İlgi çekici olmamalı, oldukça sade ve göze batmayan, ayette yazdığı gibi göğüsleri örtecek şekilde sarkıtılmalı. Başörtüsü göze batmak için değil, gözden korunmak için örtünülmeli, ancak bu şekil hakkı verilir.
Vallahi helal olsun çok güzel yorumladın diyebilirim ama şu dışarıda herkes böyle değil mesela örnek fotoğraftakiler bu şekilde dolaşan binlercesi var bunların amacı ney o halde ona benzer birde ayet var mı gösteriş mi yoksa aile baskısı vs. felan mıdır
Onları yadırgama, çoğu gaflet te, çevre etkisi , nefse uyma, beğenilme arzusu, zamanla onlara başörtünün anlamını unutturuyordu, ama çoğu bilmeden eminim, düşünsene , bilen yapar mı? Birazı da dediğin gibi moda haline getirdi...
Ama bu şu gerçeği değiştirmez, ağır zamanda giyinik çıplaklar olacak, bunlar cennetin kokusunu dahi duyanayacak. Bu hadis hem tesettüre riayet etmeyen kardeş lerimiz ve tesettürlü olup açık gibi dolaşan kardeşlerimiz için galiba
Çok nadir görüyorum başörtülü birisini ama örnek vermek gerekirse düşündümde 10 kişiden 8'i renkli dikkat çekici şeyler takıyorlar yani dışarıdaki normal başı açık birinden daha dikkat çekiciler bilemiyorum yorumun için tsskler :)
Amacına yönelik olması için renksiz ve dikkat çekici olmamalı diye düşünüyorum eğer öyle olmazsa bir anlamı da kalmıyor çünkü. Bir de fotoğraf seçimi arkadaşları kızdırabilir dikkat et.
En İyi Cevaplar