MUSTAFA KEMAL ATATÜRK"kün gençliğe hitabesinde söylediği cümlelerden biri ey Türk gençliği! Genç kızlarımıza evleninceye kadar dokunmayacaksınız.. gibi size bir vazife bırakılsaydı bu vazefenin izinden gidermiydiniz?

Ey Türk Gençliği, evlenene kadar götünüzü başınızı açmayacaksınız, elin erkekleriyle oynaşmayacaksınız. Sevgili bile yapmayacaksınız!
... diye söz olsa siz uyar mıydınız?
Ben uyuyorum :)
Hemcinslerin uymuyo ama
kuran da Yaradan zina yapmayınız diye emrediyor insan daha yaradana bile uymazken Atatürke mi uyacaktı?
ata'nın aklı fikri dinle dolu deği Allah'tan.. ve hayır bu kurala çok az kişi uyardı
Cevap
11Cevap
o zaman atatürkçü kız kalmazdı kaslı ayıların kucağına atlamak için fırsat kolladıklarından...
Ilginç bir soru olmuş😂
Sanırım insanlar özellikle dokunurdu yasağın cazibesi diyelim 😂😂
Bu Atatürk ün dediğiyle kalmaz zaten dinimizce söylenen birşey gel gör ki kızlar da erkeklerden farksız
Atatürk de zaten milletin uçkuruyla uğraşacaktı... başka “liderlerle” karıştırmayın Ata’yı
Şimdi burda bütün yükü erkeğe atmak doğru değil öyle kızlar var ruhu kaşar olmuş ona ne Türk erkeği nede zenci erkeği yeter. Onu ne yapacaksınız.
dediklerinin izinden sen ne kadar gittin de şimdi neyin derdine düştün,
atatürkün söylemesine gerek ona gelene herkez biliyor zaten en başta ana baba der bunları onu bıraktım ayetler hadisler var.
Acaba genç kızlar böyle bir vazifenin peşinden gitmenizi isterler miydi ;)
en kral atatürkçü bile buna uymazdı
Gercekten super bir soru helal
Çok güzel soru 👏👏
vazife kutsal
Uyarız Atam istesim yeter ki
İlginç bir soru. 😃
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar