Ekşi Sözlük ve Meltem Banko olayında sizce kim haklı?

Yıllar oldu bu sorun kafamı kurcalıyor. Artık Türkiyenin değil bence dünyanın gündemine bile oturacak bir olaydır. Bir kadın, perscopta uyuya kalıp yellenmiş. Ben görmedim, öyle diyorlar. Bunu da Ekşi sözlük platformu gündemine taşıdı. Eğlendiler güldüler filan derken bu kadın, adına yazılan bu entrylerden rahatsız olup yazılanları hukuka taşıdı ve kazandı ve yazılanlar silindi. Ama Ekşi sözlük ahalisi hukukun uyguladığı bu kararı yok sayarak mesajları iki üç katına çıkartıp işi de laubaliliğe ve hakarete ulaşacak boyuta getirerek, Meltem Banko'yu ve yellenme olayını artık her gün platformlarına taşımaya başladı. Bu kadın, aynı zamanda avukat olduğu için ve mesleki itibarından da ötürü bu işin peşini bırakmadı ve Google aratınca direkt bu mesajlar çıkan ve kendisini aşağılayan bu başlıkları yine sildirdi. Ama bu sefer hakaretler dörde katlandı, entryler 100 iken 100.0000'e dayandı. Mahkemeye yazılanları sildirme kararı aldırabiliyor ise yazılanlar suç değil midir? Tekrar yapılmasının hukuken arkasına sığınılacak tarafı nedir? Bir insan olarak aleni bir suç işlemeyen bir kadının sürekli isim soy ismiyle linç edilmesi ve hayatının sonuna kadar üzerine bir yafta oturtulmaya çalışılması sizce ne kadar doğru? Bunun savunulacak tarafı nedir? Siz ne düşünüyorsunuz?
Güncellemeler
+1 yıl
Bazı arkadaşlar yellenmeseydi diyor kimisi hakaret değil onlar olumsuz mesajlar (!) diye işi sulandırıyor ama, benim takit ettiğim kadarıyla, bu kadın ünlü değil, siyasetçi veya sanatçı da değil, suç teşkil edecek bir kabahati veya aldığı bir cezası da yok. Periskopta yellenmek ki uyurken olabiir. Kaldı ki kendi evinde. Hastanede ortaya s*çan kadın vardı mesela kimse adını soyadını bilmez hatta yazmaz bile. Ama konu Meltem Banko olunca bu abartılı histerik nefretin nedenini anlamıyorum.
Güncellemeler
+1 yıl
Ve şöyle bir şey buldum. AB Adalet Divanında kabul görmüş geçmişe dair bir suç veya cezanız yok ise adınıza yazılan hakaret veya kişiliğinizi zedeleyici mesaj ve içerikleri geçmişe dair Google içeriklerinen çıkartma hakkınız var. Yani bunu Ekşi'ye uyarlayabilirsin çünkü geçmişte ve buç teşkil etmeyen bir durumunuzu ömrünüzün sonuna kadar sizin lehinize ayakta tutmaya çalışılması bir suç ve insan haklarına aykırı. Ağır bir para cezasını hak ediyorlar.