Başlıktada belirttiğim gibi, üvey anneniz veya babanıza anne veya baba diyor musunuz? Veya olsaydı der miydiniz? Yoksa nolursa olsun benim sadece 1 anne ve 1 babam var, gerisi olamaz diyip isimleriyle mi hitap ediyorsunuz?

Kendi anne babam hayattalar çok şükür
Babam üvey anne ile büyümüş küçük yaşından itibaren. Zor yıllar yaşamış. Üvey ebeveynim olsaydı bu yaştan sonra artık abla abi derdim herhalde. Benim üvey çocuğum olmuş olsa anne demesini isterdim ve ona ihtiyacı olan anne figürünü elimden geldiğince vermeye çalışırdım.
Tutamaz elbette. Ama vurguladığım nokta bu karşılıklı samimiyet ne kadar vurgulanır ise sözlü ifadeler ile, davranışlar da ona göre daha da güzel şekil alabiliyor.
Mümkünse benden uzak olsunlar yeterli. Muhatap alanıma bile girmesinler ben anam dan babam dan zor kurtulmuşum bir de üveyiyle uğraşamam
Hayı yok
Cevap
0Cevap
Yok Allah'a şükür, olsaydı da abi ya da abla felan derdim herhalde. Benim annem babam değil sonuçta.
Bu yaştan sonra başka kimseye anne baba diyemem sanirim. X amca derim
Yok benim ama olsalar anne baba derdim hakediyolarsa tabi
Babamın ilk esinden bir ablam var anneme hic bir seyle hitap etmiyor 😄 annem ona kızım der ama hep
İkisinin de adayı var jdldş x abla, y abi diye hitap ediyorum, evlendiklerinde de değişmez.
Üvey değiller çok şükür
Ama üvey olsalardı anne veya baba diye hitap etmezdim
Annem üvey öz annem değil, beni o büyüttüğü için anne diyorum. 😞
Nasıl hayat koşullarından geçtin bilmiyorum ama anne dediğimiz kişi bizi doğuran değil bakıp büyütendir. Anneler fedakârdır. Benim yengem de anne yarımdır, rehberimde "Z... Annem🦋" diye kayıtlı. Gerçek annem de "Kalbim Annem💖" diye kayıtlı🪽 Hayatında hep mutlu ol inşallah canım 💐
Üvey anneme ilk başta abla diyordum ama Şimdi bir kardeşim oldu hem o hayatında bir şeyler için etkilenmesin diye hemde bana karşı yakın ve samimi oldugu için anne de diyorum cici anne falan diye sesleniyorum :)
Mecbur kaldıkça (isim) abla diye hitap ediyorum.
Size nasıl davranıyor acaba çok özel olmazsa 🙏
Var. Abla diyorum.
Hakk ediyosa neden olmasin 🙊
Yok.
Olsaydı demezdim.
Yok, olsaydı abi abla derdim herhalde fjjd
üvey degiller ama babam üveyden beter
Yok olsaydı ismiyle ederdim
Hayır yok
Çok şükür yok
Çok şükür YÖK
Yok.