Akşam akşam can sıkıcı bir soru kabul. Dünkü kabristan ziyaretimde, böyle yapılmış süslenmiş mezar yerleri gördüm. Anlam vermedim nasıl bir ruh haliyle böyle bir şey yapıyorlar? Ölüm gerçeğini kabullenmediğimden değil yanlış anlamayın ama bana tuhaf geldi. Siz ne düşünüyorsunuz?
Ölmeden mezar yeri satın alanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bildiğim kadarıyla o tarz mezarlıklar aile mezarlıklarıdır. Aile mezarlıkların doğru olmadığını söylerler fakat, bunun kesin bir belir hadisi veya belirli gerçeklik payı yok. Sadece belirli söylentiler var.
Ayrıca, mezarlıklarınızı güzel yapın derler. Kefenleri de. Kefenlerin öldükten sonra ahirette karşılacak dostlarını birbirini ziyarete gittiklerinde o kefenlerle karşıladıklarını ve gidip gördüklerinden bahsederler alimler.
Ayrıca, mezarlıkların abartılmayacak şekilde bir değer verilerek yapımı istenir. Tabi süs ve benzeri şeyler ne derece doğru bilemem ama abartmak doğru değil elbette.
Bu arada kabir geziniz için teşekkürler. Ölümü unutmamak lazım. Perşembe, cuma ve cumartesi günleri eğer amelleri iyi ise ölen kişinin mezarına geleni gördüğünü söylerler. Allah yakınınıza rahmet versin , cennetinde buluştursun
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kendi ölüm masraflarımı başkasının ödemesine sıcak bakmadığım için mantıklı. Yaşlandıkça fikrinin değişeceğini düşünüyorum.
Kimseye yük olmamak için yapıldığını düşünüyorum. Süsleme vs olayı da ölünün yakınları tarafından olur. Sanırım hiç yakınını kaybetmedin. Umarım da kaybetmezsin ama özlemini vs bu şekilde gidermek istiyor insan. Gösteriş değil yani.
Hic ceneza isi ile ugrastin mi. insallah olmamıştır ama ailenden biri vefat ettide mezarlik isleri ile ugrastin mi yani?
Ailen senin yasini tutarken birde ceneze isleri mezarliklar mudurlugu imzalar fotokopiler vs ile ugrassin istermisin.
Biree ailenden uzak rasgele bir yere gomulmek de var saginda solunda hep tanimadigin insanlar. Ben oldukten sonra ne olursa olsun demiyorsan bence bir mezarlik alinmali
Yakınımı, yakınlarımı kaybettim. Mezarlık işleriyle ilgilenmedim zaten bunlar ücretsiz yapılıyor tapu, mermeri hariç. Öldükten sonra orada olan bedenin onun için yanlarda kim var önemsiz bence.
Ailede biri ölmüştür, diğer kişiler de onun yanından yer satın alır. Böylece evlatları ileride kabir ziyaretine gelecekleri zaman tüm aile büyüklerini tek seferde ziyaret etmiş olurlar. Anne için şehrin bir ucuna, baba için şehrin öbür ucuna gitmek zorunda kalmazlar..
Memleketimde satın alınmıyor diye biliyorum fakat olaki yumdum gözlerimi beklenilmedik bir anda, nereye gömülmek istediğimi aileme söyledim yani kısmen yerimi hazırladım diyebilirim. Bunun nedeni de sevdiklerimin yanında olmayı istemem, ebedi istirahat yerimde.
Ben buna cesaret edemezdim sanırım. Öbür dünyada tüm gözler üzerlerinde olsun istiyorlardır belki. AAA şunun mezarını gördün mü granitten yapılmışşşş. :D
2 sene önce aldım.. iki kişilik mezar yerim var, tapusuyla.. 20 sene boyunca alıyorsun devremülk gibi, eğer 20 sene boyunca kullanmazsan devlete geri iade oluyor.. Alma sebebim, vefat ettiğinde devlet sana bir yer veriyor hem de ücret almadan.. Ama artık çöp kenarı mı olur yamaç mı olur yoksa dağ başı mı olur belli değil..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Doģmadan cocuguna besik oyuncaklarinı giysilerini alanlar var o garibinize gitmiyo doğum nasil haksa insana ölümde haktir bunun bilincinde yasayabiliyirsa bir insan o insan dogru ve Allah yolundadir
Değişik bir şey. Zaten ölmuşüm mezarimin süslü olmasının bana yararı nedir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
yatırımcı kişilikdir bende alacağım ama marsda cenaze namazım mars cuma vakti öğlen namazına mütekip kalkacak iki uzay gemisi ile cenazeye gidecekler hatta
En İyi Cevaplar