Hobim fotoğrafçılık diye diye saniyede onaltı fotoğraf çeken arkadaşım var benim. İnanamazsınız çok sinir bozucu adam gibi yemek bile yiyemiyorsun sürekli çekmeye çalışıyor.
Ben geriliyorum açıkçası, öyle şak şak şak sürekli!Sizin var mı böyle sayko arkadaşlarınız?
Her gittiği yerde onlarca fotoğraf çeken insanların amacı nedir?
Fotoğraf çekmenin verdiği zevki ve mutluluğu bilmeyenler habire sinir bozucu olduğunu yazmış. Kendisini çekenler için eyvallah haklısınız ama manzara, doğa ve tarihi kalıntıları çekenleri o kişilerle aynı kefeye koymayın. Fotoğraf çekseniz o zevki bir tatsanız sizler de fotoğraf çekmeyi istersiniz. Ben amatör makine ile başladım şimdi yarı profesyonel ile çekiyorum. Pahalı bir hobi. En iyisini almsk istiyorsunuz. Makro çekimler, portre çekimler, gündelik çekimler için telezoom lensler var. Hepsini aldım. Seviyorum çekmeyi. İnstagramda paylaşıyorum. Kendi fotoğraflarımı koymuyorum. Şimdi bu beni sinir bozucu mu yapıyor? Hesabım fkl. photography isteyen gelsin baksın. Şikayet edenler sadece sanattan ve sanatsal ruhdan anlamayanlardır. Fotoğraf Çekmek SANAT'tır.
Sanırım benden bahsediyorsunuz. Yorumlarda okudum da çoğu gösteriş için yapıyorlar veya tamamen saçmalık demişler. Öncelikle söylemek isterim ki instagram, snapchat, facebook vb. uygulamaları kullanmıyorum. Ve çektiğim fotoğrafları hiçbiryere atmam, atarsam da çok nadir. Bu bir hobi arkadaşlar, ben bunu yapmaktan zevk alıyorum. Bazıları kayak yapmaktan, şarkı söylemekten, yemek yapmaktan zevk alır, biz de fotoğraf çekmekten zevk alıyoruz. Bence önyargılı olmaktansa insanların görüşlerine saygı duyun.
Ben ani yasarim fotograf cekinmeyi sevmem cocukken vardi oyle bir istek ama suanda oyle bir sey yok arada snapten cekinirim dostlarimla canim sıkldıkça ve yanimdaki kisinin de fotograf cekme hastasi olmasini istemem ki var onlarla da mesafem oluyo
valla bilmiyorumda benim gittiğim bin tane yer var onların ayda yılda bir gittiği yrler ben haftada gidiyorum ben paylaşsam bin tane fotoğraf olurdu muhtemelen özentilik ve önce sağa sola gitmek kolay değildi insanlar paylaşmak istiyo haliyle şimdiki dönemde herşey daha kolay
Özellikle sinema ve asansörü ve bayanlar tuvaleti anlamıyorum... denk geldiğim ve en anlam veremediklerim şimdilik bunlar... kendimi çekmeyi pek sevmem ama fotoğrafını çekmeyi severim beğendiğim yerlerin...
Fotoğraf çekme hobisi dışında yapanlar sinir bozucu.. Yalnız şöyle bir şey var; Her gördüğü yemeği çeken ( Bunu yedik, bunu yedik, hesap geldi, hemen bir snap ataım ) tarzı yapanları zerre sevemiyorum..
Fotoğraf makinesinin olayı başka ♥güzel bişey, saygı duyuyorum. O bir hobi ve yetenek gerektirir diye düşünüyoum. Ama eğer hergün karşılaştığımız telefonla çektikleri fotoğraflar, selfie'ler, story'ler... onları çok saçma buluyorum
GÖSTERİŞ IÇIN YAPIYORLAR TABIKI. Herkez için geçerli olmasada çoğu kızın dudaklarını büküp erkeklerin saçlarını yerçekimi kuvvetinden bağımsız hale getirip havaya dikmelerinin büyük bir nedeni GÖSTERİŞ
Benim her firsat da selfie ceken bir arkadasimiz vardi. Yanimizda otururken bile yapardi bunu, bazen de video lu telefon konusmalari yapardi. Bir gün canimiza tak etti. Hepimiz kaybolduk yanindan. Kaldi öylece bir basina😀😄
Hiç sevmem foto çekinmeyi falan. bir iftar akşamı dışarıda buluştuk arkadaşla. tam çorbayı ağzıma götürdüm dur ukala foto çekinelim yemekler gözüksün demez mi? 🙄🤦🏽♀️🤦🏽♀️ne alaka ya oldum ama zorla gülümsedim. kıl oluyorum otu boku çekenlere
Üniversite de arkadaşım vardı. Sergi bile açmıştı. Bazıları severek isteyerek yapıyor bazıları gösteriş için. Yalnız annem sırf hatıra olsun diye sürekli hadi fotoğraf çekinelim baskısı yapıyor işte o zaman sinir oluyorum. 😄
Yemek felan değil de bende foto severim çekmek hatta her yeri çekerim güzel hava görür çekerim bir şey olur çekerim resmen 1 değil bir şeyden 20 tane :)
Arkadaş değil de kuzenim maalesef böyle. Ne zaman yanımıza gelse her gittiği yerde fotoğraf çekiyo. Herkes uzaklaşıyo ondan piyango bana vuruyo, bir de şöyle çek bak bu olmamış ışığı ayarlayamamışsın filan filan.😁😁
İnternet & Teknoloji konusunda 690 cevap paylaştı.
Hobisi olabilir de dozunu asmamak lazim. bir de ne icin cektigi onemli instagrama atmak icinse bos adamdir sanatsal bir kaygisi yoksa gereksiz hareketler bunlar
Gittiğim yerde değil de arkadaşlarımlayken ve onlar bana hararetli hararetli bir şeyler anlatırken çekiyorum genelde😂😂 sonra ona fotoğrafları gösteriyorum ve çok doğal nidaları falan.
İlk kez gördüğüm ziyaret ettiğim yerlerde bende fotoğraflar çekilmek isterim, hatıra kalması güzel birşey fakat bu kadar çok her anı yakalamak, bulunduğun andan aldığın zevki yok eder.
Anne babaları ne yapıyorsun diyince susan insanlar sosyal medyaya resmen ne yaptığını her şeyini atıyor :/ Sosyal Medyasız bazıları malesef bir hiç beş para etmez karakterleri
Bu iş gönül işi aşk işi onu böyle kabul et bende severim fotoğrafçılığı böyle yasamak isterse yaşar onu değistirmeye çalışma yargılama hoşuna gitmiyorsa olma onla dost
Hobisi ve daha çok amatör her gördüğü alanı iyi bir an sanıyor ve çekiyor ama ilerde gözü açılacak daha iyi kareleri farkedicek ve ona göre çekim yapıcak sonra da eskilere bakıp ben mi çektim bunları yaaa dicek 😂
İnternet & Teknoloji konusunda 7,1b cevap paylaştı.
yılların arkadaşı, instagramdan eski sonuçta. bu tip paylaşımlarda bulunacağını bilmeden arkadaş olmuşsun, bişi de diyemiyorsun. onun adına utanmaktan öte bir şey gelmiyor elimden
İnternet & Teknoloji konusunda 8,9b cevap paylaştı.
ben de tepkıyle yaklaşırdım bu ınsanlara fakat gecen gun cok eskılerden bır videoya rastlayınca neden zamanında ben de yapmamışım dıye garıpsedım bu durumu. aslına bakılırsa herkesın yapması gereken bişi
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Gösteriş meraklısı eziklik pskolojisi narşist ruhlu kişiler olarak adlandırırm benim bir fotom bile yok sosyal medyada normaldede yok zaten çekmeye klkınca sinirleniyorum
İnternet & Teknoloji konusunda 2,2b cevap paylaştı.
saçmalık. ben hayatımı nede elefon numaramı sosyal medyada paylaşmıyorum. aradığınız zaman hiçbir kayıt bulamazsınız. kendimi fişlenmiş gibi hissediyorum.
Geçen yaz Antalya Düden şelalesine gittik ne güzel daldım doğaya deniz şelale huzur temiz hava izliyorum. Millet şak şak resim çekme derdinde hadi gidelim ondan sonra çok acayip
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Arkadaşın bunu tik haline getirmiş olabilir. Ya da enteresan bir şeyler yakalamaya çalışıyordur, bunun için de fazlaca fotoğraf çekmesi gerekir.
Bende anlamıyorum bunu dakikada bir foto paylaşanların amacı ne
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Fotoğraf sanatına vermiştir kendini bu ayrı ama sosyal medyada paylaşım için yediği içtiği gittiği geldiği vs. fotoğraflar çekiyorsa muhtemelen tahtaları eksiktir :D
En İyi Cevaplar