Kardeşimin doğum günü ama ona çok kırgınım, haklımıyım?

Merhaba arkadaşlar,

bugün kız kardeşimin doğum günü ama uzun bir süredir aramızda bazı tatsızlıklar var birbirimize çok kırıcı davranıyoruz. Bir kaç defa ona bunu anlatmayı uzlşmayı denedim ozaman uzlaşıyoruz oda üzülüyor ama sürekli kendini haklı görüyor ve birkaç gün sonra aynı saygısızlıkları ve tahammülsüzlükleri yine yapıyor hatta daha artıyor. Bugün doğum günü arkadaşları evde toplanacaktı onun için. Gece onun için harika bir sürpriz yaptım ama sabah misafirler gelmeden önce bana tekrar saygısız davranıp tahammülsüzleşti, hakaret etti. Ben de artık gerçekten burama kadar geldi düşüncesiyle gittim yatağıma yattım çünkü kardeşime aşırı kırıldım bu sefer. Saygısız hareketleri içimde dağlaştı, aylar yılların birikintisi. Şuanda misafirler saatlerdir aşağıda ve odamdan hiç çıkmadım, içimden çünkü kattiyen yapmacık olup, her şeyi unutup hiç birşey olmamış gibi davranmak gelmedi. Çok doldum ve beni anlasın artık ciddiye alsın istedim, bana karşı o şekilde davranamayacağını haksız olduğunu ona başka türlü anlatamıyorum. Diğer yandan içimde misafirlere karşı suçluluk duygusu oluştu, siz olsaydınız ne yapardınız?
Kardeşimin doğum günü ama ona çok kırgınım, haklımıyım?