Bir yere gittiniz ve canınız hiç bir şey istemiyor, ama size yemeniz için ikramda bulunuyorlar, sizce ikram geri çevrilir mi?
Biliyorsunuz ki Türk toplumunda misafire ikram verilir. İkramın da geri çevrilmesi hoş karşılanmaz. Peki size gelen misafire siz ikram ettiğinizde istemiyorsa ısrar eder misiniz? Size yapılan ikramı geri çevirdiğiniz oluyor mu?
Bir yere gittiniz ve canınız hiçbir şey istemiyor, ama size yemeniz için ikramda bulunuyorlar, sizce ikram geri çevrilir mi?
Bugüne karşı kimseye saygısızlık yapmadım, ama beni tanıyanlar biliyor. Yemek konusunda aşırı derecede kötü ve titiz biriyim. Yani her yemeği yemem. Arkadaşlarla restorana gittiğimizde bile en geç sipariş veren ben oluyorum. Amaçım asla saygısızlık yapmak değil, sadece yüreğim bulanıyor. annem beni değiştiremedi, bu yaştan sonra da değişemem. Ve misafirliğe gittiğim herkes huyumu biliyor, o yüzden bana kimse kızmaz sanırım
Eğer o saat canım bi' şey yemek istemiyorsa veya ikram edilen şey sevdiğim, yemediğim bi' şeyse geri çeviriyorum ne kadar ısrar edilse de ama ben sadece sorarım, istenmiyorsa saygı duyarım.
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Bir yere gittiniz ve canınız hiçbir şey istemiyor, ama size yemeniz için ikramda bulunuyorlar, sizce ikram geri çevrilir mi?
En İyi Cevaplar