+1 yılGüzelim ben sana aşağıda gelecek kişinin ve getirtecek kişinin neler yapmaları gerektiğini yazdım. İstersen tekrardan yazayım.
Erkek arkadaşınızın halası öncelik ile ona bir davetiye gönderecek. Bu davetiyeyi o yaşadığı şehirin yabancılar şubesinden temin edebilir. İnternettende eve ısmarlayabilir. Başvuru formuna benziyorlar bunlar davetiye dedikleri. Yani o olmadan biraz zor. Daha sonra üzerinde istenen evrakları toparlayacak erkek arkadaşınızın halası (maaş bordrosu v.s olmak şartı ile ziyaret eden kişiye orada kaldığı zaman içerisinde karşılayacak gücü olup olmadığını göstermek için ) ve bazı başka evraklarıda gönderecek. Sonra,erkek arkadaşınız banka hesabında 10.000 tl göstermesi, (şimdi yükseltmiş olabilirler) seyahat sigortası ve sağlık sigortası, ve Belçika'ya giderken belli bir miktarda para göstermsi gerektiğini bilmelisiniz. Bankada hesapta para yoksa adınıza tapulu bir yer veya gelir getiren bir mal. Karşıdaki kişinin yakınlık derecesine göre işlemler uzuyor veya kısalıyor.
Birde erkek arkadaşınız ne kadar kalacağına bakarak işlemleri hızlandırıyorlar v.s. eğer yaza gitmeyi düşünüyorsa şimdiden başvuru yapsın, malum çok sıra oluyor.
İlk etapta 3 aylık vize başvurusu yaparsa, Belçika'ya geldiği zaman uzatabilir. Yoksa 6 aylık vizeyi birden vermezler. Yorucu olan eğer Ankara veya İstanbul'da yaşamıyorsa gidip gidip gelmeler yorucu oluyor. İşlemler için gerekli olan miktarı bilemem. Bu kadar bilgide artık yardımcı olabilir sanırım.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBiz düğünümüzde 1-2 akrabamızı getirttiğimiz için prosedürü biliyorum..Siz aile ziyaretine gidecekseniz, öncelik ile size bir davetiye gönderilmesi gerek. Gideceğiniz kişi size istek gönderecek, o gideceğiniz ülkenin yabancılar bürosundan temin ediliıyor. Yani o olmadan biraz zor. O kişi maaş bordrosu v.s olmak şartı ile (yani size orada kaldığınız zaman içerisinde karşılayacak gücü olup olmadığı) ve bazı başka evraklarıda gönderecek size daha sonra, izne gidecek kişinin 10.000 tl bankada nakit göstermesi, (şimdi yükseltmiş olabilirler) seyahat sigortası ve sağlık sigortası, ve eğer ki oraya gideceksiniz cebinizde belli bir miktarda para olması gerektiği bankada hesapta para yoksa adınıza tapulu bir yer veya gelir getiren bir mal. Karşıdaki kişinin yakınlık derecesine göre işlemler uzuyor veya kısalıyor. Emekliler için fazla sorun olmuyor malum onların sabit gelirleri var. Turist olarak gidenlerden daha fazla şeyler istiyorlar. Birde ne kadar kalacağınıza bakarak işlemleri hızlandırıyorlar v.s. eğer yaza gitmeyi düşünüyorsanız şimdiden başvuru yapın, malum çok sıra oluyor.Birde Almanya söz konusu ise daha uzun sürebilir. Kolay gelsin.
00 Yorumla
Çok zor bir iş değil. En zor ülkeler avrupa ve amerika gitmek için. Bu aşamada pasaport ve vize işlemlerini senın adına yapan şirketler var. Onlara danışarak detaylı bilgi alırsın ama ben sana genel bir bilgi vereyim. Önce pasaport çıkartıyosun. Sonra gideceğin günü belirleyipvermelisi., vize için gideceğin ülkenin konsolosluguna ya da vize işlemlerini yapan şubesine muracat ediyosun. Onlar senden bir form vererek çeşitli bilgileri doldurmanı istiyor. Bunun içinde gideceğin günki uçak bileti rezervasyonun ve dönüş günündeki uçak bileti rezervasyonunda oluyor. Eğer otelde kalacaksan kalacağın otelden bir rezervasyon belgesi alıyorsun. Amaçları orada kalıcı olman deıl turist olarak gitmen. Bunu samimiyetle bildirdiğin takdirde vizen cıkıyor. Orada görüşeceğin akrabalardan bir davet de alırsan ki bunun yine bir belgesi var işin kolaylaşır. Vize pasaport işleri yaklaşık 3 ay sürer. Gitmeden 3 ay once karar vermelisin.
14 Yorumla- +1 yıl
Bişey sorabilirmiyim
Vize ciktiktan sonra illaki gitmek zorndamisin
Bide kaç gün sonra gitmeli zorunlu bir gün var mı?
Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ziyaret edeceğin kişilerin Oturma ve Çalışma izinleri var ise Senin için Davet göndererek 3 Aylık Turist vizesi alabilirsin. Sonra orada iş güç sahibi biri ile tanışır gönlüne girersin. Derke Yazın TR'ye geldiklerinde seni isterler Söz ile birlikte erken ir Nikah ve Eş durumundan Oturma izni alarak Avrupaya demir atmış olursun. Almanya ise söz konusu ülke . 5 yıl sonra SÜRESİZ OTURMA VE ÇALIŞMA İZNİ ALIP bOŞANIRSIN. kİMSE TUTAMAZ SENİ.
Bu anlattığım Tipik Türk milletinin Avrupaya demir atma yöntemidir.03 Yorumla
Soran+1 yılben avrupadayim zaten beyefendi turkiyede
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
+1 yılBende yurtdisindayim avrupada ve kardesimi aile ziyareti sebebiyle yanima aldiricam henuz 17 sinde.
noterden anne baba izin imzasi olan kagit cikardilar (18 alti oldugu icin)
pasaport cikardilar
6 aylik sigorta yapildi
istek kagitlarini gönderdik biz burdan
benim gelirim olmadigi icin enistesi gider masraflarinin karsilayacagini belirtti bu yuzden banka hesabinda para olmasina gerek yok..
pasaportun ilk 10 ve son 1 yaprak fotokopisi cikardilar
bu gecede yola cikicaklar antalyaya gidicekler vize basvuru subesine insallah haftayada olumlu haberi almak icin babam pasaportu almaya tekrar gidicek antalyaya
ayni islem İzmir İstanbul ve ankaradada oluyor ama antalyayi tercih ettiler01 Yorumla
Soran+1 yılbende yurt disindayim erkek arkadasim tr de
Bunları daha önce belirtmen gerekirdi. Halasının konsolosluğa gidip yeğenini yani erkek arkadaşına davet mektubu göndermeli..
Erkek arkadaşında o mektup ve pasaportu ile belcika konsolosluğuna gidecek ve muhtemelen 3 hafta sonra da vizesi cıkmış olucak veya 5 olabilir belli değil.05 Yorumla
Soran+1 yılben bunu halasindan nasil istiye bilirimki kendide istiyemez bence
- +1 yıl
O zaman tipiş tipiş konsolosluğa gidecek kendi halledecek :)
böyle yaparsa işi sadece kolaylaşır. ve utanacak bir şey yok. Avrupa bu işte :)
Babamdan biliyorum kendisi türk vatandaşlığı bende almanım annem gibi.. türkiyeye taşındılar gelmek istese almanyaya dayım böyle mektup gönderiyor işte :)
Soran+1 yılhmm mektupla kolay ama.. ee sen napiyosun almanyada ? ailen turkiyedeyse
Soran+1 yılanladim :)
masraflı olması bir yana gerçekten zor. Vize isteniliyor.
Konsolosluklar vize vermeden önce gidiş ve dönüş bileti görmek istiyorlar.
ayrıca bira dil istiyorlar 2-3 kere mülakat yapıyorlar.
Konsolosluklar İzmir Ankara İstanbul gibi büyük şehirlerde.
neyse onuda geçtim vize verip vermemeleri de kesin değil. o kadar uğraştıktan sonra hiç vize vermeyebilirler ya da 4 hafta snra.
pasaport cıkartmakta ayrı bir dert. 10 gün sürüyor ve 100 küsür TL..
cok zaman alıyor cok masraflı kisacasıı..01 Yorumla- +1 yıl
Yalnız burada yanlış söyledin şeyler var dili falan istemiyorlar çünkü sonuçta turist olarak gidiyor bu insan oraya kalıcı olarak gitmiyor bu yüzden dil ile bir alakası yok sadece vize falan bir de paraya bakıyor iş insanları korkutmayin böyle diyip
Zor sayilmaz gidecegin kisi istekte bulunmasi gerekiyo yanilmiyorsam yabancilar polisine gidiyo istek yapiyo orda kalicagini okaylicek Ve gittigin ailenin geliri veya ISI olmasi gerekiyo son üc ay aylik kagidini kopleyip yabancilar polisine göstericek
00 YorumlaÖncelikle merhaba ben bundan yakalsık ıkı sene once fransaya akrabalarımın yanına cıktım
vıze almak zor yanlız ogrencı veya emeklıysen bıraz kolaylasıyo ben ogrencıydım gıderken cok sorun yapmadılar acıkcası cunku ıstekde gelmısdı akrabam dedıgım gıbı ogrenci veya emekli olmana mal varlıgına baglı hersey03 Yorumla
Soran+1 yılmalesef emekli de degil ogrencide degil calsiiyor kendisi :s
+1 yılÇok zor. annem belçikaya 3. reddini aldı o. cları diyorum artık. kadının hiçbir eksiği yok ama vize vermiyorlar ben çok kızıyorum bu konuya zaten 2004de müzakereler başlatıyorsun aradan 10 sene geçiyor hala bir cacık yok. en azından vize kalkmalıydı belli başlı ülkelere. saçmalığın daniskası gerçekten Elin afrikalı senegalli saatçileri ülkeye bedavadan girer. biz bir dünya para harcar avrupaya gidemeyiz . Saçma !
05 Yorumla
Soran+1 yılbutun ters insanlar ulkeye doldu diye izin vermiyolar. Ama calisiyomuslar belkim 3.5 sene sonra filan kalkacakmis vize .
- +1 yıl
Yalan ya. sen inanıyor musun ? 2006 müzakereleri varr 2008 var en son 2010 daydı hiç bir bok olmadı akp hükümeti amerikanın kıcını yaladığı sürece avrupa ile anlaşma sağlayamaz
Soran+1 yılakp amerikanin hic bir alakasi yok :) sorun avrupadaki ulkelerde ;) Ve baska ulkelerden buraya gelen pisliklerin sucu
- +1 yıl
onlar işin görünen yüzü emin ol
Soran+1 yılyok yok
+1 yılbak zorbezor kardesım anana kufur etmek ıstmeıyorum heryere maydonz olup kendını cok m ukomık sanıyosun bılmıyorum... ıyıc sınır oldum bı ... gıt artık
01 Yorumla
Soran+1 yılne saydin la
sizin davetiye yollamaniz lazim, pasaportu varsa, davetiye sonrasi vizeyi verirler, ögrenciyse veya calisiyorsa daha kolay verirler hatta.
02 Yorumla
Soran+1 yılevet calisiyorda ben burda ogrenciyim ben davetiye gonderemem
Sağlık konusunda 458 cevap paylaştı. sadece pasaport çıkartcak ve orda bir akrabası olduğu için misafir vizesi alacak. onun için de akrabası davet göndermesi gerekiyordu galiba tam bilmiyorum ama misafir olarak gidebilir.
00 Yorumla
+1 yıleğer vizen açıksa sorun yok.. ben sıkıntı olmaması için vize aktif kalsın diye 6 ayda bir bir haftalığına gidip geliyorum..
02 Yorumla
Soran+1 yılya vize filan yok sorun o vizeyi nasil aldin neler yaptin o benim icin onemli
- +1 yıl
valla 13 yaşındaydım dayım almıştı.. hakkının helal et cidden hatırlamıyorum
+1 yılya her an ucak bıletı alınıyo almayanı dovuyorlar .. ıkı ay onceden alınca otobus parasına alıyon yanı
02 Yorumla- +1 yıl
cok zaman alabılır .gunler surer. hem cok da ucuz olmaz trenle ?tacıkıstana ucakla gıt bence ? sen turk lemı evlısın su an .. ya da okuyomusunu
+1 yıl02 Yorumla
Soran+1 yılsu zorbezor ne gicik birisiymis neyse hesabi kapanmis. bu linkteki yazanlari bende okumustum
Sağlık konusunda 581 cevap paylaştı. 00 Yorumla
+1 yılBenim için sıkıntı olmazdı gezerdim ne güzel ama önce yurt dışında bir ziyaret edeceğimiz aile olması şart tabi :)
00 Yorumlabende gezmeye gitmek istiyorum ama uğraşamıyorum çok uzatıyorlar işlemleri
01 YorumlaSağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı. Davetiye para üstüne tapulu bir ev arsa vs (: gerisi kolay...
00 Yorumlaevet gercektende zor benim bir arkadasim gelmek istedi türkiyeden viyanaya sanki temmeli geliyor neler istemisler neler
00 Yorumla
+1 yılpasaport ve vize lazım. Biraz paraya bakar yani onun dışında bir zorluğu yok.
02 Yorumla- +1 yıl
Benim de yok arkadaş Türkiyede kaldık desene
gitssin pasaportunu alssın ve misafir olarak gidecegini sölesin yardımcı olurlar belçika buyuk eliçigede gitsin sorssun
00 YorumlaAvrupanin sartlari belli aslinda yerine getirdigin takdir de veriyor diye biliyorum ancan Abd neye gore verriyor cozemedim. Rendevu aldim red verdiler
01 Yorumla- +1 yıl
ancan ?what does it mean guy?
avrupalı olsaydın bitek pasaportla geciş yapacaktın ama olmadığın için emdiğin süt burnundan gelecek :))
02 Yorumla
Soran+1 yılavrupaliyim cifte vatandasim canik
Aslında bayağı zor. Pasaport'u var, cart'ı var curt'u var.
00 Yorumlabi miktar paran varsa bankada kolaylıkla turist vizesi alır gider
00 Yorumlayurt dışında izinli çalışan birinin seni istek yapması gerekıyo hepsi bu
00 Yorumlabildigim Kadariyla ögrenciler ve yaslilar icin daha kolay :-)
00 Yorumlaaslinda zor degil ama gidecegin yere bagli tabikide :)
01 Yorumla
Soran+1 yılniye zor degil belcka
Gizli Üye(36-45)+1 yılo kadar vize danışmanlık bürosu kapansın artık bence ; emniyet müdürlüğü pasaport işlemleri fotoğrafçılar :D
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılgüzel güncelleme :D
Cevap sahibi+1 yılhalamın neleri olsa ne oluyordu o :DDD nasıldı o laf
Soran+1 yılney ?
+1 yılbi ziyaret için o kadar yol gitme
01 Yorumla
Soran+1 yılneden?
+1 yılnereye gidecegine bagli?
04 Yorumla- +1 yıl
@ZORBEZOR sana neoluyor?
Soran+1 yılblcka
- +1 yıl
Ozaman belcika konsolosluguna gitsin öğrensin ordan ama benim bildigim eger okumuyorsan ve is adamı değilsen cok imkansiz bisey anca evlenirsen yani ve de gelir durumun iyi olmasi lazim
- https://www.youtube.como/watch?v=6h57h4gElTA
:) burda ihtiyacın olna her şey yazıy
07 Yorumla
Soran+1 yılacilmadi
Soran+1 yılne alaka ?
Soran+1 yılses cok kotu
Soran+1 yılbu benim icimi hicte ferrahlatmadi yani
+1 yılEvet zor bende Almanya'ya gidecektim olmadı.
03 Yorumla
Soran+1 yılniye olmadi neler yaptin
- +1 yıl
Biz Ailece Ziyarete gidecektik. Almanya'da halam var. Halamların içlerine bir eniştemin maaşı yeterliydi yani 1 kişi gidecekti. Maaşla alakalı bir durum maaş yüksek ise o zaman gidebiliyorduk olmadı.
Soran+1 yılohoo ben ogrenciyim ben geitremem bunuda halasindan filan istiyemem
önce ülkeyi söyle yardımcı olalım
02 Yorumla
Soran+1 yılblcka
vayy,ben west flanders deyim sen neresndensn
00 Yorumlaben şurdan bakkala gitmiyom :D
00 Yorumla
+1 yılpasaport ve vize gerekiyor
01 Yorumla
+1 yılYüzmeyi biliyorsan egeyi yüz. sonra koşmaya başla.
09 Yorumla
Soran+1 yılbenim icin sorun yok yurt disindayim zaten
- +1 yıl
Beni de alsana <3
Soran+1 yılalsam alsam basasini alirdim onun icin ugrasiyorum
- +1 yıl
Olsun beni de al <3
Soran+1 yılbirini aldimda sen kaldin :o
- +1 yıl
Alcan mı beni de?
Soran+1 yıloff napacan burda yaa ancak sokakta sinek gorursun millet yok
- +1 yıl
Bulurum yapcak bi'şi.
hem aile ziyareti diyor hem erkek arkadaşım diyor sfdfdfgdfd
015 Yorumla
Soran+1 yılya banami geliyo sanki halasi var orda kaalcak yanimda kalacak hali yok
Soran+1 yılhalasi ailesi degilmi kardesim
Soran+1 yılbunu bastan soylemek cokmu zordu ?
Soran+1 yıluyuzn teki oldugun belli
Soran+1 yılya allahallah erkek arkadasim diyorum kocam degil benim yanimami gelecek
Soran+1 yılhalasina gelecek halasina erkek arkadasim burdaki halasina gelcek oyle goruscez. Bunda anlasilmayacak ne var. Soruyu ben erkek arkadasim adina sordum
Soran+1 yıltamam sus duzgun cevap alamadim zaten sinir oldum
Soran+1 yıltm sgl
tabiki.pasport cikarman lazim.
02 Yorumla- +1 yıl
Yok duayla cikariyorlar.
+1 yılhangi ülkeye gideceksin
03 Yorumla- +1 yıl
orası kolaydır bea
Soran+1 yılbelcka
Gizli Üye(36-45)+1 yılhangi ülkeye gidecegine bagli.
nere gitcenki ?01 Yorumla
Soran+1 yılbelcika
oğlum hani erken yatıcaktık ?
01 Yorumla
Soran+1 yıloglum derken?
ee biraz masrafli
00 Yorumlamaddi ve manevi imkanlar doğrultusunda gidilebilir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılzor değil biraz maliyetli
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılzor değil ama biraz maliyetli sadece :)
00 Yorumla
+1 yılülke neresi
09 Yorumla
Soran+1 yılbelcika
- +1 yıl
belcikada yasayan birinin seni Davet etmesi gerekiyor 15 gunlugune gidebilrsn eger ogrenci olarak gidersen vize alman Daha kolay.
Soran+1 yılBen onu davet edemem cunki akrabasi filan degilim sevdigim. Ögrencide degil.
- +1 yıl
kafamkaristi senmi gideceksin birinimi Davey edeceksin :)) herneyse o problem degil ailenden olmasada olur o zaman turist vizesi alacaksin ogrenciden pahali galiba harci :)
Soran+1 yılben avrupadayim sevdigim turkiyede
- +1 yıl
konsolosluga saver maili gonderceksin Oda basvuruda buluncak vize cikarip gelcek ogrenci olsa Daha kolay gelirdi turist olarakda gelebilr 10 gunluk ya da 15 gunluk
- +1 yıl
pardon davet maili
Soran+1 yılhmm tamam bakim
hayır çok kolay
01 Yorumla
+1 yılyoo çok kolay
02 Yorumla- +1 yıl
gerekli belgeleri tamamalyıp uçabilirsin
Gizli Üye(30-35)+1 yılZor evet. febgrb
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZor biraz.
00 Yorumla