bir bayanın Seksi yerlerinden biriside ayak bilekleridir, heleki bu bayan başörtülü bir bayansa ayak bileklerinin ortaya çıkması daha fazla etki bırakır. moda diye islami giyimin içine ettiler, böyle bir giyim tarzı dinimizde yok. ya adam gibi giyinceksin ya da giyinmiceksin. başörtülülerin yüz karası bir tarz bu. inanç için giyinmeyi bırakkıp moda diye giyinenlerin vaziyeti. Allah ıslah etsin.
3
3 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
moda diye dini gerekliliği ayak altına alan yelloz bunlar. * sizin.
kusura bakmada minili kızlara bunlardan daha fazla saygım var. enazından dini modaya alet etmiyolar. rezil insan bunlar. zerre saygım yok bu ahlaksızlara
arkadaşlar 2 hafta önce telefon aldım bozuldu servise yolladım bozulmadan önce faceden ayarlamıştım faceye girerken telefona kod geliyordu telefon servisde 4 gündür faceme giremiyorum kartım çok küçük uymuyor telefonlara faceme girmem şart çözüm yolu bile var mı şimdiden teşekkür ler.
Ya bende kapalıyım ama nefsime dur diyemiyorum bunlar biraz daha dar giymişler ben dar giymiyorum ama yinede süslü giyinince iş müslümanlıktan çıkıp süslümanlığa giriyor açıksan ve eğer kapanıcaksan bence düzgün kapanıcaksan kapan inan böyle kapanınca sonu gelmiyo daha dar giymeye başlıyo insan şeytan işte
bnce hos giyinmişşın giyinebilirsin ama pantolonların cok dar daha az dar giyersen daha ii olacagını düşünüyorum ama bnce kapalısın die hiç süslenmicen bakımsız olcan die bir şey yok
Bunlarda bir sakınca yokki gayet hoş kapalılığa özendiren bir biçimde giyinmişler. keşke herkes nefsine hakim olsa çarşafa bürünse tabiki ama bunlarda bir problem gormuyorum uzun seyler var hep ustunde instagramdaki @birbagyan dan almışsın :) tasarımları çok hoş gerçekten stilleri falanda gayet güzel :) benzemeye çalışıp maymun olmadıktansonra prob. yok :D
Değil mi ya sorunlular sabahtan beri sordugum a pişman ettiler ben çevremde hiçte böyle tepkiler almıyorum gayette begeniyor lar 😊 çok teşekkür ederim bu arada
Bence güzel ama bilek kısmını açık kızda bile beğenmiyorken kapalısında da güzel durmuyor ayrıca bizi iyice mal falan sandılar herhalde yok orası kötü o süslümanmış yok ayete göre değilmiş falan filan bizde insanız kuranda siyah giyinin peçe örtün çarşaf giyinin demiyor örtünün diyor çokta dikkat çekmezsen bence tunik pantolon gayet güzel oluyor
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bencede vallahi ben yapabildiğimin en iyisini yapmaya çalışıyorum ama benim nefsime bu kararından fazlasi zor geliyor yani yok öyle yok böyle açıkta bir yerim var sanki bilek konusunda haklı olabilirler dar pantolon da haklı olabilirler ama bir dinsiz demedikleri kaldı yani yanlış miyim
Sen millete bakma ya ama bence dar giyebilirsin ama tunik son fotodaki gibi olablirse iyi olur sonuçta hatlarının belli olmaması önemli benim bir tane kapalı arkadaşım var çok güzel giyiniyor tunik kısa olsada bol pantolon giyiyor hepsi çok güzeller dar giyersede uzun tunik giyiniyor ve çevremdekiler giyimini çok beğeniyor bizde insanız yani istediğimizi giyeriz açıkta giyer kapalıda kimseye de bişeyin hesabını vermek gerekmiyor koskaca allah varken kuluna neyin hesabını yapacağız? Yok çarşafa girmeyen cehenneme gidicek yok renkli giyen cehenneme gidecek gibi saçma saçma şeyler uyduruyor millet kafasında sen istediğin gibi ol ve dar giyinmemeye dikkat et herkesin her dediğinide takma
Gercekten Çok çok çok teşekkür ederim benimde çevremdeki herkes çok beğenir giyinisimi gayet şık olduğumu söylerler öyle Ayy niye böyle giyiniyor kapalı değil mi diye bir tepki almadım dikkat ederim genelde aynen öyle insanlar herseyden bişey çıkarır ben buraya Çarşaflı resim koysam yine başlarlar deneyip birleştirip bence yapcam
Ayak bileklerin görünmemeli onun dışında diğer kapalı bayanlara göre iyisin boynunu filan açıp kısa filan giyinmiyorsun ama biraz değiştirmen gerek ayakkabı pantolon tarzını :)
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Mesela nasıl olmalı 😊 ben yapabildiğimin en iyisini yapmaya çalışıyorum ama bazen olmuyor işte
pantolonun bol olmalı ve bol paça pantolonlara dolgu topuk sandaletler cok hoş oluyor :) bir arkadaşım böyle giyiniyor gayette şık oluyor :) biliyorsun sen üstünü ne kadar bol giyinirsen giy bir şeyin dar olsun hemen milletimiz laf eder morelin filan bozulur aman bissürü iş :)
Haklısın elbise giyince bile üstü biraz dar olmus diyenler var diyorumki bazen şimdi ben bundan bir beden büyük alsam içinde rahat edemem ki anneminkini giymiş gibi bütün gün moralim bozulur ne diye milleti dinliyorum ben ahlakimla örnek olayım kıyafetim sorunlu olsun yeterki
Kime ne yahu. Başı kapalı olan başkası hakkında yorum yaptığında bağnaz, geri kafalı oluyor da, Başı açık olan, başı kapalı hakkında yorum yapınca haklı mı sayılıyor. Bence bu tarz kıyafeti kendine inanılmaz yakıştıran bayanlar var.
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Herkes senin gibi düşünmüyor işte herkes istediğini gitmekte özgür diyince bu bizim için geçerli olmuyormus teşekkür ederim
Olaya dinsel açıdan bakarsan bu kıyafetler hiç bir kadını cinsel obje olarak göstermiyor, hiç bir erkek etek, elbise giymediğine göre erkeksi de durmuyor sakıncalı görülen kısım ne anlayamıyorum. Ayrıca illa dayatılan kapalı kadın görüntüsü islamdan yüzyıllar önce diğer dinlere mensup ruhban sınıfı kadınların giydiği kıyafetleri değil mi? 1000 yıl önce kullanılan kumaş ve dikiş teknolojisine illa ki bağlı mı kalınmak zorunda?
Bu resimlerdeki kıyafetler simsiyah olsaydı ve bilekleri kapalı olsaydı herkes burada daha düzgün yorumlar yapardı ama bizlerde bazen nefsimize söz geciremiyoruz bende ondan bahsediyorum bencede göstermiyor gayet bol uzunkkıyafetler insanları anlamak çok zor buraya Çarşaflı resim koysam onlarada bin türlü yorum atarlar
Bir tezatlık var tezatlık şu örtünmenin mantığı erkeklerin dikkatini çekmemek ama örtünüp bu derece şık olup dikkat çekmek büyük çelişki. Sırf zorunluluk diye yapmayın mantığını kavrayarak yapın örtünme işini. Bu arada ben inançsızım :)
2
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kavrayarak yaptığım kesin ama öyle olmak nefsime ağır geliyor sırf kapaliyim diye şık olamazmiyim
Ama dikkat çekme niyeti değişmiyor işte. Sen dindar olduğunu gösteren bir sembol olarak kullanıyorsun o saatten sonra. Çünkü karşı cinsin dikkatini çekme isteğin hala var hemde bunu dini örtü ile yapıyorsun bence daha büyük günah olmalı :)
Aşırı bir süs var yani :) Sade olmak gösterişsiz olmak makbul değil mi senin inancına göre. Şu fotolarda sen gösterişsizmisin şimdi :) Tamamiyle tezat üzgünüm :)
Dar vücut hatlarımı belli eden şeyler giymiyorum renk konusuna gelince illaki bir süre sonra sıkılıyorum siyah ya da daha koyu renkler giymekten çünkü henüz yaşım 18 ilerde ferace alırım ama şu an değil çünkü böyle olmayı tercih ediyorum
Örtü süslenmek için değil süsü örtmek içindir kapalı olmak sadece kafanı kapatmaktan ibaret değil Allah'ın emrettiği gibi kapanacaksn bunlar gösteriş meraklısı maalesefki 😱😧
giyim çok absürt değil aslında ben gözümün önünden tayt ve topuklu ayakkabıyla geçen kadın görmüştüm abartı durmuyor ama dediğim gibi kapanma adabını bilmiyorum ama dışarda böyle kişiler görünce bu ne be demem hatta tam aksine ne kadar şıkmış derim.
Pantolon dar canım bir de kısa olmamalı güzel olduğunun farkındasın iltifata ihtiyacın yok ama kısa ve bu kadar dar giymesen daha mantıklı bir duruş olur
Ne saçmalıyorsun sen yaa? Normal bir kız için konuşmuyoruz kapalı biri için konuşıyoruz. Eee o zaman giydiği etek tül gibi olsun gotü görünsün olur mu? İstediğini giyebilir nasılsa. Sizin kafadakiler başkası yapsa günah bre zındık ama konu kendiniz olunca serbest. Makarna beyin olmak böyle birşey.
tesettürde o kıçınıza yapısan seylerı gıymenıze arsıyım ben acık halımle gıymıyorm zaten erkekler bır numara tahrık oluyo gıymeyın kapanmayın gerek yok yanı
Yanlış anlamazsan görüşümü paylaşacağım. Kapalı olmayan bir çok insan da bu şekilde giyiniyor. Ben sana tabi ki öğretecek değilim ama biraz daha dikkat etmelisin bence.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Teşekkür ederim inşallah Allah herkese hakkıyla kapanmak nasip etsin
Tesettür tabikide güzel bunlar gene fazla birşey değil altına tayt ve dar kot giyenleri gördüm süs için yapıcaksanız gerçekten hiç yapmayın daha iyi ya da gerektiği gibi kapanın.
Estağfirullah kardeşim. Muhakkah benim de vardır kusurlarım. Ama bir alın siz ferace falan gerçekten vazgeçemeyeceksiniz o kadar rahat ki. Sadece alın ve deneyin. Bunları bir daha giyemeyeceksiniz bana inanın :)
Hatta 1 keresinde o kadar güzel bir kız gördüm ki Mercedes in jipine binen. Kırmızı ışıkta laf atmaktan alamadım kendimi. O zaman babamın arabasindaydim ve dedim ki ; ikimizde mercedesciyiz aklımız bir bari tanısalimda kalbimizde bir olsun demiştim. Dinliyip gülüp kafasını çevirmişti hiçbişey demeden. O an aşık oldum kıza , sonra geçti :D
Asıl yanacaklar bunlar hadis bile var bununla ilgili yanılmıyorsam o örtüyü moda için takmayacaksın arkadaş allah için takacaksın o tak dediyse takacaksın yazık çok yazık
Ya zaten insan kendisini biliyorsanız kimin ne dediği umrunda olmamalı ben biliyorum ki iyi bir insanım öyle açıkta bir yerimde yok inşallah daha iyisini yaparım zamanla 😊
Rasullah Sav BU tarz giyinen cahil kardeşlere bir sözü vardı Ahir zamanda giyinmiş çıplaklar çıkacak diye vallahi resulumuzun bildirdiği hiç bir şey yalan çıkmadı. Allah hidayet versin
Sizin gibi insanlar Çarşafı Şerife de laf atar çünkü siz beyin yoksunusunuz karşındaki bayanla nasıl konuşması gerektiğini bilmeyen bir insanla bende muhattap olmam
Türbandan kastın siyah ferace giyinmekse ben onu yapamam ve sende buna karışamazsin benimle Rabbim in arasında cezasını da çekerim eğer yanlissam ve siz bizi iyice salak sandiniz biz de İnsanız orda benim açıkta bir yerim yok bir dar pantolonsa onuda artık bol giyerim onun dışında başka bir hatam yok
En İyi Cevaplar