği adam yapan özellik sevdiğine ciddi anlamda değer vermesi hayatını ona adaması ondan baska hiçkimseye mavi boncuk dağıtmaması prensip sahibi olması karakteri saglam olması sözünde duran olması
@Kaslıfilozof sen abazasın belli oldu senin anlayamacağın durumlar bunlar ayrıca hiç ugrasma yorumumu yazıp bana satmakla yüz vermeyeceğim baska kapıya
adamlık dürüstlükten geçer. hem ilişkide hem gündelik hayatta yalan olmayacak. kadını severken de kadının kutsallığı bilinip aşkın bacak arasından ibaret olmadığı düşünerek hareket edendir adam. ayrıca adamlık sadece erkeklere has değildir bence.
Helal kazanıp ailesine bakan, sevgiyle saygıyla koruyup kollayan, ailesine doğruluğu dürüstlüğü gösterebilen ve adaletli olan vicdanlı bir erkek ADAM dir.
Adam olmak her yönden olumlu olmak demektir, her konuda iyi ol bir yanlışın olsun adam değil derler... Yani dört dörtlük olman lazım adam olabilmen için
En İyi Cevaplar