Uğur Gökbulut/ Beni iyi dinle kızım. Hep yanında olamayabilirim senin. Ruhum seninle olsa bile, kim bilir belki erken veda eder bedenim. Dünyanın bin bir türlü hali var kızım ve insanların bin bir yüzleri. İnsanlara adım atmadan önce emin ol kızım, niyetlerinden, samimiyetlerinden, gizlediklerinden. Dostun az, mesafen ise çok olsun insanlarla. Bana sarıldığın gibi, kendine sarılmayı da öğren. Her canın yandığında bana koştuğun gibi, ayakta durmayı da öğren. Sana sevgiyi anlattığım kadar belki anlatamadım kötülüğü. Ama hislerine güven kızım. Şüphe duyduğun her şeyden uzak dur. Sana ellerimin sıcaklığını ve gözlerimin sevgi dolu bakışlarını bırakıyorum. Bir gün bir erkeği sevecek olursan eğer, gözlerinde bu derinliği ve içinde bu sıcaklığı ara kızım. Sana duam o'dur ki; ben seni Allah'ın bir hediyesi gibi sevdim, benden sonra da seni öyle sevsinler kızım…
Annem ve babam arasında asla bir fark koymadım ama biliyorum, babam beni, annem de abimi bir başka seviyor.
Acaba neden kızlar ve babalar arasında özel bir bağ var?
Neden babalar ve kız çocukları arasında özel bir bağ oluyor? Babalar kız çocuklarını, kızlar da babalarını daha çok seviyor?
Alışveriş & Hediyeler konusunda 3,7b cevap paylaştı.
Yazıyı ve resimleri aldım saklıyacağım:)) Bilmiyorum ama müthiş bir tılsım bu. Oğlum olmadı, nasıl birşey bilmiyorum ama büyük kızım doğduğu anda bana öyle birşey yaşattı ki!.. başka birşeye dönüştüm. Daha sakin, huzurlu ve suhuletli bir insan oldum. Benim kahve, cafe, bar, sürekli görüştüğüm benzeri arkadaş ortamım yoktur. Kızlarımla ya evde, ya gezmede olurum, oynarız yeriz içeriz ama mümkün olduğunca hep birlikteyiz. İşten eve geldiğimde, kıayafetlerimi çıkartmama bile müsade etmez ufaklık. Kucağıma almam için bir mücadele başlatır ki görmek lazım:)) Dünyalık en büyük aşk, bu olsa gerek:))
Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,4b cevap paylaştı.
Çok güzel bir paylaşım olmuş. Zıt kuvvetlerin çekimi gibi bir durum. Karşı cinse ilginin daha fazla olmasından. Yani düşünüyorum babam da kız kardeşime çok düşer annem ise erkek çocuklarına. Şahsen ben de kız çocuğunu daha çok severim. Bu belki de insanların yarım olmasındandır. Tam olmak için karşı cins gerekiyor. Kız çocuğu için koruyan bir baba olduğu gibi erkek çocuğu için de bakan anne gerekiyor. Erkeğe bakan kadın ile kadını koruyan erkek ilişkisinden kaynaklıdır diye düşünüyorum.
Şiir gerçekten de içimi titretti. bir de Ferhat Göçerin "kızım" şarkısı var, her dineldiğimde bir garip hüzün oluyor..
Aslında evlatlar, anne/babalar arasında ayırım yapmayı sevmiyorum, ama biliyorum ki, babam beni bir başka seviyor, bana asla kıyamaz, aynı hisler annem ve abim için de geçerli. Gerçekten de çok garip :)
Yanlışım yoksa kız çocukları ayrılıkta babaya falan düşüyor muhabbeti de vardı. Erkek çocuk annede kalıyor gibi konular. Kız babaya yemek erkek ise anneye koruma temelinden türeme olayıydı sanırım
Babam ben küçükken öldü. Ama o kısa zaman da sevgisini hissettirdi. Hala onun disiplinini merhametini taşıyorum. İyi evlat, anne ve baba bir insanın en büyük şansıdır.
Kızlar gözünde babaları, otoriter, güçlü, sevgi dolu bir babadır. Hayatlarında tanıdıkları ilk erkektir. Erkekler için ise, ilk gerçek aşkı tattıkları için kız çocukları özel olur. Kız çocuğu aşktır. Baba-kız arasında güçlü bir aşk bağı vardır. Bu normal bir aşk değildir. Bende hep bir kızım olsun istemişimdir. :) Kız evlat başka.
Babam desin öl, 10 sn beklerim bir emin misin diye, baktım ses yok, ölürüm. Anne- babanın kıymetini bilin asi gençlik. Hayat boyu tutunacağınız tek dal, aileniz olacak.
Bir kız babası olarak rahatlıkla söyleyebilirim bunu. aşk olmasa bu bağlılıkta olmazdı. Kızlar babalarına aşık olurlar, babalarda kızlarına. Olay bundan ibaret.
Bu yuzden iste kiz cocugum da olsun istiyorum. Onlarin gozunde hep en yakisikli en guclu en iyi erkek olacagimizi bildigimiz icindir. Tabi birde onlarinda bize duskun olacagini bildigimizden 😊
Ana Sayfa > Alışveriş & Hediyeler > Sorular > Neden babalar ve kız çocukları arasında özel bir bağ oluyor? Babalar kız çocuklarını, kızlar da babalarını daha çok seviyor?
En İyi Cevaplar