Kadın erkek ilişkilerinde erkeğin uzun, kadının daha kısa boylu olması beklenir. Bunun tam tersi olduğunda ise çiftler, toplumun bakışlarına ve can yakıcı yorumlarına maruz kalıyor. Bir ilişkide erkek illa kadından daha boylu olmak zorunda mı?
Kadının boyunun erkekten uzun olduğu ilişkiler neden toplumun garip bakışlarına maruz kalıyor?
Zorunda degil, boyle s. lakca takintilar toplumun fantazisi haline gelmis. Sanki herkes kendisi seciyor boyunu elini yuzunu vs. Kimisi de o kadar ozguvenli ki nerden aliyorsa bu ozguveni " 1.68 im 1.70 erkek cocuk gibi kendimi onun yaninda guvende hissetmiyorum" diyor.. 😆😂 Insanlar, boyle boy takintisi olan insanlara aciyorum. Ve cok iticiler. En en acisida, bu insanlar seviyorum diyip kendisini kandiriyor. Seven insan boya mi bakar :) ? Veya boy icin mi sever. ? Beni boyum icin sevicek insani sahsen ben istemem bile..
Hayır, zorunda değil ama toplumumuzda böyle bir diretme söz konusu. Yani, erkekler boy ve yapı bakımından daha iri, kadınlar daha küçük olmalı şeklinde bir diretme ve alışagelmiş bir durum söz konusu olduğu için, kadınların, erkeklerden daha uzun boylu olması biraz yadırganır durumda. Bana göre, saçma bir durum. İki insan birbirini sevdikten sonra, "yok kadının boyu uzun, erkeğin boyu kısa" gibi sözlerin söylenilmesi gerçekten saçma...
Herkes toplum algısı, kızların takıntısı, saçma falan demiş ama unutmayın ki her insan karşı cinsin genetik kodlarına "İleride çocuğumuz olsa acaba nasıl olur?" diyerek bakar. Bunu inkar etmenin bir anlamı yok. O yüzden doğrudan şunu diyorum, enine boyuna, gösterişli bir kadın yanında çocuk gibi bir erkekle gezmek istemez. İleride olacak çocukları niye en fazla 1.75'te takılıp kalsın bu kadının? Kör kütük aşık olmadıktan sonra, ki aşkı tetikleyen şeyin de ilk etapta fiziksel özellikler olduğunu hatırlarsak, neden yanına yakışacak ve düzgün karakterli bir sürü insan varken üç cm topuklu giymeyi bile kendine hayatı boyunca haram etsin?
öncelikle kadınlar neden uzun erkek ister ki diye sormuyor; toplumun garipsemesini eleştiriyor... genetik mavzuda haklısınız zira bu konu dışı zira buna göre erkeğin de "olabildiğince uzun" kadınları tercih etmesi icap ederdi. Halbukierkeklerin de çoğu kendinden uzun kadın istemez. son cümleniz zaten soruyu haklı çıkarıyor. Neden topuklu giymek sze haram oluyor eşiniz sizden kısa olunca? çünkü garipseniyor o görüntü... işte soran da neden garipseniyor diyor... erkek uzun olunca garip değil de kadın uzun olunca neden garip diyor
@cilginsey erkekler de mümkün olduğunca uzun kız istiyor zaten.:D 1.90 boyunda adamların 1.50 boyundaki kızlarla çok sevdiğinden mi gezdiğini sanıyorsunuz? Ben kaç kez duydum "Boynum ağrıdı artık yeter bıktım uzun kız yok mu bu ülkede?" diye sızlanma erkek. Ayrıca sinirlenmenize gerek yok zaten ben de soruda durumu yadırgadım insanlara cevap vermiştim. Düşünen beyinler bu yazdıklarımdan soruda durumun neden garipsendiğini de anlar diye düşünmüştüm. :D Cümlenin sonunda bir şey yok o sadece cevabımı tamamlayan bir son cümle. Yoksa neden garipsendiğini zaten yazmışım. Tıpkı o erkekle gezen kadın gibi dışarıdan bakan da olaya genetik tabanlı bakıyor. O yüzden garipsiyor. Anladınız umarım?
İyi de kendilerinden kısa olsun istiyorlar... 40 cm fark olmasa da işte biraz yukarıdan bakmak istiyorlar... dahası erkeğin 40 cm daha uzun olması kızın 10 cm daha uzun olması kadar garipsenmiyor. .. bir çok örnek var mesela shakira 1.50 sevgilisi pique en az 1.90 ...
@cilginsey bir kızın erkekten kısa olması, ülkedeki kadın boy ortalamasına göre kısa olduğu anlamına gelmez. Zaten uzun olan kadın da çevresine göre uzun olan erkeği tercih ediyor. Ayrıca uzun bir erkeğin 40 cm kısa kadına bakarken boynunu eğmesi ile 20 cm kadına bakarken boynunu eğmesi arasında fark var. Ben kadın halimle zorlanıyorum yanımda minyon bir kız arkadaşımla gezerken. Yan yana yürürken.
@cilginsey bir de şu var. Kadının aşırı kısa erkeğin çok uzun olduğu ilişkilerin yadırganmadığını nereden çıkardınız. Bizim tarafta öyle çiftlere buçuk direkli diyorlar. :D Göz zevki ve mevcut mantık kadına ve erkeğe göre değişmiyor yani
ortalama hesabına ne gerek var anlamadım... erkeğin 10cm kısa olmasıyla kadının 10 cm kısa olmasını kıyas edelim. biri gayet olağan geliyor da diğeri değil. Şimdi görsellik çok farklı bir şey. Kısa olmak aynı zamanda şişkoluk getiriyorsa çirkindir tabi ama orantları düğün bir insan kısa da olsa güzeldir. Şimdi kim shakiraya çirkin diyebilir veya tom cruise'a? Peki senin için erkek neden daha uzun olmalı. Erkeğin daha baskın, daha güçlü, koruyan kollayan, gereğinde otoritesini kabul ettiren ve senin de ona göre hiç olmazsa kaba kuvvet olarak daha güçsüz olduğunu onun kanatları altında olduğunu hissetmek mi acaba çekici gelen?
@cilginsey @cilginsey Ben ortalama hesabı yapmadım. Kadının uzun olup olmadığı hemcinslerine göre değerlendirilir. Erkeğinki de kendi hemcinslerine göre değerlendirilir. Uzun boylu bir erkek yanında kendi hemcinslerine göre uzun olan bir kadınla gezmekten mutlu olur. Bu kadar basit. Ayrıca ben kısa boylu insanlar çirkindir demedim. Shakira'ya çirkin diyen yok ama sevgilisinin yanında o da hoş durmuyor. Göz zevkimizi de size göre ayarlayacağım değiliz. Ha ayrıca kim Shakira'ya çirkin diyebilir ki diye bir şey de söylenemez. Güzellik çok göreceli bir kavramdır. Biri çıkar der ve biz de nasıl dersin diyemeyiz. Ben demedim o başka. Hala neden sizden uzun boylu adam istiyorsunuz diyorsunuz. Şu altına yorum yapıp durduğumuz bir cevabım var hani yukarıda? Orada yazıyor neden uzun boylu erkek istediğim. Yoksa ben kendimi korurum Allah'a şükür. Olayı feminizmle bağdaştırmanın bir alemi yok.
Bu sadece türkiyede böyle, bizde o malum atasözleri , at gözlükleri olduğu için maalesef iki adım ileri gidemiyoruz. Güzellik algısı bol makyaj Yakışıklılık algısı bol kas Yakışan çift iki güzel ve boylu poslu Zart efendim zurt efendim. Kimse kalbe baktığı yok, herkesin beyni ya uçkurunda ya da iddadan nasıl para kaldırırm peşinde. Artık miğdem bulandı bizim oluşturduğumuz popüler kültürden.
Eşimin boyu benimkinden 8 cm daha fazla, mankenlik de yaptı zamanında. Ancak hiç bir olumsuz durum yaşamadık ve kimseden değişik bir bakış görmedik. Olumsuz durumlar genelde hiç bir şey görmemiş, Dünya'dan bihaber olan insanların olduğu yerlerde olur.
Erkek dediğin Diye başlar kadınları kendilerinden küçük görürler erkekler hesap ödetmez erkek ağlamaz erkek kavga eder erkek çalışır erkek direktir erkek erkek herşeyi erkek sananlar var ama bilmezler ki onlar bizden üstünler onlar olmadan erkek nesli olmaz surduremez hayatı ama erkekler olmadan kadınlar olur bunu bilenler hala erkek derler neyse insalar erkekleri çok üstün görüyor.
Kuzenimin eşi kendinden kısa ve gerçekten çok fazla tepki olmuştu ailede ve kuzenim çocuktan da kat kat güzel herkes daya iyisini hak ettiğini söylüyordu ama o kadar mutlular ki şu an şaşkınz demek ki kalp gözüyle bakmış çocuğa helal olsun sırf toplum baskısı için bile ben cesaret edemiyorum
Erkek sahiplenici ve de koruyucu yapisiyla biliniyor ülkemizde.. o sebeple boy kisa olunca norml olarak bilinc altinda asaglama duygusu olusturabiliyor bazi kisilerde. Derler ya boyu boyuma huyu huyuma diye, iste oyle olmali. Ben de kendimden kisa birini istemem yanimda.
Erkek doğası gereği kadınını hanımını dış etkenlerden koruyacak kalıpta olması gerekir. Bu sadece insanlarda değil, hayvanlarda da geçerli bir durumdur. Hiç eşinden küçük boyda bir erkek aslan gördünüz mü? Göze hitap da " bu kadınını koruyabilmeli " denmelidir.
Ataerkil düşünce desek, değil. Toplum baskısı dedek o da değil, garip bir şey bu. Algıyla alakalı sanırım belkide büyük memeli bir kadının erkekte içgüdüsel olarak evlilik düşüncesini tetiklemesi gibi bir şey herhalde. Neyse, her türlü saçma
Emin ol bu bakışlar en çok türkiyede rastlanıyor benim annemde brezilyalı ve babamdan uzundu. Genelde türkiyede (üzülürek söylüyorumki) erkek baskın karakter anlayışı var. Erkek o üstün, istediğini yapar anlayışı var. Toplumda bunların olması üzücü maalesef. Türkiye'yi çok seviyorum mükemmel bir ülke ama güzel ülkemiz bu konuda epey bir yol katetmeli.
canelo alvareze benzettım adamı. konuya da gelıcek olurska ben bı adama aşıksam eğer kısa değil cüce de olsa aşıgımdır yaratılışı yüzünden karakteridi sevdıgım adamdan boyu kısaymıs dıye ayrılamam gerekırse o topuklu gıysın ama ayrılmam yani..
Zorunluluk yok tabiki bu ancak toplumumuz bunu hep böyle gördükleri için farklı bir olgu oluncada haliyle eliştirip, yorum yapma, gülme veya benzeri gibi şeylerden keyif alıyor. Uzununu bulmuşsa her ikiside mutluysa kime ne der geçerim.
Bence erkeğin boyu kadından daha kısa olan ilişkilerde erkek hep erkeksiliğini korumuş ve arayı kapatmış oluyor hep öyle denk geldim (arada çok fark yoksa tabi 😁)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bilmiyorum bunun sebebi neden böyle ama sanırım bu algıyı da oluşturan biz insanlarız. Belli kalıplar ortaya atıp sonra herkesi bunlara uymaya zorlamışız. Bence bu çok saçma ve yersiz düşünce karşımdaki insan bu kadar sığ düşünceli değilse benim için kimin uzun olduğu önemsiz
Bence boyların eşit olması çok sempatik duruyor. Ya da az fark olsun işte. 10 cmden fazla fark bana bir garip geliyor. Ama herkes sevdiğiyle olsun Ya, boy önemli değil.
Kadın narin olmalı uzun olsa yanında badigat gibi duruyor kalıplı birşey erkekte evladı gibi duruyor erkeklik gururu incinir erkeğide haşat eder evirir çevirir
bende hiç anlamadım bu durumu ama nedeni alışkanlık olabilir ender rastlanan bir durum erkek kendisinden uzun bir kız istediği zaman bayan bunu istemiyor sürekli kendilerinden daha uzun erkeklere yöneliyorlar
Kadın sarılınca erkeğin kalbini duyması demek 50/60cm boy farkı demek arada neyin kafası bu😃😃 198 boyum var şimdi 170/75 kız mi alayım 180 aşağısı kurtarmıyor 180 bile kısa iken 170 ile asla sevgili olmam
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
valla 150 kızların yanındaki 190 erkekler kadar saçma durmuyorlar benim boyum 175 benden kısa erkek arkadaşlarım da oldu hiç sorun yaşamadım.
sen yakistirsanda sevsende, Insanlar tuhaf goruyor, aaaa bak hic yakismiyorlar felan... Herhalde toplumun bakis acisi bir erkek daha guclu daha hükümlü olmali oldugundandir...
Erkek uzun olmak zorunda değil tabi ki. Bu kalıplaşmış düşünceleri bir kenara bırakmak gerekiyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
erkek uzun kadın kısa olursa sorun yok erkek her yerden yetişir ama kadın uzun erkek kısa olursa millet şöyle döner bir bakar, bu adam bu kadını becermek için merdiven kullanıyor mu acaba diye merak eder :P
En İyi Cevaplar