Şöyle söylim dedem yaşındaki adama 20 ya da 25 yaşlarında kızı verirler bizim millet doğal karşılar 30 yaşındaki kadın 20 yaşındaki erkekle evlenir buda çağ dışı bişey şuda var 20 yaşındaki kız 70lik dedeye varıyoda 20 yaşlarındaki gen çocukta 70 lik nineyle evlenmiyo mesala buda ayrı bir konu bu konu tartışılabilir bu gibi durumların sebebi 20lik kız ya cahil ya da çok akıllıdır cahil olan ailesi ne derse onu yapmak zorunda olandır aklı başında olanda şu sebebten dolayı 70lik dedeyle evlenir adam varlıklı çok yaşasa 10 yıl daha yaşar ondan sonrası mal mülk bana kalır rahat ederim diye düşünür işte bütün mesele budur
Çünkü bizim toplumumuzda bilinmiyor ki kadın erkekten büyük olunca o evlilik daha iyi yürüyor. Çünkü erkekler kadınlardan geç olgunlaşıyor. Kadınlar daha erkenden bir şeylerin farkına varıyor. Bu arada tüm erkeklere sözüm değil taşlamayın beni. Genel konuşuyorum. Fakat erkek büyük olsun kızı korusun kollasın. Evet sende haklısın bacım da gidip 13 yaşındaki kızla 65 yaşındaki adama verme be ablam. Zaten adamın bir gözü toprağa bakıyor. He bende demiyorum ki 50 yaşında kadınla 17 yaşında erkek evlensin. Konu karıştı ben kaçar bay 😇
Bu iki cihetli bir mesele. İlki kültürel... Bazı yerlerde normal karşılanırken, bazı yerlerde de nahoş bulunuyor. Meselâ bizde hoş karşılanmaz erkeğin küçük oluşu. Ama Erzurum tarafında normal bulunur.
İkinci cihet ise biyolojik/fıtrat kısmı. Kadın daha küçük olmalı yaş bakımından. Çünkü her bir doğum, kadına +3 ekliyor. Doğum yipratiyor kadın vücudunu. Spor vb ile bir yere kadar engel olunuyor buna. Erkekte ise bu yipranma daha geç ve geriden geliyor. Görüntü olarak da kötü duruyor bu. Fransa'daki durum işte. Macron oğlu gibi durmuyor mu kapısının yanında? Ayrıca da genç kadın iyidir. Dinç ve diri tutar erkeğini, neşeli ve cilveli hâliyle. Değil mi @MaSksTeR kız 😃😂
Ya bence cins fark etmeksizin 18-20 yaşların da bir insanın 30-35 yaşlarında biriyle evlenmesi tamamen saçmalık böyle bir şey olmamalı nasıl olabilir ki? 24-27 arasının 35-40 yaşlarıyla olan evlenmesini anlarım ama çok genç bir insan kendinden çok büyük biriyle evlenmesi absürt geliyor
Ben büyüğüm geciniyoruz 3 yıldır. Kişinin olgunluk seviyesine bağlı yaşına değil. Kendinden büyük erkek bekleyen kızların birçoğunun da vasıfsız kendine güveni olmayan ancak buruşmamış bedeniyle erkeği elde tutabileceğini sanan kişiler olduğunu düşünüyorum. Ona güveniyorlar
Toplum sıradalanmış çünkü. Bir dayatmışlık var artık etrafta. Adamın yaşı büyük olunca sorun olmuyor fakat kadının yaşı büyük olunca bir farklı bakıyor herkes. Normal olan onlara göre böyle çünkü. Adamın yaşı daha büyük olmalı. Saçma bir düşünce bence. İki tarafın biribirini sevmesi kafi.
yas algısı genel de erkekte hakımıyetı ele alma hıssı uynadırma ıc gudusu ıle algılanır ve buda ılıskıye karsılıklı olarak uyumsuzlu verebılır.. sacmalık aslında asl olan aynı mumdan yayılan ıkı ısık gıbı olmaktır.. buda toplumda ılıskı anlayısı halen gerıde oldugu anlamındadır.. cok ucuk yas farkı ayrıdır ama bu sıkıntı olusturabılır..
çünkü bu durum ülke anlayışına göre değişir. bizim ülkemizde kadının yaşı küçük ideal olarak bakılır. ancak kadın için fazla yaş farkı sırıtıyor mesela arada 10 15 yaştan ziyade 4-5 yaş bile sıkıntı olabiliyor ama dediğim gibi kültür yapısı, bana göre kadın çok fazla büyük olmamalı
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kardeşim öyle büyük konuşmayın bende çok garip bakıyordum Allah öyle bir sınadı ki beni kendimden 10 yaş büyük birine aşık oldum öyle hayranlık falan da değil ama iki tarafta anlaşabiliyorsa birbirini seviyorsa olabilir neden olmasın önemli olan kafaların karakterlerin uyuşması ve sevgi unutmayın ki Peygamber Efendimiz ile Hz. Hatice anamız arasında 15 yaş fark vardı tabi biz onlarla bir değiliz ama demek ki olabiliyor muş
@Patrizia Ablacım neden yalan söylim ki lütfen söyler misin bana gönül bu ota da konar b**okada afedersin. Gerçekten çok sevdim güzellik çirkinlik meselesi değil kalp meselesi bu karakterler uyuşuyorsa birbirini seviyorsa orta da bir sevgi aşk saygı varken olur neden olmasın
Yalan söylüyorsun demedim ileriye dönük düşündüğüm için "bana pek inandırıcı gelmiyor dedim. Tabiki insan kime Aşık olucağını seçemez. Aşık olduğun kadın ihtiyarlayınca gönlün başkasına kaymazmı genç kadınlara?
Platonik aşıksın sen😊Muhtemelen çok güzel bir bayan. Böyle şeyleri uzatmaya gelmez ellini çabuk tut hemen açıl derim ben. Sonra başkası girer hayatına geç kalmış olursun. Evlenmiş ayrılmışmı?
Işte budur senin için dünyanın en güzeliyse yaş farkı senin için illerdede hiç problem olmaz. Büyük Aşk 😊Bence açılmalısın bir an önce çok güzel bir şekilde Aşkını ilan et. Bir akşam yemeyine davet et güzel bir hediye al 😊Şöyle bir buket kırmız gül güzel olur.
Sen inançlı bir insansın zaten yazında onun için dikkatimi çekti. Kaderinde kısmetinde varsa tabikide hayırlıysa olsun diyelim. Bence hiç uzatmadan açıl aşık olduğun kadına. Eğer ona inandırirsan kendini tabikide olur neden olmasın. Bence o da seni seviyorsa yaşı problem etmez diye düşünüyorum.
@Patrizia İnşallah ablacım belki açılırım bilemiyorum bakalım çok teşekkür ediyorum yazdığınız için bir büyük olarak öneri tavsiye ve motivasyon da bulunduğunuz için sağolun varolun.
Yani açıkçası bizde büyük tepki yok anneannem mesela dedemden 4 yaş büyük amcam yengemden 4 yaş ufak abim yengemden 4 yaş ufak. ( Yalnız hep 4 yaş 😂) Çok fazla sorun olmadı. İnsan nasıl algılamak isterse öyle düşünür. Banada normal geliyor, takılan bir durum yokmuş gibi. Bana sorsalar ben ister miyim? Hayır. Ama nasip tabiki.
Bir kac tanidigim erkekler var. Bu erkekler asla kendinden buyuk kadinlarla ciddi dusunmiyorlar. Amaclari vur kac. Bende benden kucuk bir kac erkeklerle cikdim. Bakire oldugumu diyince kactilar 😂😂. Ama tabi ciddi olanlarda vardir elbet. Geneli ise boyledir.
Aşk yaşı tanımaz. 16 yaşındaki kızları veriyosunuz görücü usulü kadınlarda bir kaç yaş küçük erkek sevse nolur bu kadar mı tuhaf bu durum yani ilk önce şu görücü usulü garip bulsunlar. Bu devirde hala devam ediyor bu durdurulsun artık
Toplumun başka işi kalmamış da ondan. Herkes o kadar mükemmel hayatlar yaşıyor ki sanki, tek dertleri bu olmuş. Bence burada şöyle bir psikoloji var, zoru başarıp mutlu olanlar her zaman kıskanılır.. Sebep bu bence.
Haklısın ama biraz toplumumuza komik geliyor Erkekler güçlü anlamında oluyor. Erkeklerin büyük olması ama annem babamdan büyük öyle çok birşey değişen yok
Çok yanlış bir yaklaşım. Erkeklerin kadınlardan yaşça çok büyük olmaları kadınların erkeklerden çok daha büyük olmalarından daha büyük sorun bence. Yaş ilerledikçe kadınların isteklerine yeteri kadar cevap veremediklerini birçok kadından şikayet olarak duymuşluğum vardır.
Geç olgunlaşan erkek, ablasının derdini nasıl anlayacak, nasıl anlaşacaklar? Bence kadın erkekten büyük olmamalı. Kadın yaş aldıkça erkeğin gözü dışarı kayacaktır. Mesela Pınar Altuğ ile Yağmur. Kadın yaşlanmış, yanında ablası gibi duruyor.😐
Peygamber Efendimizden 15 yaş büyüktü Hz. Hatice en güzel örnek. Toplumumuz her şeyi ayıplamaya meraklı olduğu ve de her şeyde çekinmeden ağzına geleni konuştuğu için önyargı oluşturuluyor.
Evet böyle bir durumu var Efendimiz'in. Lâkin orada farklı bir gerçek var. Efendimiz, eşi Hz. Hatice üzerinden itibar/prestij sahibi kılınıyor, içinde bulunduğu cemiyette. Asıl vurgulanmak istenen bu galiba, bu evlilikte. Gerçeği elbette ve yalnızca ALLAH bilir tabiki. Bizimki iki gramlık aklımızla fikir beyan etmek.
Bence ayni. Yani ister erkek buyuk olsun ister kadin benim gözümde ikiside bir. Elbette asiri yas farki olmasi iyi degil ama genel olarak iki tarafta mutluysa tuhaf karsilanmamali
Kadın erken olgunlasiyorsa noluyor? Her basarili erkegin arkasindaki o kadin olgun olacak tabii ki. Toplum olarak sıradanlaşmış sıkıntılarımızdan biri daha.
çünkğ erkekler kızlarsan daha geç olgunlaşır. bu yüzden büyük olması normal gelir ama küçük olması anormaldir. bana göre ise aşk yaşa bağlı değildir aşırı olmadıkça svglr syglr.
ben farklı dusunuyorum kucukte olabılır buyukte olabılır ask konusunad ne olacagı bellı degıl ama ılk cınsel deneyımın kendımden buyuk olamsını ısterım ben yalan soylemem aklımdan gecen bu bu yasa kadar yapmadım ama kendımden buyuk bırısını ısterım
🙈 ayni ben buyuk erkelleri bnde sevmiyorum. Benim sevgilimde benden 2yas kucuk ailem ilk yadirgadi ama alistilar sevdigimi giruncede artik bisey dwmiolar
aslında bizim gibi dusunen epey fazla kadın var ancak ama konusamıyorlar toplum baskısından bnim 3 tanıdıgım daha var erkekler küçük belli ama yası sorunca kıvırıyorlar biz gibi cesurca söyleyemiyorlar
Genel olarak kadın doğurganlık durumu akla geldiği için ve bazı doğrular aslında yanlış bilindiği için tabiiki. Yoksa aslında hiçbir mahsuru yoktur bu durumun..
Çünkü kadınların olgunluk seviyesi zaten yaşıtlarına göre yüksek bide yaşça küçük olunca çok zor olur ve kadınlar daha çabuk yaşlanıyor abest duruyorlar
Bilmem. Belki de yüzyıllardır hep kendinden yaşça çok büyük evlenmek zorunda kaldıkları içindir. Ben de evleneceğim insanın benden büyük olmasını isterdim.
Ataerkil bir toplum olarak yetistiriliriz. Erkek ilişkiyi yöneten olmalı sözü hakimdir. Algı değişiyor ama. Kadınlar devrim yapıyor şu an. Haklılar da.
Esasında toplum tarafından yadırganmıyor lakin kadının yaşı erkekten büyükten oldugu için kadın daha baskın oluyor bizde ataerkil toplum oldugumuzdan bu senepten tuhaf geliyor
Bunu sorduğum da kadınlar erken coker diye cevap aldım o yüzden erkek büyük olurmuş kadın incinmesin kendini kötü hissetmesin diye imis Bunu yaşlı bir amcamiz anlattı bize de
En İyi Cevaplar