Allah eşit yarattığını söylüyor ama neden kuran kadını aşağılıyor? mirasta kadına daha az pay veriliyor, kadınlar kapanmak zorunda, 1 erkek şahit olurken 2 kadının şahit olması isteniyor, kadınlar neden kocalarına itaat etmek zorunda, peygamberler erkekti, cennette erkeklere 70 huri verilecekken kadınlara bir ödül yok. bu haksızlık değil midir? yoksa yanlış kuran mı okudum ben aydınlatırsanız sevinirim
Cevabın nedir?
+1 yılHepsine cevap verıyım kuran kadınları hep yuceltmıstır cenneti kadınların ayakları altına koymustır bundan daha buyuk nımet olamaz ama yinede bır suru ornek vardır mesela mıras olayi erkege ıkı kadına bır der cunku sen kocana bakmakla hukumlu degılsın ama kocan sana bakmakla hukumlu kocan sna bakmadığı takdırde ustune hakkın olur kapanmaktan kastı mesela islam bir kadını sereflı kılmıstır. Bem Beyaz carsaf mısalı siyah bır leke dokunsa o carsafa o leke göze carpar digerlerinı bir anlamı kalmaz Allahta kadını guzel ve etkileyici kıldı onun karsınada erkekleri yarattı erkeklerin tahrik duygusu kızlarınkından daha agırdır farkında olmadan o kapanma sizin o erkeklerın tahrik olma duygusundan kurtarıyor kocalarına itaat etmek zorunda ama aynı sekilde bır erkekte kadının isteklerini ve dusuncelerını onemsemek zorunda huyı kımsı hıc arastırmadım senin Şu an toplumda gordugun ıslam degil insanların yaptıkları yanlıslıkla ınsanın kusuru ıslama yuklemek yanlıs İNSAN HATALIDIR ISLAMSA KUSURSUZDUR.
410 Yorumla- +1 yıl
Peygamber olmak o kadar da kolay degil olmadıgını hayatlarını okursanız anlarsınız bır kadın o narinlıgıyle bunun altında kalmaz ve kadınlar duyusaldır yerı geldı mı peygamberlr ogullarını allah ıcın adar yeri geldi mı ogullarınıdan vazgecmıstır hıv bır ana bunu yapamaz
Soran+1 yılerkek nasıl tahrik oluyorsa bende tahrik oluyorum herkes bir değil yani erkekte kapanmalı
Soran+1 yılayrıca duygusaldır demişsinki ben çok duygusuz biriyim :)
- +1 yıl
Ilk ortunme erkege gelmıstır gözlerınızı örtün buyurmustur allah
- +1 yıl
Sen ateist felan mısın öyleysen mesaj at swn kendini savun bende dınımı ama ıslamda hıc bır kusur bulamazsın
Soran+1 yılçok kusur var be kardeşim çooook
Soran+1 yılsaysam ne olcak söveceksin sizin gibi yobazlar öyle yapıyor
- +1 yıl
Ben asla bır kıza sovmem
- +1 yıl
Sadece konusmak istiyorum cunku boyle dusunen insanların olmasını istemiyorum sadece konusmak yaz bırsy kaybetmezsın lutfen hatam olmıcak dusunce tarısması sadece
En İyi Cevaplar
Hadi o kendini çok akıllı sanan dindarlar açıklasın bu kızcağızın sorduğu soruları.
Ama kem küm ederseniz ağzınıza ıslak banyo terliği ile vururum.
Not : Bir deistten tam destek...44 Yorumla
Soran+1 yıl+1 destek veriyorum :)
Soran+1 yılişte çomarlar eksilemiş takma kafaya :D
+1 yıldoğru okumuşsun ayrıca kuranı yazanın bir erkek olduğuda buradan çok net anlaşılıyor islam ne hoşgörü ne de cinsiyet eşitliğine önem veren bir din değildir öyle olsaydı bugün orta doğu dünyadaki en huzurlu yer olurdu.
42 Yorumla
Soran+1 yılBencede öyle en kötü yer orta doğu hep din yüzünden oluyor bunlarda
- +1 yıl
evet yobazlarda gelip hakaret edip duruyorlar bizim gibilere daha kendi kitaplarını bile doğru düzgün okumadan ahkam kesiyorlar birde. herşey apaçık ortada yani daha fazla birşey demeye gerek bile yok.
+1 yıloyle bir esitsizlik adaletsizlik var evet ayni zamanda gunumuzce bilinen bir cok bilimsel veriylede celisiyor inanilir gbi bir din degil digerleri gbi islamiyette insan ürünü
319 Yorumla
Soran+1 yılFarkındayım erkekleri çok üstün tutuyorlar kadınları ise köle gibi görüyorlar çok sıkıldım bu durumdan
- +1 yıl
erkek kadindan ustun yaratilmistir kocasina itaat eden kocasi haksizlik edince susan sabreden kadin cennete gidiyor ama ayni sey erkek icin gecerli degil erkek dover bosar ustune kadin getirir hakki var buna :D beraber olmak istedimi olcaksin yoksa melekler lanet eder ve erkege 2. 3. kadin almak farz olur ayni zamanda cariyeylede nikahsiz iliskisi olabilir ayrica peygambere neredeyse disi sinek bile helal kilinmis istedigi begendigi her bakire kadin ve amcasinin dayisinin halasinin kizlari flan baya up uzunca liste vardi ayette :D
Soran+1 yılÇok güzel açıklamşısın ellerine sağlık senin bana mantıksız geliyor hep erkeği övmeler falan ayrıca kadın erkeğin kaburgasından yaratılmıştır diyor bu bir aşağılama değildir de nedir :D
- +1 yıl
kadinla erkegi tek farkli kilan hormondur testesteron hormonu iskelet ve kas sistemini guclendiriyor bu yuzden erkekte fiziksel bir guc doguyor yani yaratilistan flan degil kadindaki guzellik ve kullanabilirse zekasi kadini daha üstün kilar hz muhammed ozamanin bilgi birikimi ve erkek egomanyasiyla bir roman yazmjstir ama tebrik ediyorum iyi bir devrimciydi 1.5 milyar çomar yasiyor bu dunyada (muslumanlar) fksjcjadjs
- +1 yıl
muslumanlar bana soverler birazdan dinlerini bile kufurlere savunuyorlar ya malum azgin yobaz yaratiklar :D
Soran+1 yılaynen öyle birde dini övüyorlar ya en güzel dinmiş hangi kadın ister böyle haksızlıkları kuranın insan ürünü olduğuda belli hiç tropik iklimderden hayvanlardan bahsetmiyor arabistanda çıktığı için oranın iklimi falan geçiyor mantıksız geliyor bana :D
- +1 yıl
aynen kar kutuplar soguk iklim yok cunku muho arap yarimadasinda yasiyordu :) bide ay ve gunesin yorungede suzulup birbirini takip ettigi gunes topraga gomulurken ayin yukseldigi yaziyor ya :D dunyanin dondugunu ve yuvarlak olusunu bilmiyolar birde kalbin dusunebildigi aklin fikrin kalpte oldugu yazmiyomu kopuyorum beyjnle ilgili bir tane ayet yok 7. yuzyilda kalbin akil oldugu zannediliyordu :D
- +1 yıl
yagmurla ilgili 123 ayet var karla ilgili 1 adet yok kalbin düşündüğüne dair 13 ayet buldum altini cizdim beyin hic gecmiyor bile 134 tane dusunmeyi emreden ayet var ama dusunen organ kalp :D gozleri yokmudur goremezler kulakları yokmudur isitmszler kalpleri yokmudur dusunemezler diyor :D
Soran+1 yılkalplemi düşündüğümüzü sanıyorlar qw:Eqw koptum yaa cidden birde bunlara inan çomarlar var kuran kendisiyle çelişen bir kitap zaten tanrı olsaydı hata yapmazdı Q:Weq
- +1 yıl
hahaha mealleri tefsirleri okurken neye inaniyomusum la dedim dinden çıktım deistim artik asagilik irk olan araplarami kanacagim ya dusun turkten niye peygamber cikmadi turkler kalles degil halki kandirmadi bunlar şarlatan sahtekardi hic bir dine inanmiyorum insan ürünü hepsi
- +1 yıl
ataturk kurani Türkçeleştirmisti bir servet harcadi herkes anladigi dilde okusun neye inandigini bilsin diye ve ozaman ulkede muslumanlar birer birer dindenncikti bu sebeple menderes zamaninda turkce kuranlar toplatildi arapcalastirildi yine simdiki halkimiz arapça kufur duysa amin insallah diyecek kadar cahiller arap kulturunu empoze edip halki kullanma amacli din propagandasi yapiliyor zaten
Soran+1 yılbanada öyle geliyor bu yaşıma kadar bende onlara inanıyordum kuran arapça zaten ve arapların şuanki halini görünce en geri devlet olduğu bir gerçek ve insan ürünü islam en iyi din olsaydı şu an dünyayı bizim yönetmemize tanrı yardımcı olurdu çünkü o kadar dua ediyorlar namaz kılıyorlar ama boş
Soran+1 yılahahah aynen katılıyorum ATATÜRK adam gibi adam öyle biri bir daha zor gelir çok yobaz var be bunlara inanan birde
- +1 yıl
ataturk olmasa el etek opup şehylere padisahlara domaliyolardi ataturk sayesinde allaha kul oldular insana degilde bide gelip elestirirler laikligi din dusmanligi sanarlar ya o degil bu isid kilikli sakalli cuppeli sariklilar heryerde ibadetini gerceklestiriyor ama hristiyanlarin bir ayini toplantisj oldugunda kliseyi polisler korumak zorunda kaliyor nasıl hosgoru diniyse inanmayan herkese kafir diyerek dislayip iskence edebiliyolar duayla bişey olmuyor parapsikoloji arastirmacisiyim dinlere inanmasamda psişik olaylara ve ruhlara inanirim duayla birsey gerceklesmedi ama bir takim şeyleri metafiziksel varliklarla gerceklestirdim
Soran+1 yılbende seninle aynı fikirdeyim ama din konusunda napıcağımı bilemiyorum cennet var mı gerçekten acaba veya insanların iyi olmasını sağlamak için bir uydurmamı
- +1 yıl
ahiret varsa siçtik gksfjsjdj ama yok olamaz bence ve dinler hep tehdit eder obur dünyada gorusurux diye bu dunyada bisey kanitlayamadiklari icin cennet cehennem uydurmasi var :D
Soran+1 yılbilemiyorum haklısın bir kanıt yok öyleyse ahirette yoktur :D
- +1 yıl
tskr ederim :)
Soran+1 yılNe demek rica ederim :D
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
19Cevap
+1 yılAslında bu soruların cevaplarını gerek verebilmek gerekse verilen cevapları anlayabilmek için öncelikle o dönemin sosyal ve toplumsal durumunu, insanların hayata bakış açılarını, kadının toplumdaki yeri vb... durumları iyi bilmek gerekiyor. Unutulmaması gerekirki Kurân indirildiği toplum cahil bir toplum. Bireysel hak ve adelet anlamında ciddi yanlış bakiş açılarının olduğu bir dönem. Mesela ben şimdi size desemki neden babaanneniz akıllı telefon kullanmıyordu, dersinizki o zaman telefon mu vardı ya da vardı ama yaşı itibariyle algı çemberinin dışında kaldı istesede kullanamazdı. Öncelikle Kurân ın bütününe bakıp verilmek istenilen mesajı anlamak gerekiyor zannımca. Bugün Kadın ile erkeğin eşit olduğunu sürekli dile getiriyoruz. Belkide bundan bir 300 500 yıl sonra kadın şimdiki erkeğin pozisyonuna gelecek ve o dönemki insanlar bizim şimdiki eşitlik görüşlerimizi okuyup, ne kadar da saçma hiç kadın ile erkek eşit olur mu diyecekler. Bunun böyle olmama ihtimali kadar olma ihtimalide var. Bence Kurân daki bazı âyetleri tarihsel olarak algılamalı bazı âyetleri ise evrensel algılamalıdır. Kız çocuklarının gömülmesi ile ilgili âyetleri okursanız görürsünüz kadının korunmaya çalışıldığını keza veda hutbesinde kadın için Allahın emaneti demistir peygamberimiz.
Aslolan ana mesajı görmeye ya da anlamaya çalışmak. Onun dışında erkeğe Huri kadına Nuri Vs. .. safsatalarına aldanıp islâm dinine mesafeli durmayın. Okunan bir mealin bile birbirinden farklı onlarca anlam ortaya koyması sanırım diğer anlatılan safsatalıkların içler acısı bir durum olduğunu ortaya koymaktadır.12 Yorumla
Soran+1 yılBen bıktım bu orta çağ dininden gerçekten kadın kapanmalı falan istediğim gibi gezemiyorum kapalı vatandaşların laf atmasına uğruyorum gerçekten bıktım bu durumdan erkekte kapanmalı öyleyse
- +1 yıl
Eğer dinler tarihine bakarsanız her ilahî dinde kadının kapalı olduğunu görürsünüz. Bu arada kapalı olmak demek saçların gizlenmesi değildir. Kapanmak hem kadın için hem erkek için geçerlidir. İkisinin arasında sadece niteliksel farklılaşma vardır. Buda fiziki özellikler ile ilgili bir durumdur. O dediğiniz kapanmayı isteyip ya da istememeniz sizin tercihiniz. Biz o konuda yorum yapamayız.
+1 yılŞu feminizm denen illet kızların beynini zehirliyor..
Sonra saçma sapan düşüncelere kapılıyorlar..
Allah "Adl" dir yani ADALETİN TA KENDİSİDİR!
Adalet, yanlış anlaşılmasın, eşitlik değildir.. Bazı konularda erkeği üstün tutarken -ki bu daha fazla sorumluluk demektir- bazı konularda kadını üstün tutarak dengelemiş, adaleti sağlamıştır..
Kadın ve erkek eşit değil ki yaratılış itibariyle, sorumlulukları da eşit olsun..
Önce hikmetini araştırın niye böyle olmuş diye sonra ahkam kesin!
1) Mirasın 3te 2si erkeğe 3te 1 kadına olmasının hikmeti; basit bir matematikle izah erkeğin mirasın 3te 2sinden birini kendine diğerini karısına harcadığı için ona 3te 1 düşmüş oluyor yine..
Ayrıca, kadını abisinin ve babasının "malımızın 3te 2sini elin adamına götürecek" düşüncesinden korumuş oluyor..
2) Kadın, erkeklerden daha duygusal olduklarından yalan yere şahit yapma riskinden ikinci bir kadın sayesiyle korunuyor.. Yoksa bir anne, suçlu evladını yalan şahitlik yaparak koruyabilir, kendini Cehenneme atabilirdi..
3) Annelerin ayaklarının altına Cennet serilirken biz erkekler gık diyemiyoruz? Bu da kadının üstünlüğü..
Daha da izah ederim ama bunlar yeterli..
DİNİNİZİ GAVURDAN DEĞİL KİTABINDAN ÖĞRENİN!!
#Vesselam531 Yorumla
Soran+1 yıleşit bence ben bir fenistim erkeğin hakları neyse kadınınkide odur ve ayrıca duygusallığa bağlama kadın yok duygusal yok o ben duygusuz birisiyim herkes aynı değil mantık hatası var kuranda
- +1 yıl
Nasıl eşit? Hangi mantığa dayanarak söylüyorsun?
Ne tıbben, ne fiziken, ne psikolojik olarak eşit olmadıkları barizken nasıl eşit diyebilirsin?
Kadın erkek eşit olsaydı tek cinsiyet olurdu.. Eşitlik ile denkliği ilkokulda öğretiyorlarken sen nerdeydin?
Eğer hakları eşitse sırtlasın kadın 25-50 kilo çimentoyu 20 kat yukarı taşısın da göreyim!
Ve erkekle aynı maaşı alsın kabul mü?
Erkek günde 20 tane taşısa kadın 5 tane zor taşır.. Nerde eşitlik?
Yaratılış olarak farklılık varsa yapacakları işler de sahip oldukları haklar da farklıdır gayet tabi!
Erkek kadın robot değil ki duyguları hesap edilmeden sorumluluk yüklensin!
Dar düşünceler dar görüşler!
Soran+1 yıldiyorum eşit işte bir erkek kadar güçlüyüm her konuda feministler kadın hakkını savunur çünkü kadınlarda insan
- +1 yıl
Tamam savunsunlar eyvallah ben de desteklerim ama mantıklı olsunlar..
Mantığınızı devreden çıkarmayın gözünüzü seveyim..
Ben erkek kadar güçlüyüm demekle güçlü olunmaz 😅
Soran+1 yılfiziksel olarak değil duygusal olarak :)
- +1 yıl
Kıvırmayın rica ediyorum 😏
Duygusal olarak kadın, erkekten daha yoğundur ve daha merhametlidirler..
Soran+1 yılben öyle değilim insanlardan soğudum ilerde seri katil olabilecek bir potansiyeldeyim içimde nefret var insanlara karşı kendi ailemi bile sevmiyorum çok duygusuzum ben yani duygu konusunda herkes farklılık gösterir ben genelde üzülmem merhametsiz birisiyim
- +1 yıl
Bu normal bir durum değil zaten..
Psikolojik desteğe ihtiyacı olan birinin durumu..
Ben normal insanlardan bahsediyorum 😊
Soran+1 yılherkes aynı değil işte bende duygu yok kuran genelleme yapıyor :)
- +1 yıl
Senin gibilerini de Cehennemle tehdit ediyor 😏
"Benim ayetlerimi az bir dünya menfaatine değiştirmeyin!" diyor..
Sen feminizmi savunarak dünyaya güzellik getirmiş, insanları ferahlatan bir düzen gördün mü?
Kızları diri diri gömen bir toplumu İslam mı düzeltti yoksa sizin beş para etmez, hatta kadına daha fazla yük yükleyerek kadınları ezen feminizm mi düzeltti? 😏
Soran+1 yılfeminizm kadınları ezmiyor kadınları erkeklerle eşit görüyor islam öyle değil
- +1 yıl
Bak anlamadığınız da bu işte.. Kadınlar erkeklerle eşit değilken gereksiz yere yarışa sürükledi..
İslam kadına diyor ki sen ev geçindirmek zorunda değilsin, kocan sana bakmak zorunda! Bakmazsa vebali var!
Feminizm diyor ki gidin eşek gibi çalışın yoksa yaşayamazsın! Kocalarınıza asi olun! Evde huzursuzluk çıkarın! Toplumun yapı taşı olan aileyi dağıtın! Evlatlarınızı anne merhameti ve sevgisinden mahrum büyütün! Böylece milletinizi yerle bir edin!
Avrupada durum ortada 😏
Soran+1 yılAvrupa Türkiyeden daha ilerde ama :D
- +1 yıl
Hangi konuda? 😏
Teknoloji olarak mı? Türkiye bu açığı kapatır..
Ama ahlak ve toplum düzeni olarak bitik..
Tecavüz ve suç oranları üst seviyede..
Soran+1 yılkadınlar istediğini giyebiliyor ama değil mi burda giysen başka gözle bakılıyor o konuda ilerdeler
- +1 yıl
İşte bu da özgürlük değil..
Meşhurdur ki Avrupa'da devlet büyüklerinden birinin çıplak bacaklı karısına boyacının saldırması, buna cesaret bulması TESETTÜRE karşı olanların YÜZÜNE ŞAMAR VURUYOR!
Soran+1 yılkadınlar neden erkekler yüzünden kapanmak zorunda işte saçmalık o feminizm eşitliktir
- +1 yıl
Kadınlar erkekler yüzünden değil, sapıklar yüzünden.. Tıpkı hırsızlara karşı evinin kapısını kitlemek zorunda olduğun gibi..
Hırsıza eve girme diyebilir misin? Tesirli olur mu? Olmaz.. Sapıklara da sapıklık yapma diyemezsin.. Tedbir almak zorundasın..
Soran+1 yılkadınlarında cinsel duyguları var işte sırf erkekler yüzünden mi benimde erkek vücudu hoşuma gidiyor belki?
- +1 yıl
Gidebilir 😏
Eğer erkek de tahrik edici giyiniyorsa onun da günahı var.. Ona da dikkat etmek zorunda.. Bol giyinmek zorunda..
Soran+1 yılama kapanmak zorunda değil :D işte haksızlık o
- +1 yıl
Erkeğin çarşafı da cübbeli sarıklı olması 😏
Fakat kadınlar gibi tehdit altında değiller.. Sonuçta kadının bir erkeğe tecavüz etme ihtimali yok denecek kadar az 😏
Soran+1 yılerkek kendine hakim olsun öyleyse bu bizim suçumuz değil kapanmak bir kısıtlamadır
- +1 yıl
Bak az önce söyledim hırsıza eve girmesin diyemezsin.. 😅 Her erkek hırsız olmadığı gibi sapık da değil.. Kendine hakim olanlar zaten sapıklık da hırsızlık da yapmıyor..
Ama bu kapıları kitlemeyelim anlamına gelmez 😏
Soran+1 yılkeşke erkeklerde olsaydı o organda kurtulsaydık sapıklardan özgür özgür gezmek istiyorum ben
- +1 yıl
Çıplak ve özgür gezmek istiyorsan aklını çıkar at, hayvan ol kurtul..
Onlar için ne tecavüz var ne ahlak var, ne namus kavramı var.. Senin özgürlük dediğin bildiğin hayvanlık 😏
Soran+1 yılhayvanlar bile daha akıllı sizin gibi düşünenlerden en azından olmayan bilgilere inanmıyorlar
- +1 yıl
Ablacım neye inanmakta özgürsün.. Hayvanlık da bir tercih insanlık da..
İnsan olmak isteyen insanlık kurallarına uymak zorunda.. Bu da edeble, ahlakla olur hayvandan ayırır insanı..
Çıplaklık özgürlüktür edebiyatı, hayvanlara aittir.. Artık sen bilirsin 😏
Soran+1 yılCidden bıktım bu zihniyetten yok kız onu yapamaz yok bunu yapamaz din yüzünden oluyor hepside özgürlükmü bu
- +1 yıl
Yoo öyle bişey yok hiçbir ayette..
"Mümin" der.. Ey müminler şöyle şöyle olur der..
Ey kafirler der şöyle şöyle olur der..
Sen tercih edersin mümin olmayı ya da kafir olmayı.. Kimse şunu yapamaz bunu yapamaz demiyor..
Herkes herşeyi yapmakta özgür olduğu gibi bedelini de ödemek zorunda 😏
Kadınlar erkeklerden daha değerli dır peygamber efendimiz sav eşleriniz size cennet kapısını açacak olanlardır annelerinizin ise cennet ayakları altında dır diye buyurmuştur cennete en yakın varlık kadındır lakin dinimizde olduğu gibi bütün dünyada kadınlar fiziksel olarak olarak erkeklerden daha güçsüz dür bu yüzden her erkeğin yanında bir kadın olur yani kısaca şöyle özetliyim erkekler diye belirtigini görmedim ama erkek kazanırsa kadını da kazanır bence böyle
27 Yorumla
Soran+1 yıl70 huri meselesi ne biz boşunamı iyilik yapıyoruz
- +1 yıl
“Allah’ın, kiminizi kiminize üstün kılmaya vesile yaptığı şeyleri (haset ederek) arzu edip durmayın. Erkeklere kazandıklarından bir pay vardır. Kadınlara da kazandıklarından bir pay vardır. Allah’tan, O’nun lütfunu isteyin. Şüphesiz Allah, her şeyi hakkıyla bilendir.” Nisâ Suresi 32. Ayeti Meali
- +1 yıl
Hala aklında sorular varsa
dostsozu.com/islam-ve-kadin-islamda-seriatta-kadinin-haklari-nelerdir bu siteye gir ve gör
Soran+1 yılerkeklerden peygamber seçildi zaten hep kadını aşağıladı özellikle nisa suresinde kadını dövün diyor size itaat etmezse böyle saçmalk olabilirmi
Mirasla pay paylaşımı 1e 2dir ama erkeğin kız kardeşine bakma yükümlülüğü var. Yani bu bir eşitsizlik değil sorumluluk dağılımı.
Kadınlar kocalarına itaat etmek zorunda ama erkekler de Kasım’lardan bağımsız değil. Birbirlerine karşı karşılıklı sorumluluk ve yütkümlülükleri var.
Ahirette huri meselesini unut. Huri kadın ve onlarla seks yapılacak diye düşünme. Ahirette cinsiyet Yok.
Şahitlik meselesi ise kadın sosyal hayatın içinde olup olmaması ile ilgili bir durum19 Yorumla
Soran+1 yılFarkındaysan şu an modern çağ kadınlarda erkekler kadar dışarda şahitlik konusu baya saçma geliyor. Kadınlar evde yemek yapıp kocalarının isteklerini yapmak zorundamı kadınlar kölemi?
- +1 yıl
hahaha onlarca kadini bir erkegin vicdanina adaletine birakan bir din erkrk nasil bagimsiz degil cariyeleri var 4 kadin alma hakki var huriler ise kadindir bir kadina neden bu haklar verilmiyor ya herseyi salliyorum bilimle celisiyor inanılmasi guc bence inanani bir sorgulamak lazim
Soran+1 yıl@_-AngelOfDeath-_ çok haklısın cidden çok saçma geliyor herşey erkek için tanrıda erkek öyleyse çünkü baya bir haksızlık var
- +1 yıl
@_-AngelOfDeath-_ modern çağda Kadınların şahitliği konusunda hüküm nedir bilmiyorum. O zaman için yapılan açıklama bu. İslam kadınları köle olarak görmez. O daha kültürel bir olgu. Peygamberin hayatına baktığımızda ev de temizlemiş yemek de yapmış ayrıca peygamberin eşi baya baya sosyal hayatın içinde. Tebliğ yapmış, sohbet yapmış felan felan.
Cinsiyet dünyaya ait bişey. Bu dünya kafası ile öbür dünyayı hayal etme. Cinsiyet Yok öbür tarafta. 4 kadınla evlenme hakkı erkeğin tekelinde değil. Kadının iznine bağlı olarak yeni eş alabilir erkek. Kadın izin vermezse yeni eş alamaz. Buna mukabil olarak zinanın cezası büyüktür dinde. Nikah dışında gecelik ilişki, flört, metres hayatına izin vermez. Yani 4 kadınla evlenme hakkı öyle bildiğin gibi değil. 1. Eş izin vermezse ikinci eş olmaz. Dinde kölelik vardır. Köleliğin yasaklanması 100 yıllık bile değildir. İşçi mi kölelik mi tartışılır. İslamda köle sahibi olmanın şartları ağırdır. Türk kültüründe köle sahibi olmak daha kolaydır
Soran+1 yılBu durumda kuranı yazan bir erkek öyleyse çok zoru var cevap veremeyeceğin
Soran+1 yılbence var çünkü erkekleri daha üstün yaratmış kuranda yazıyor bu
Gizli Üye(25-29)+1 yılİslam erkeğe daha fazla yük sağlar. Aşağıda senin yazdığını gördüm ama islam modern çağa bakmaz. Yaşadığın din ne olursa olsun birdir sabittir. İnsanlar değiştiği için artık islamı bilenlerde azalıyor. İslamın nasıl olduğunu bilende azalıyor. İnsanlar harama helal demeye başladı. Şu an kızla erkek yanyana duruyor; bunda normalde sakınca var, insanlar sakınca görüyor mu? Hayır. Çağ felan deme çünkü bunun çağla alakası yok.
05 Yorumla
Soran+1 yılkız erkek eşitsizliği var sorduğum sorulara cevap ver çok mantıksız cevap veremezsin
Cevap sahibi+1 yılMantıksız bir cevap değil ben gayet açık ve net söylüyorum. Sen şimdi kıskansanda islamda erkeğin yükü gerçekten çok büyüktür. Ben şu an islama göre konuşuyorum çağı katma. İslamda erkek ev geçindirendir 1. Ailesine bakmakla yükümlüdür 2. Yakınlarına bakmakla yükümlüdür 3. İslamın ramazan fitresidir felan parasının yükümlülüğü ondadır 4. Karısının dini yükümlülükleri onun üstünedir 5. Ben sana burda sayarımda sayarımda. Kadınlarında yerlerinde üstünlükleri var; erkeklerinde. Bir feministsen islam sana o feminist düşüncelerinle benim dinimi seçmek zorundasın demiyor. Ben sana burda güzel dille anlatırım hiç problem değil. Kız erkek eşitsizliği felan yok. Kafanızda bir oluşturmuşsunuz feministlik denen saçmalığı burda söylenip duruyorsunuz. İslam kadını elmas gibi görür saklar kollar korur. Benim hurim olacaksa, baş hurimde karım olacak. Eşitsizlik değil bu. Sen kapanacaksın diyor çünkü sen özelsin diyor. Özel olan bir şey saklanır. Senin bu dediğin altınla demiri bir tutmaktır.
Soran+1 yılBen kendimi neden elmas gibi görüyüm ben bir insanım elmas değil erkeğin hakları olduğu gibi kadınlarında olmalı bu arada kadınlarda ev geçindiriyor çalışan kadınları unutuyorsunuz erkekte kapanmak zorunda öyleyse çok haksızlık var
Cevap sahibi+1 yılBen çağa uygun cevap vermiyorum diyorum. Çağı katma dedim. Bu çağa uygun fetvalarda var. Sen kendini elmas gibi görmek istemiyorsan görmeyebilirsin. İslam görmek isteyeni görür; sen erkek olarak görmek istiyorsan erkek olarak gör. Seçmek zorundada değilsin kimse seni zorlamıyor. İstiyorsan müslüman olma. Kimsenin umruna değil. Herkes kendi bacağından asılır.
Soran+1 yılkendi özgür düşüncemi bile gizli olarak paylaşabiliyorum çünkü yobaz cahiller onada müsade etmiyor çok zor bu ülkede ateist olmak
Gizli Üye(30-35)+1 yılIslam ve neredeyse dunyadaki tum dinler ataerkildir,,, bu yuzden
31 Yorumla
Soran+1 yılSırf o yüzden ateist olasım geliyor
Kadina bisi verilmicek degil sakli kaliyor sozlerle ifade edilemiyor vede bunu burdanmi soruyosun yani burda ciddiye almiolar ki herkes mulman bile diil burda :)
010 Yorumla- +1 yıl
Neden saklı? Size verilecekler de saklı kalsın o zaman.
Soran+1 yıl@maybeyoucan aynen çok haklısın haksızlık var yine
- +1 yıl
Fikrin yoksa konuşma
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen bana bunu nerden kimden duyduğunu söyler misin? Açıpta Kuranı kerimiin orjinal halini okudun mu? başta aşaya? Kimin yazdığı belli olmayan türkçe mealini alıp okudum diyorsan çeşmeden bir bardak su iç.. Kitabın orjinal halini okusaydın böyle demezdin zaten okumadın açık ve net o kadar belli ki
03 Yorumla
Soran+1 yılben arapmıyım arapça okuyum ve ayrıca sorulama cevap veremişsin
Cevap sahibi+1 yılHeh ben arapmıyım dedin ya bu iş burda bitti :) senin beynini yıkayanların kimin olduğunu çok iyi biliyorum... Bu arada fazla takunyayı takip etme tavsiye..
Soran+1 yılhala cevap veremedin :D
Sorun İslamda değil, sorun İslami kendi zihniyetlerine göre yorumlayan İslam alimlerinde.
00 YorumlaYolundan azmak isteyen buyurun azsın. Insanın kalbinde Allah sevgisi olmadıktan sonra binlerce cumle kur karşısında ne fayda.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSorduğun soruların hepsine cevap veremiycem ama genel olarak kadınlar yaradılıď gereği erkeklerden daha duygusal o yüzden bir erkek sahit 2 kadın şahit biri duygusal düşünmüşse diğeri düşünmez diye bu yüzden erkekler peygamber bu aşağıladığı anlamına mı geliyor gerçekten? Kapanma konusu göreceli
06 Yorumla
Soran+1 yılSende kendini köle olarak görüyorsun sanırım bir kız olarak üstelik ilginç erkek 4 eş alabiliyor mantıksızca
Cevap sahibi+1 yılHer şeyin bir mantığı var merak etme.. köle falan gördüğüm yok tatlım araştır sen
Soran+1 yılaraştırıyorum düzgün bir cevap yok
Cevap sahibi+1 yılSeverim böyle konuları 😁 cevaplara ben de bakıyorum da youtube tan izle cok dini video var bunun için atesit olmana gerek yok
Soran+1 yılkaç gündür araştırıyorumda bulamadım buraya yazdım bende
Cevap sahibi+1 yılHer şeyin mükafatı dünyadaysa cennet ve cehennem diye bir sey olmazdı bence bide bu yönden bak bu konuda hayalhanemin videolari var bak istersen
sorularının cevabını caner taslaman'ın videolarında bulabilirsin o şekilde arat çıkar
00 Yorumlamadem eşitiz siz niye cumaya gitmeden cumanın sevabın alıyorsunuz
15 Yorumla
Soran+1 yılEşitsizlik var
- +1 yıl
erkekler kadini evden cikarmadiklari icin kadın cumaya gidip cemaatle ayni yerde namaz kilamiyordu ayrica kadin dogumda sehit sayiliyorsa bile bize 70 tane nuri armagan edilmiyor fjsjdjs erkek sehit olsa 70 huri kazancak dkjfjsdh
Soran+1 yıl@_-AngelOfDeath-_ aynen ya erkeklere huri verilecek boşuna biz boşuna uğraşmayalım bişey kazanamayacağız :D
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAllahın insanlardan istediği emrettiği din ile bazıların heva heves ve kendi keyflerine değiştirdiği dini karıştırıyorsunuz kardeşim. bu konularda olaylar bildiğiniz gibi değil araştırmanı yap ama burda muğlak sığ ve kulaktan dolma sözler den ötesini duyamazsın. burası mecrası değil konunun
09 Yorumla
Soran+1 yılkuran kendisiyle çelişen bir kitap zaten yanlışlık var
Cevap sahibi+1 yılbu dediklerine inanıyorsan kuran hakkında imanın gitti sen artık müslüman değilsin.
Soran+1 yılzaten din böyle bişeyse ateistim ben
Cevap sahibi+1 yıldiyecek birşey yok
- +1 yıl
Laflarınla bile yoldan çikacaksın Allah ilk ayetinde bile oku diyor yani oku ki kafandaki sorulara cevap bulasın diyerek okumanın önemini vurguluyor sen ise bilip bilmeden şurdan burdan öğrendiğin (!) 3- 5 boş bilgiyle saçmalıyosun Kurana dil uzatabiliyosun ya sonra da feministim diye milletin aklını bulandırma
Soran+1 yıl@Disakkarid bazı şeylerde haksızlık olduğunu düşünüyorum cevabı bulamıyorum düzgün bir cevap yok
- +1 yıl
bulmak isteyene cevap var sen daha fazla uzatma bu konuyu burda saçmalamaya başladın ya bilimsel olarak da %80 i doğrulanan bir kitaba sen kendiyle çelişen diyebiliyorsun sana mı kaldı bunu yorumlamak bilim adamları arastiriyor sen daha bu sorduklarına yanıt bulmadan yorum yapamazsın kimsenin dini kitabı hakkında
Cevap sahibi+1 yıl@Disakkarid imansızlık karanlığına batmış bir ruh için acımaktan başka hiçbirşey gelmiyor elden.
- +1 yıl
Katılıyorum bırakın şunla tartışmayı Allah ıslah etsin hani bilmiyorsun bari yorum yapma
Daha üstün takva sahiplerine allah kendisi cennet haricinde ödüllendireceğini söylüyor ayrıca bu cinsiyetin getirdiği birşey allah ne emrederse o
12 Yorumla
Soran+1 yılBir yobaz daha :D
+1 yılbu senin sorularına bakarsak baya bilgisizsin islamiyet kadını aşşağılarmı islamiyet kadını aksine yüceltir kadına tanınan haklar erkeğe tanınmamıştır
130 Yorumla- +1 yıl
soruların ucu acıktır acıklaması cok uzundur biraz araştır bunların hepsine bir cevap alırsın
islamiyetde adaletsizlik yoktur her iş adaletlidir
Soran+1 yılo yüzden mi cennette erkeklere huri verilecek?
- +1 yıl
cennetde huriler sadece erkeklere mi hizmet edicek
sanıyorsun - +1 yıl
huri nedir önce bunu bilmek lazım
huri cennet de ki hizmetkar dır erkeğede kadınada hizmet icin yaratılmıştır - +1 yıl
islamda adaletsizlik yoktur bunu böyle bil
Soran+1 yılhuri geçtim neden kadınlar itaat etmek zorunda neden erkek 4 eş alabiliyor neden kadın kapanmalı?
- +1 yıl
iyide islamiyet haksızlığa itaat edin demiyorki hak olanlara itaat edin diyor
ama yanı sıra haksız olanada sabır gösterip itaat edenede çok büyük mükafat veriyor
evlilik konusuna gelirsen de şöyle açıklama yapabilirim
1 kadının 3 erkekle evli oldugunu düşün ve bir cocuk olur hangisinden oldugu belli değil 3 kişide dışlayabilir ve bakmaz ama 1 erkek 3 kadınla evli oldugunu düşün 3 nünde babası anası belli bu konu ince bir konudur bunu yazarak cok anlatamam ama dinleyerek cok iyi algılıyabilirsin
Soran+1 yılYine mantıksız bir cevap kadında erkekte eşit olmalı adama 1 kadın yetmiyor mu?
- +1 yıl
bak bu konu ucu acık konu dedim islamiyet bir erkeğe 2 ci bir kadın alma hakkı tanımış fakat bununda rıza ile olmasını şart koşmuş
yani anlıyacağın ilk eşinin rızası olmadan 2 ci evliliği yapamaz erkek bu caiz değildir
- +1 yıl
şimdi islamiyet ilk kadının rızası olmadan 2 ciyi caiz kılmamışsa bunda adaletsizlik yok
ama fakat ilk evlendiği eşi kadınlığını yapmıyorsa burdada rıza ya bakmaz kadın kadınlıgını yapabiliyorsa ve eşinin 2 ci bir evlilik yapmasını istemiyorsa 2 ci kadın o adama hak değil ızdırap olur - +1 yıl
mantıksız acıklaması olmayan hiç bir şey yoktur islamiyetde sadece bilgili olmak gerekir
Soran+1 yılkadınları neden kapatmaya kalkıyorsunuz öyleyse erkek kadın eşitti dinde ne oldu mirastada öyle az pay düşüyor kadına?
- +1 yıl
islamiyet kadını kapatmasının sebebi kadının bütün vücudu tahrik edicidir kadın sadece 1 erkeğe açılması gerekir oda eşidir bununla ilgili bir çok örnek verilebilir ama sen şöyle düşünebilirsin özel olmak varken kendini pazarlamaya ne gerek var ben herkeze açığım demek mi iyidir yoksa bir kişiyemi çok örnek verebilirim ama yazarak fazla veremiyorum
mirasta kadına düşen paydan bahsedersek zaten kadın evlendikten sonra eşinden kalan mirasda hak sahibi oluyor erkek mirasda tek tarafdan alır ama kadın 2 tarafdan da alır kadın burda daha karlı oluyor burdada adaletsizlik yok
Soran+1 yılbende erkek vücudundan tahrik oluyorum belki mantıksız değilmi kadınlarında cinsel duyguları yok mu?
- +1 yıl
var yoktur demedimki ama bir kadının düşünmesi ile bir erkeğin düşünmesi arasında cok fark vardır bunla ilgilide şöyle bir kıssa söyliyebilirim
misalen kendimden örnek vericem
Soran+1 yılkardeşim erkek nasıl düşünüyorsa bence öyle düşünüyorum emin ol
- +1 yıl
kadın erkek gibi değildir kadın tahrik olur ama doydugu anda bir dahasını aramaz erkek böyle değildir erkek sınırı aşmak daha fazlasını istemek durumundadır şahsi fikrim
eğer dışarıda böyle tahrik edici şeyler oluyorsa evlen evlendiğin kişi doyurduktan sonra diğer erkekler seni tahrik etmez - +1 yıl
erkek ile aynı düşüncelere sahip olma olasılığın kattii suretle yoktur
Soran+1 yılbende 4 erkekle evlenmek isterdim erkek evlenebiliyor sonuçta aynı erkekten sıkılabilirim
- +1 yıl
ucu cok acık konu burdan tartışarak tatmin edici cevaplar alamazsın ama bir bayan hocaya gidip bunların cevaplarını alabilirsin karşılıklı dialog senin soorularına tatmin edici cevap lar olur
- +1 yıl
bak dediğğimi anlıyamadın sanırım erkek 2 kadınla evlenebilir yanlız ilk eşinin rızası olması kaydı ile dedim sen burayı anlamadın sanırım
bu senin istegin adaletsizlik olur
çocugun oldu hangisine baba diyecek nerde kaldı adalet
Soran+1 yılçocuk açısından demiyorum bende 1 yıl 1 yıl arayla olur o iş ama aynı erkekten sıkılma durumum var olamaz mı böyle bişey?
- +1 yıl
eee senin yaptıgın haksızlık değilmi peki bir erkeğin ihtiyacını görüyorsun diğerlerini redd ediyorsun bu haksızlık değilmi
Soran+1 yılerkeğin yaptığı haksızlık değil mi?
- +1 yıl
şimdi çıkmak zorudayım daha sonra cevap yazarım bu konulları burdan aydın edemeyiz seni herşeyi ısrar ile inkar ediyorsun yazılarına sonra cevap vericem
Soran+1 yıltamam öyleyse mantıklı bir cevap bekliyorum
- +1 yıl
Bana erkegin yaptigi haksizligi soylersen bir aciklamasi varsa yapabilirim
- +1 yıl
Ben ne dedim erkek kadinin rizasi olmadan 2 ci bir kisi ile evlenemez
- +1 yıl
Islamda kadini kucuk dusurecek hic bir sey yoktur islamda sartlar vardir ama zorlamada yoktur isteyen inanir isteyen inanmaz
- +1 yıl
Islamda yasam ozfurlugu vardir. Gunah yapma ozgurlugude vardir ALLAH C. C ne diyor isteyen inansin isteyen inanmasin
Cennet kadınların ayakları altına serilmistir. Senin yanlışın var
23 Yorumla
Soran+1 yılÖyleyse kadınlara cennette huri yok ama :D
Soran+1 yılerkeğe 70 tane ama haksızlık değil mi
İslam kadınları üstün görmüyor kadın erkek eşitti diyor, Üstünlük takva ile olur diyor..
araştırmadan saçma sapan konuşmalara girmeyin014 Yorumla
Soran+1 yılKapalılığı emrediyor kadınlara ayrıca erkeklere itaat etmemizi istiyor erkekler 4 eş alabiliyor bumu eşitlik?
Soran+1 yılsenin işine gelmedimi yoksa? bunları kabul mu ediyorsun
Soran+1 yılkocan 3 kadınla evlense kabul edeceksin yani :)
Soran+1 yıl1 kişi sınırını koyabilirdi öyleyse kadınlarda 4 kişiyle evlenebilir
Soran+1 yılişte kuran orta çağ kitabı şimdi neden uyuyorsunuz öyleyse?
Soran+1 yılbak cevap vermedin kendinle çeliştin :)
Soran+1 yılo zaman 4 kadın diyorsun şimdide günümzde öyle 4 kadınla evlenen yok diyorsun ve bu ayete inanıyorsun bu bir çelişki değilde nedir?
- +1 yıl
sanırım sende anlama problemi var veya anlamak istemediğin ve inanmadığın için bu kadar diretiyorsun. Peygamber efendimiz zamanında da senin gibilerin sayısı çoktu efendimizin bir çok mucizesini gözleriyle gördükleri halde yinede inanıp iman etmediler ve hüsrana uğradılar şimdi ben sana ne anlatırsam analatayım sende inanmayacaksın. bak işte bende bu noktada sana diyorum ki herkes kendi hür iradesi ile istediği herşeye inanır veya inanmaz ben açıklamasını yaparım inandığımı anlatırım ama sen inanmazsın bu da senin kendi düşüncen beni bağlamaz tıpkı benim Allah'a Kuranı kerime inandığım gibi buda seni bağlamaz bu kadar basit
Gizli Üye(25-29)+1 yılIslam benim dinim dinimden uzak dur madem öyle kadını el üstünde hangi din tutuyor ise git ona inan zorlama yok sonuçta bu beyinle çok yasamazsin ama neyse
22 Yorumla
Soran+1 yılköle olmaya çok meraklısın sanırım bir kadın olarak kendini çok ezdiriyorsun yazık
Cevap sahibi+1 yılHe ben memnunum sen değilsin kimse zorlamıyor ışte basmıyor galiba
Ya adam gibi okumuyorsunuz yorum yapıyorsunuz öğrenmek isteyen yargılamssın anlamaya çalışırsın valla gına geldınız
02 Yorumla
Soran+1 yılve bir yobaz daha
Işte islam sacma
17 Yorumla
Soranbencede öyle +1
- +1 yıl
Emin ol arastırdıgım icin boyle konuşuyorum islam ile uzaktan yakından alakası yoktur dedin fakat türkiye artık böyle oluyor sanırım hala fark etmediniz gittikçe araplastiriliyoruz türkiyede yakında böyle olacak merak etme :) unutma dine tapmak seni her zaman geriye götürür bilimden alıkoyar.
- Aile & Toplum konusunda 404 cevap paylaştı.
+1 yılKadınlara da 70 tane Nuri vereceklermiş :D
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılİslam erkek dinidir.
119 Yorumla
Soran+1 yılTanrı erkek sanırım
Soran+1 yıl@RuoyEman çok haksızlık var ve ben bir feministim :)
Cevap sahibi+1 yıl@RuoyEman
Sen ahirete falan da mı inanıyorsun?
Bazı dinlerde ölü yakma geleneği vardır. Yananların küllerini denizler, akar sulara dökerler. Merak ediyorum böylesine birinin neresi cennete ya da cehenneme gidecek?- +1 yıl
Arastirmadigin bir dine inanmiyorsun gelip burda benimle muhattab mi oluyorsun ruh denen birsey var ayrica seni yaratan bedenini eski haline mi getiremeyecek? Hala sacma dusunuyorsun git arastirma yap birazcik aramadan dogruyu bulamazsin sacmalarsin anca hakkinda hic birsey bilmedigin bir sorunu cozemezsin degil mi gec olmadan arastirmani tavsiye ederim
Peki Cumhuriyet döneminde Türkiye nüfusu 12 milyon kadardı. Şimdi olmuş 80 milyon. Bu 68 milyon ruh nerede bekledi bu güne kadar?- +1 yıl
Al hatta ben atiyim linki arastirmaya useniyorsunuz heralde sorularlaislamiyet.com/kiyamet-kopmadan-once-olen-ve-kabir-azabi-gormeyen-ve-ruhlari-serbest-olan-insanlarin-ruhlari
- +1 yıl
Simdiye kadar olen kisiler nere gidiyor okuyabilirsin burdan bana sorana kadar internete yazip cevabini bulabilirdin git bir hocanin yanina Türkiyede yasamiyormusun bir camiye git hocaya sor ben inanmiyorum de sorularim var de oda cevap verir hani internete inanmiyorum dersen okdr televizyonda sohbetler oluyor oralari ara sor soracaklarini ki attigim sitedede kurandan orneklerde veriliyo yani gerci kurani kerimede inanmiyorsunda neyse
Cennete, Cehenneme giden ruh mu yani?
Araştırdım. Rakıyı ben içince, ruh gidecekmiş cehenneme. Ülen sevdim ben bu İslam dinini.
- Aile & Toplum konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yıldinden değil, dini erkekler anlattığı içindir o.
00 Yorumla İslam herkesi eşit görüyor kız ayool
01 Yorumla
SoranSanmıyorum :/
Gizli Üye(36-45)+1 yılbüütn dinler öyle islam da ileri seviye sadece
00 Yorumla
Devamını Gör(11)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!