evet aydınlandınız şimdi isteyen nazar boncugu isteyende muska taşıyabilir.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Böyle bir hadis nerede var? Kaynağınız hatalı olmasın? Hadislerden bu mana çıkıyor ama bu sekilde bir hadis görmedim ben. Mana olarak doğru ama efendimie ait olmayan şeyleri ona isnad etmekte büyük bir vebaldir..
Nazar boncuğununa gelince kişiyi kötü bakışlardan zararlı şeylerden koruduğuna inanaraktan takmak haramdır. Süs olsun diye veya mesela bir yeni doğmuş bir çocuğa kişilerin ona dikkatini vermesi için takılabilir.. Çünkü gercekten nazar dediğimiz birşey var burada ölçü o taşı kişiyi bazı kötüklerden koruyacağına inanaraktan takıp takmamadır.
@Mazlumm09 kesinlikle katılıyorum 😊👍
Paganik gelenekler ve alışkanlıklar, feodal zihniyet devam ettikçe varolacaktır. Bu tür alışkanlıkların ortadan kaldırılmasının yolu, dinin modern bir anlayışla yaşanması ve hurafelerden tamamen arındırılmasından geçer.
Zor ama imkansız değil.. Bizden sonraki nesiller yaşayacaklar bunu mutlaka.
Onları öğretmende Allah'ın yarattığı bir kul Rabbimin rahmeti daha büyük Allah'a sığınmak seni her türlü kötülükten korur
Örreten öğretmen değil
Kim birinin boynunda bundan görürse eliyle koparsın.
H. ş
Normal kolye taksak?
Gümüş takarız
Cevap
34Cevap
nazar vardır ama onu ne nazar boncuğu korur, nede başka maddi bir şey
ancak nazar dualarını okur Allaha sığınırız
Nazar boncugu yeri geldiginde cinlerin bizi gorebilmesine olanak taniyan bir nesnedir. nazardan korumaz. iyi birsry degil araştırın.
Cok tehlikeli bir şeydir. mutlak koruyan tektir
O paylaştığın şeyin sahih olduğu kanıtlanmış mı baktinmı araştırdınmı öğrendin mi neye göre aydınlanmak?
Nazar boncuğu şirktir tabiki de nazar var ama boncuk halinde olması yoktur. Bu daha çok paganistik inançlarda var. 😊
Ne güzel işte, aydınlattığınız için bilmeyen arkadaşlarım adına teşekkür ederim hanımefendi 😊
Horos'un gözüne kadar uzanır bunun hikayesi. Ama ne gelir elden. İnsanlar inanmış bir kere.
niye ya muska icinde de kurandaki dualar yaziliyo😕
İnanmıyorum bu tarz şeylere. Nazar böyle basit şeylerle ölçülebilecek bir şey değil.
Taşımıyorum, beni koruyabilecek sadece Allah vardır gerisi fasafiso
Nazar vardir da, nazar boncugunun hicbir etkisi yoktur. Yani nazar boncuguna inanmiyorum.
Amacini anladim. Bende nazara inanip, nazar boncuguna inanmiyorum dedim. Sende ne yazdigimi anladiysan sorun yok
Asla bu saçmalıklara inanmam. Nazara inanırım ama çözümü dua..
Boncukla olacak iş değil bu. Oku Nas Felak Sureleri'ni nazar falan kalmaz.
Muska takmaktan kasıt tılsım sihirli şeyler. Yoksa tedavi icin muska takilir.
@Ateşkız06 kuzenim daha kucukken ablasinin bogazini bicakladi , kac tane doktor kac tane psikologa gittiler hic biri durumu cozemedi. Bu ilimle ilgilenen birine gittiler daha sonra , Şu an cok efendi masaAllah. Her seyin bir ustasi vardir , cin , buyu , sihir gibi seyleri doktor tedavi edemiyor. Muska takmak niye şirk olsun icinde rukye ayetleri yaziyor.
https://youtu.be/BcsICcAA-a4
Okumak daha hayirlidir elbette
Bu hadis gerçek değil , o dönem de Arap yarım adasın da nazar boncuğu yoktu
Şaka mısın sen arkadaşım , nazar boncuğu yoktu diyorum kanıtlayınız diyorum , araştır gör
Sen anormal misin yoksa benim sana laf attığımı düşünüp salakça bir savunmaya mı geçtin , git araştır bak diyorum ben de nazar boncuğu o dönem yoktu yalan veya değiştirilmiş hadis
öyle bir düşüncem yok..
Nazar duası var nazar değdiğini düşününce bana annem okuyor geçer
#DengesizBirAdam
Nazara bnde inanirim ama nazar boncugu seni korumaz sadece Allah seni korur
Nazar boncuğu neden tek gözdür? Hadi bakalım bilen birisi çıkacakmmı? :))
@Ateşkız06 benimde umrumda değil.. Benim bildiklerimin binde birini bilseler hergün ruh ginçbi uyanırlar.. Şu anda yaşadığımız Dünya tarihte görülmemiş biçimde hastalıklı bir dünya.. Deccalin şeytanın el atmadığı yer kalmamış neredeyse.. Yediğimiz yiyeceklere kadar onlara bağımlıyız!
@Ateşkız06 bende seninle aynı duyguları hidissediyorum.. Her şeyi öğrendiğimde, çocukken gercek zannettiğim şeylerin aslında gercek olmadığını.. Savaşların, hastalıkların neden ve nasıl olduğunu, deccalist sistemin dünyayı nasıl yönettiğini öğrendikten sonra inan ki hiçbir şeyden keyif almıyorum.. Sadece ve sadeve birgün ölmek için yaşıyorum..
Deccal a kimse inanmaz, kafayı yemişsin gözü ile bakarlar.
Deccal kadar büyük fitne gelmeyecek bu dünyaya, çünkü her peygamber bu konuda uyarıda bulunmuş, deccal bu zamanın fitnesi, sistemi aralıksız çalışıyor ama bizzat zatını merak ediyorum ben.
Allah korusun..
Zaten çoğunluk büyük bir hipnoz altında, sence?
@Ateşkız06 deccal diyince herkes bir yaratık falan zannediyor.. İnsanlara böyle olmadığını anlatmak gerek.. Deccal bir varlık değil bir şeytani sisteminin kendisidir! Peygamberimiz deccalin girmediği ev kalmayacak diye buyurmuştur.. Dikkat edersen btün teknolojik aletlerde yiyeceklerde eşyalarda neredeyse hep tek göz işareti var.. Neden ki acaba? :) benimle aynı düşüncede olan bir insanla karşılaşmak güzel bişey.. Ne demek istediğimi iyi anladığını düşünüyorum
Evet, şu konuda hemfikiriz, ama bu sistemin başındaki kişi şeytanın oğlu deccal dır.
Bazı hadisler var, dindar kılığında büyük bir alim olacak, kimse onun kafir olduğunu anlayamacak , tek takva sahipleri haricinde, alnında , kâfir yazacak, tüm şeytanlar onun emrine verilecek, şeytanlar dan korktuğu kadar , Allah dan korkmayacak, ilk peygamberin diyecek, sonra ben sizin Allah ınızım diyecek, gözündeki ilizyon , şeytanı güçler sayesinde, insanları hipnoz edebilecek, korunmak için kehf süresini önerdi resul. onun geldiği zamanda, çok az kişi kendıno kurtaracak, kendisine iman etmıyenleri tehtıt edecek, öldürecek, ama resul diyor ki sakın onun cennetını secmeyın asıl orada ateş var, cehennemi seçin ki orada sizi bekleyen serin kadehlerle rahatlarsnız.
O geldiği vakit mehdi as gelecek, savaşacak onunla, büyük ihtimal suriye taraflarında büyük bir ovada savaş olacak. isa as onun tek katlini yapacak kişi olacak,
@Ateşkız06 ben mehdiye inanmıyorum.. Bu konuda da senin bilgin yanlış bence.. Mehdi konusu İslam dinine İsrailiyyat kaynaklardan geçmiştir.. İslamda Mehdi yok.. İsrailiyyat'ın ne olduğunu biliyorsan ne demek istediğimi anlarsın.. Ddccal bir vallık değil bir sistemin adıdır.. Dabbet-ül Arz ise bir varlıktır.. Yaraltından çıkacaktır
İsa as göğe kaldırıldı.
ve inecek.
Hadisler bile var.
Deccal hakkında da çeşitli hadisler var.
Ayetlerde bulacam sana.
Sen deccal gelmeyecek dersin, bir bakarsın onun askerlerinden biri oluveemıssın Allaha sığın bu konuda, ben inanıyorum yakınlaştı bak görürsün belki bir yıl kaldı.
Nazar boncuğundaki tek göz; şeytanın tek gözünü simgeler
Kuran-ı Kerim'in veya bilimin açıklamadığı hiçbir şeye inanmıyorum.
nazar boncuğu takacağınıza gelin ben size nazar ayeti okuyayım 😂
Nazara inanırım ama boncugu takınca korumuyor...
Nazara inanırım, boncuğa inanmam.. :)
nazara geleceksen geliyorsun boncuk korumuyor
Nazar boncuğu evet de muskayı bilmiyordum
Valla onu hiç sanmıyorum ama herkes öyle düşünüyor
Yani nazardan koruduğunu hiç sanmıyorum
Desene boşu boşuna ağırlık yapıyor diye 😃😃😂
Güzel paylaşım olmuş.
Hiç birine inanmıyorum
Hayır inanmiyorum
#emre
Boncuğun korudunu sanmam ama nazar dualari koruyo
muskayı bilmiyordum bak sayende onuda öğrendim