Benim eşim diyor ama ben eşimin ailesine diyemiyorum anne ve baba tektir benim için başkasına diyemem peki ya siz
3 ay
Anne baba demeyerek omurgalı duruş sergilediğini düşünen kişinin bir diğer yabancıya alttan alıp saygı gösterip el pençe divan durması toplumun değer yargılarının çürümüşlüğünü vuruyor yüzümüze.
Hiç alakası yok ama saygı duyuyorum düşüncene
Anne babaya saygısızlık olur, o yüzden denmemeli. Anne babanın verdiği emeğin %1’ini bile el âlem vermedi. Elin kadınına, adamına anne baba demek aşırı abartılı. Yaşı büyük insanlara teyze, amca denilir; onlara da öyle denmeli. Aynı zamanda da kıroluktur, bu yüzden de demeyi tercih etmem. Kocamın annesi benim annem, babam değil ve olamaz; çünkü onların kanından değilim, beni onlar yapmadılar. Eşinin annesine anne, babasına baba diyen, eşiyle kardeş gibi olur. Dolayısıyla el âleme anne baba demek çok tuhaf ve yanlış bir şey bana göre.
Bence senin hissettiğin çok normal, bende de aynı durum var. Eşim de benim aileme anne/baba demiyor, çünkü onun kendi anneyi/babası var. Herkesin kendi isim tercihi olur, önemli olan aile içindeki samimiyet.
👍🏼
Anne baba diyorum ama ağzım yamula yamula😂
😂😂😂
Mecbur değilsin
Eşinin ailesine anne baba diyememen çok doğal 🧡 Herkesin sınırı farklı ve bu senin sevgini daha az gösterdiğin anlamına gelmiyor. Onlara isimleriyle ya da “teyze”, “amca” diye hitap edebilirsin 😊 Zamanla içinde sıcaklık oluşursa belki değişir. Zorlamak yerine kendini ne rahat hissettiriyorsa onu yap 🕊️💕
Aynen
Cevap
28Cevap
Anne ve baba demek uygun olur gadası
Eşim yok.
Olsa dermisin
Derim evet
Sen bir aile kızı olmadığın için demeyebilirsin aile kızları bu cümleyi saygıyı değerli görür. Sen istediğini diyebilrisin önemli olan düzgün insan olabilmek senden piyasada çok var. sizin gibi insanlarin kocasi pasif tir erkeğe denk gelmezsiniz zaten erkek sizi almaz
Evli olmadığım için öyle bi düşüncem olmadı evlenince bakarım duruma
Ben de eşimin ailesine anne baba derim ama eşim diyemez benimkilere, saygı duyarım sorun etmem
Ne zamandır evlisiniz
Baba hayatta diyemem de bilmiyorum henüz deneyimlemeedğk göreceğiz shshsh
Diyemiyorsanız eşinizi ve ailesini sevmiyosunuzdur
Diyebileceğimi zannetmiyorum
Demek zorunda da değilsin
Demiyorum bey hanım diyorum
ismi yanına anne baba:)
Hiç düşünmedim zamanı gelince görücez bakalım diye bilicek miyim
Siz nasıl hitap ediyorsunuz
Siz nasılsınız falan
Nasıl düşünüyorsan öyle davranmaya devam et
👍🏼
Anne baba derim ne dicem
Siz biz vs
Yok ya anne baba iyidir
Ben diyemiyorum
Evet diyorum bundan gocunmam
Olsaydı derdim kaynana kayınpeder denmez
anne baba diye hitap ederim.
Ben derim. O da diyecek. Yoksa olmaz o iş.
Daha neler
Evet. Ne münasebet hayırdır la. Öyle kadın eş olmaz. Gitsin kumda oynasın. Kocan iyi almış seni. Sen gibisine gelinlik mi giydirilir.
😂😂😂😂😂😂😂
Zorundaymışım gayet saygılı biriyim o yeter eşimin yapmadığını yapıyorum ben ailesine ve en çok beni severler
Senin yapın onu götürüyor olabilir. Herkes kendine göre. Takıl kafana göre.
Öyle 👍🏼
Kocam yok ama herlade anne baba derdim
Başına kendi isimlerini ekliyorum o şekilde
Derim
diyorum, bazen hacı baba dediğim de oluyor
Eşim yok
Olsa dermisin
Demem
👍🏼👍🏼👍🏼
👍👍👍
Eşim olmadığı icin:) ama derdim
Eşim yok
Genelde selam naber diyorum
Denmeli
Peder
O ne ya hiç deme daha iyi
Yeni mi evlendin
Ne zamandır evlisin
19 yıl
37
Evet
Anne ve baba derim
Eşim yok
Diyorum maalesef
Neden maalesef
Yani insanin kendi annesi babasi varken baskasina anne baba demesi ilginç geliyor ama demek icap ettiği için diyoruz haliyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?