"Ben açık sözlüyüm" diyerek aklına gelen her şeyi pat diye ortaya atan insanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
"Saçların hiç iyi olmamış" "Senin bu konuşma tarzını sevmiyorum" "O senden daha güzel" "Bu renkte elbise giyilir mi yahu?" gibi söylemlerle karşısındaki insana pat diye her sözü söyleyen ve düşünmeden konuşan insanlar illaki vardır çevrenizde. Açık sözlü olmak böyle bir şey mi? Pat diye her ağzına geleni karşındakine bir anda söyleyip kırılıp kırılmayacağını düşünmeden konuşmak mıdır?
"Ben açık sözlüyüm" diyerek aklına gelen her şeyi pat diye ortaya atan insanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Gerçekten açık sözlü olan insanları severim. "Bu renkte elbise giyilir mi yahu?" deyip de devamını getiremeyenleri sevmem. Devamını getirmesi şart. Madem o renkte elbise giyilmez o zaman fikrini belirt, değil mi? Patavatsızlıkla açık sözlü olmanın arasındaki ince çizgiyi koruyabilmeli. Zira açık sözlü olduğunu iddia eden herkes açık sözlü değildir. Bunu bilirim.
Ben onları daha çok seviyorum her konuda dürüstler ama abartı bir şekilde bunu yaparlarsa bir terslik var demektir sana kendi dediği her şeyi kabul ettirmeye uğraşır.
Yerini hadin bilmek gerekiyor o kadar da değil. Kimsenin üstüne vazife değil bu olmamış bu olmamış demek. Tamam fikir alırız ama insan gibi söylesinler
Bu dediğin patavatsızlık oluyor. Açık sözlü olmak her aklına geleni söylemek değildir. Allah iki kulak bir ağız vermiş. Iki kere dinleyip, bir kere konuşmak lazım. 😉 Bana bu şekilde konuşanlara bende aynı şekilde konusuyorum çok etkili oluyor 😂
Paavatsizlik dengesizlik bosbogazlik gibi olumsuz meziyetleri hoş göstermek için uydurulan bir hal.. söylenen söz doğru dahi olsa, her doğru her yerde söylenmez..
Pat diye her ağzına geleni söylemekten ziyade, tatlo dille kırmadan söylemektir açık sözlü olmak. Kırıp yıkarak soylenilen söz, hakaretten başka bişey değildir
Var öyleleri. Is yerinde manyagi teki (erkek). Bugün makyajin olmamis. Sen kilo almissin. Bugün cok hos olmussun. Dekolte giyinmesen daha iyi olur. Yahu sana neee!!
Merhaba bir iki haftadır merak edip üstünde duruyorum ama hiç olmuyor sürekli aklıma geleni hiç aklımda düşünüp tartmadan pat diye çıkıyor ağzımdan bende rahatsızım bu durumdan milletin kalbini kırıyorum konuşmicam diyorum ama sanki sesli düşünüyor gibi kelimeler dökülüyor ağzımdan bir yardımcı olun lütfen
Hakkim da ne dusunuyorsunuz bir bakiyim 😄 ama kendimi frenledigim de oluyor gunahimi almayin simdi😅 ama benim acik sözlulugum insanlarin ne giydigiyle alakali degil ha biri karisirsa aglatirim ki aglatmisligim vardir 😅
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Her şeyin dozu olmalı, açık sözlü diyede patavatsız ve kırıcı olmamalı
En İyi Cevaplar