Hiç Özel Jet'e bindiniz mi? Sizce özel iş jetleri güvenli mi? Ben kendimi güvende hissetmemiştim?

Bu özel iş jetleri beni hep korkutur. Babam 1.6 Milyar Dolar aktif servete sahip bir Türk Grubunun Finans Direktörüydü yaklaşık 10 Yıl. (Artık değil.) Bende bu vesileyle 2 kez binmiştim. İkiside bu guruba ait biri Falcon marka diğeri Cessna markaydı. Hayatımda ilk kez Falcon'a binmiştim. Rusya Pulkovo Havalimanı'na gurubunun patronu ve ailesi olan 4 kişi ve Babam annem, ben 3 kişi. Bize ufak bir jest yapmışlardı yani. Tabi hep büyük yolcu uçaklarına bindiğim için görünce ben titremeye başladım çok küçük gözüküyor yanlarında ve aynı işlev hatta Patron bey benim korktuğumu görünce bunlar büyük uçaklardan daha güvenli İnan falan demişti. Bilmiyorum belki psikolojiktir ama çok fazla sallıyor büyük uçağa göre ve manevralarını acayip içinizde hissediyorsunuz resmen. Korkutucuydu bence. İstanbul'a dönüşte belki alışırım dedim. Olmadı yine titredim resmen ve bence güvenli değil o korku yaşanmaz. Bir kerede Cessna ile Dalaman-İstanbul geldik. Sadece biz vardık. Kara kaşımıza değil babamı İstanbul'a yetiştirmek için tabi. Cessna; Falcon'dan daha ucuz ve daha eski bir uçakmış ve ciddi ciddi havada kustum İstanbul üzerinde iki tur attık ve adak adadım ayağım nolur yere değsin Allahım diye. O kadar korktum ya. Şahsen ne kadar zengin olsamda özel jet almam hep çok büyük yatırım hem güvenli değil bence sizce?
Hiç Özel Jet'e bindiniz mi? Sizce özel iş jetleri güvenli mi? Ben kendimi güvende hissetmemiştim?