+1 yılMerhaba,
Gece Çamaşır Makinesi Çalıştırmak Yasal mı?

Yapmış olduğum araştırmaya göre çamaşır makinesinin geceleyin kullanmanın herhangi bir sorun teşkil etmeyeceği sonucuna ulaştım. Makinelerin çoğu sessiz olduğu için kullanılabilirler. Ancak yüksek sesli makinelerin kullanılması sakıncalıdır çünkü gece belli bir saatten sonra yüksek sesle herhangi bir şey yapmak yasaktır. Eğer makineniz ses yaoiyorsa kesinlikle kullanmayınız.
Gece Çamaşır Makinesi Çalıştırmak Yanlış mı?

Aslında ne yanlış diyebiliriz ne de doğru diyebiliriz. Çünkü bütün çamaşır makinelerinin özellikleri aynı değil. Kimi makine çok sessizken kimi makine oldukça sesli olabiliyor. Makineniz sessiz ise gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz fakat sesliyse kesinlikle önermem. Hem kendinize zarar hem komşularınıza.
Çamaşır Makinesi Gece Daha mı Az Elektrik Harcar?

Çamaşır makineniz, hangi saatte çalıştırırsanız çalıştırın aynı miktarda enerji kullanır. Ancak, enerji sağlayıcınızın fiyatlarına bağlı olarak, günün farklı saatlerinde çamaşırlarınızı yıkayarak genellikle enerji faturanızdan tasarruf edebilirsiniz. İnternet üzerinde tasarruf ile ilgili araştırmalar yapıldığında önerilen maddeler arasında bulaşık ve çamaşır makinelerinin gece kullanılması gerektiği söylenir bunun sebebi ise şudur; Elektrik faturalandırma sistemine bakıldığında geceleyin tüketilen elektrik üzerine %10 a kadar indirim uygulandığı görülmektedir. Yani geceleyin kullanmak gerçekten tasarruf sağlamaktadır.
Çamaşır Yıkamak İçin En İyi Zaman Ne Zaman?

Çamaşırlarınızı akşam 9'dan sonra yıkamayı deneyin. Bir çok enerji şirketi, artan enerji kullanımının görüldüğü “yoğun saatlerde” elektrik için ekstra ücret alır. Yaz aylarında, çamaşır makinenizi sabah erkenden çalıştırın – enerji kullanımı sıcak öğleden sonraları zirveye ulaşır. Kış havası, sabahın erken saatlerinde elektrik talebini artırır , bu yüzden giysilerinizi gece geç saatlerde yıkayın.
Deterjanı almadan önce, bu ayın yoğun ve yoğun olmayan zamanları için kesin fiyatları almak için enerji sağlayıcınızın web sitesini ziyaret edin. Yoğun planlama çamaşır yıkamakla sınırlı değildir. Enerji talebindeki trafik sıkışıklığını önlemek için üzerinize düşeni yaparak, klima, ısıtma ve aydınlatma gibi diğer temel elektrik ihtiyaçlarından da yararlanabilirsiniz.12 Yorumla- +1 yıl
Yorum için teşekkürler. Bunlar bildiğim şeyler 😊
- +1 yıl
😊😊
En İyi Cevaplar
İnsanlara medenilik şehirli olma şehir hayatı eğitimi verilmeli bir taraflarına girsin verdikleri işe yaramaz eğitim hiç kimsenin bişe öğrendiği yok bari ne doğru ne yanlış onu öğretsinler
34 Yorumla- +1 yıl
Bak bu işte uzun süre o sese maruz kalmış birinin serzenişleri :)
- +1 yıl
Düşünceli bir insansın cidden 🤔
+1 yılOoo çamaşır makinesi ne ki bizim üst kat bildiğin düğün salonu canım sıkıldıkça çıkıyorum halay çekiyorum on numara oluyor
24 Yorumla- +1 yıl
Hahaha güldürdün :)
- +1 yıl
Huyumdur hiç aglatmam güldürü rum
- +1 yıl
Allah seninde yüzünden gülümsemeyi eksik etmesin İnşallah...
- +1 yıl
Amiiin insallah
Çamaşır Yıkama Sırları konusunda 846 cevap paylaştı. Arada calistirmak zorunda kaldigim oldu ozellikle calisiyoken annem hafta ici calisiyor ben calisiyorum bir tek pazar gunleri camasir yikayabiliyoduk ee mecbur gece de calisiyordu makina ki sabaha bitsin camasirlari asip kurutabilelim ama simdi evdeyim ve aksam calistirmiyoruz
02 Yorumla- +1 yıl
Mecburiyet var ama insanlar sesten uyuyamıyor. Mümkün olduğunca erken saatlerde çamaşır açmak daha iyi
+1 yılSevgilerimi yolluyorum, tatilimi mahvettikleri için...
31 Yorumla- +1 yıl
En içteni buydu galiba
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
+1 yılBen hiç duymadım. Ama ben gece çamaşır makinesi çalıştırıyorum. Tasarruf olduğunu söylüyorlar ama ondan değil gün içinde yıkamazsam gece yıkıyorum. Komşuları rahatsız ettiğini düşünmüyorum çünkü makinem fazla ses çıkarmıyor.
00 Yorumla
+1 yılKarşılıklı bazen onlardan makina sesi gelir diger gun bizde ses gider boyle anlaşiyoruz
17 Yorumla- +1 yıl
Aşık atışması gibi :)
- +1 yıl
Sorma
- +1 yıl
Ama bizim makina bir numara 😂 maşallah öyle bir sesi var
- +1 yıl
Hahaha öyle deyince canlandı kafamda
- +1 yıl
Bide bizim sesiz makinaydi güya hala makina sesi geliyor komsudan
- +1 yıl
:) Samsung sa sessiz görünümlü sesli makinadır o
- +1 yıl
🙂🙂samsumg değil
Gizli Üye(30-35)+1 yılHiç çamaşır makinesi sesi gelmedi valla komşudan. Ne desem yalan olur şimdi.
11 Yorumla- +1 yıl
Yalan olmadı :)
- Çamaşır Yıkama Sırları konusunda 597 cevap paylaştı.
+1 yıl21.00 dan sonra elektrikli süpürge makine vs yasak dilekçe ver adliyeye dava aç.
10 Yorumla
+1 yılSaat 10dam sonra elektrik daha ucuzmuş. Ben çoğunlukla gece açıyorum
00 Yorumla
+1 yılÇalıştırıyorum fakat 2 katlı zaten , alttakiler duymuyor bizi yaşlı oldukları için.
00 YorumlaBen calistiriyorum bazen mecburen. Unutmus oluyorum yikanayi acil yikamam gerekiyor
00 Yorumla
+1 yılYok ama ben kendim calistiriyorum malasef :-D
21 Yorumla- +1 yıl
Komşularınla aranı iyi tut :) kulakların fazla çınlamasın
Gizli Üye(30-35)+1 yılBizim makine ses çıkarmıyor ama üst katın makinesi horon tepiyo🤭🤦🏻♀️
02 Yorumla- +1 yıl
Karadenizli desene :)
Cevap sahibi+1 yılBilmiyorum😊
Gizli Üye(25-29)+1 yılUst katimdaki komsum calistiriyor :( ve makine tam olarak kafamin ustunde :(
01 Yorumla- +1 yıl
Mecazın dibine vurdun :)
Var ve bozuk galiba takır tukur sinirlerim bozuldu
11 Yorumla- +1 yıl
Allah sabır versin
Ara sıra biz çalıştırıyoruz
13 Yorumla- +1 yıl
Sizin komşularınız buraya yazsa kıyamet kopar :)
- +1 yıl
Sesi duyduğunda uyuyamazsan sorumu hatırla :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılSallanan makineleri var resmen tavan cökcek
11 Yorumla- +1 yıl
Hahaha çalışırken kaç ordan
Ya neymiş elektrik daha az harcıyomuş da bilmem ne. Boş boş şeyler için insanları rahatsız ediyolar.
00 YorumlaBizim ailede babamın işi nedeniyle gece kullandığımız zamanlar oluyor.
00 Yorumla
+1 yılinverter makina ne yahu 🤔
03 Yorumla- +1 yıl
Sessiz motor
- +1 yıl
bizimkisi ondan o zaman 🤔
- +1 yıl
Bilemiyorum
+1 yılO komşu biziz annem yapıyo bazen böyle şeyler 😄
10 Yorumlavardır illa ama duyulmuyor
00 Yorumla
+1 yılannem çalıştırır bazen ama apartmanda kimse yok :D
01 Yorumla- +1 yıl
O iyiymiş
+1 yılBildiğim tüm küfürleri ediyorum
41 Yorumla- +1 yıl
Yazık kız :)
- Çamaşır Yıkama Sırları konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılVardir
12 Yorumla- +1 yıl
Vardır ama sen duymadın mı? :)
- +1 yıl
Duymadım
+1 yılHayır.
11 Yorumla- +1 yıl
Peki
Bizdede oluyor başkasındada
00 YorumlaAbv.
10 YorumlaYok şükür.
00 Yorumla