Borcuna sadık olmayan arkadaş?

Arkadaşlar size başımdan geçen bir olayı özetle anlatıcam. Şimdi benim çok yakın 5 senelik arkadaşımla bir internetten alışveriş muhabbetim oldu. Onda kredi kartı için ben ödemiştim ve daha sonra veririm demişti. Bu zamana kadar hiçbir zaman paranın lafını yapan birisi olmadım ki ego yapmak veya karşı tarafı küçümsemek gibi düşünmeyin ama benim maddi durumum zaten ondan on kat daha iyi. Kargosu geldi ve kargosunu kardeşiyle buluşup çarşıda verdim. O zaman parasını istemek aklıma geldi ama onlar abla kardeş bile kendi paralarının lafını yapıp birbirleriyle para için tartışan insanlar. Ben şimdi gidip böyle bir kardeşten ablasının borcunu nasıl istiyim? Neyse. Aradan 3 ay geçti. Sömestr geldi. Malum sömestr tatildir ve her sömestrda şehir dışına çıkan biriyim. E bunun içinde paraya ihtiyacım var. Daha sonra ben o arkadaşımla buluşmak istedim. Her seferinde bana annem izin vermiyor gibi şeyler söyledi. Annesi bu zamana kadar asla karışmazken tam sevgili yaptığı dönemde karışır oldu nedense. Ben direk sevgilisi kızıyor diye düşündüm. Bu yaptığınada hiçbir şey demedim yine bir ihtimal verdim annesi kızıyor olabilir diye. Kimi zamanda param yok dedi. Parası olmayabilir tamam ama param yok diyip aynı gün içerisinde neden 2 paket sigara alıp kafede diğer arkadaşlarınla oturuyorsun? Kafede oturmak bedava da bizim haberimiz mi yok. Bir kahve 5 tlden başlıyor burda. Neyse. Ben bunu görünce tabiki sinir oldum. Gidip kendisine hesap numaramı vs attım. Paramı oraya yatırmasını söyledim. Ama söylemez olaydım bir anda paranın lafını yapan, kalleş, haysiyetsiz, şerefsiz biri ilan edildim. Ya sen arkadaşlarınla fingirdeşmeyi dedikodu yapmayı biliyorsun da ben kendi hakkım olan paramı isteyince mi kalleş, şerefsiz oluyorum? Haksız olduğum kısımları lütfen söyleyin. Ve buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim yorumlarınız benim için çok değerli.
Borcuna sadık olmayan arkadaş?