İnna lillahi ve inna ileyhi raciûn
Allahtan cc geldik ve O'na döneceğiz.
Çok üzgünüm. Hepinizden tekrar ALLAH razı olsun
sureyi böyle bir şey için okuyunca ne olacak ki?
sureler sihirli sözcük mü?
arapçasının linkini atmışsın birde sanki çoğu kişinin anlamını bilmediği şeyleri okuyunca bir şey olacakmış gibi.
Sevgili Desuyonee anlamını bilmek öğrenmek çok da zor değil orada verdiğim linkte biraz aşağıya inince anlamı yazıyor zaten.
Bak bu da linki
fetih.suresi.gen.tr/p/fetihsuresimeali.html?m=1
Allah şifa versin. İnna lillahi ve inna ileyhi raciun.
ALLAH razı olsun
Başınız sağ olsun Mekanı cennet olsun inşallah
Teşekkür ederim
Rabbim acil şifalar versin 😕
Okudum , inşallah bir an evvel iyileşir
ALLAH razı olsun
Çok teşekkür ederim 🏵
Allah yardımcısı olsun
ALLAH razı olsun 🏵
Anne ve bebek nasıl
Bebek çok iyi de annesi hâlâ aynı :(
Neden komada
Beyin kanamasından dolayı. Ameliyat edildi ama bilinci 1 haftadır kapalı uyanmıyor.
Allahım acil şifa verir inşaallah 😕
Aminn inşaallah🌸 Çok çok teşekkür ederim❤
Amin.. rica ederim
Off inanmıyorum ya geride kalanların yardımcısı olsun Rabbim başınız sağolsun mekanı cennet olsun kabrinde rahat uyusun😔😔
Amin ALLAH razı olsun çok teşekkür ederim 🙏🙏
Ne demek..
Rabbim hepimizden razı olsun 😔
Amin:( bebeği o kadar tatlı ki yavrum hicbir şeyden habersiz annesiz büyüyecek kuzu :((
Teşekkür ederim
Bebeğe kim bakıyor 😔
Herkes teyzesine verilsin diyor ama babannesi olacak kadın vermem diyo. Büyük ihtimalle teyzede kalır. Kendisi bir kaç ay önce eğer ben ölürsem bebeğimi ablama verin demiş durup dururken hem de :(
Öyle demisse teyzeye verilmeli.. demekki anne teyzeye güvenmiş gönlü teyzeden yana.
Evet haklısın öyle olması lazım
Cevap
12Cevap
Allah Şifa versin. İnşaallah sağ salim çıkar ameliyyatdan
ALLAH razı olsun 🏵
Geçmiş olsun olsunda Fetih suresi ne alaka ya? Hayır şimdi gülücem ayip olucak
Teşekkür ederim. Her surenin ayrı bir fazileti vardır Fetih Sûresi de "İşleri bakımından sıkıntıda olanlar okursa, Allah’u Teala o kimselerin işlerini kolaylaştırır ve sıkıntıdan kurtarır." diye geçmektedir.
Anladım, açıklama için teşekkür ederim fakat ben Tanrıya yalvarmanın herhangi bir kıstasa dayalı olarak olacağına inanmıyorum. Tanrı eğer güç ve varlığı her yerde olanı temsil ediyorsa ki ediyor benim ona nasıl yakardığımın hiçbir önemi yok demektir. Onun planlarının dışında bir plan değilse benim duam mutlaka duyacaktır. Fakat Tanrı yüzyıllar önce kutsal ve bozulamaz bir yazgı yazarak her şeyi bir kadere bağlayarak yarattı.
Şimdi benim gibi aciz ve küçük bir varlığın bir duası ile bütün mukedderatı değiştirmesini istemek bencillik olmaz mı? :D
Evet tabiiki içten yapılan bir dua binlerce samimiyetsiz okunan fetih suresinden daha hayırlıdır bunda sana katılıyorum.
Kaderi bizim duamız değiştirmez ama Bizi YARADAN elbette o an o saatte dua edeceğimizi bilip kaderimizi duamıza bağlı yaratmış olamaz mi? Sonuçta bizi bizden daha iyi bilir ve nerede ne yapacağımızı O bilir. Kaderimiz bizim çabalarımıza bağlıdır.
Bizim dua edeceğimizi bilerek eğer bir kader yarattıysa ve bu sistemi ona göre kurduysa o zaman bu dünyada ki günahtan tanrı sorumlu demektir. Yani sınav yok demektir... Bu olamaz hayır :)
Öncelikle merhaba,
Betimleme gücün etkıleyıcı fakat duanın gucunu sana söyle tanımlayayım. Dıyelım kı sen bır mımarsın. Projeyi çizdin detaylı ve sahane kusur yok. Bana verdın bende ustabaşıyım. Başladım giydırmeye bazen alttan bazen ustten bazen yandan. Isler bazen tıkırında giderken bir gun bı yerlerden aksılık çıkıyor ve ben bunu çözemıyorum sana gelıyorum yardım istiyorum. Proje sahıbı sensın ya, şurayı şurayı duzelt sana şununla bununla destek verıcem diyorsun. Bende ona ıstınaden yapıyorum. Ve işi tamamlıyorum.
Proje: kader
Tanrı : sen ( haşa Allahtan başka ilah yoktur)
Kul : ben
Yardım talebının yapılması : dua
Yardım etmem için destek vermen : kabul
İşi yurutmem bıtırmem : ölüm
@ByWood çok güzel anlatmışsınız
İlahi işleyiş ile insan işini karşılaştırarak örneklendirmek çok saçma olmuş açıkçası. Buna benzer yüzlerce örneklendirme yapılabilir ama konumda bahsini ettiğim işleyiş ile hiç alakası yok. Projeyi çizen insan üzerinde değişiklik yapabilir, evren bir sisteme ve işleyişine göre başlatıldı ve üzerinden taş oynatmak mümkün mü? Nuh peygamberden sonra kadere müdahil edildiğine dair hiçbir yazıt, makale okumadım ben.
Allah yardimcisi olsun insAllah dualarim o kardeşimle
ALLAH razı olsun
Arapça bilen fetih süresi okur. Bilmeyende bildiği duaları okuyup dua eder. RABBİM ŞİFA VERSİN.
ALLAH razı olsun
27 senelik muslumanim fetih suresi oldugunu simdi ogrendim 1. subanike 2. Kulfu 3. fatiha baska bilmiom gerci:)
Öğrenmenin yaşı yokmuş işte
okudum abicim..
Rabbim hayırlısıyla çıkmasını nasip eylesin..
ALLAH razı olsun abi teşekkür ederim
Çok gecmis olsun. Elbette olurum
ALLAH razı olsun 🏵
Allah acil şifalar versin..
ALLAH razı olsun
Geçmiş olsun Allah acil şifalar versin. Amin.
Amin ALLAH razı olsun 🏵
Cümlemizden.
Nasıl oldu kadın, çıktı mı yoğun bakımdan?
Yok hâlâ bilinci kapalı uyutuluyor :( bebeği eve çıktı bugün ama kendisi komada
Allah onu bebeğine bağışlasın umarım en kısa sürede komadan çıkar.
Amin ALLAH razı olsun çok teşekkür ederim 🏵❤🌸
:)) <3
okudum. Allah şifa versin
ALLAH razı olsun 🏵
Allah şifalar versin🌷
ALLAH razı olsun 🏵
Allah şifalar versin okurum.
ALLAH razı olsun 🏵
Okuyamam ama okuturum. Rabbim acil şifa versin
ALLAH razı olsun 🏵
keşke daha fazlası gelse elden şifa diliyorum.
ALLAH razı olsun 🏵
Allah yardımcısı olsun, Allah şifa versin.
ALLAH razı olsun
Allah acil şifa versin yavruya
ALLAH razı olsun
Allah rahmet eylesin, Allahım cennetinde buluştursun
Amin inşaallah teşekkür ederim
Rica ederim 😔
Geçmiş olsun Allah şifa versin..
Teşekkür ederim ALLAH razı olsun
Durumu nasıl annenin
Annenin durumu aynı bilinci hâlâ kapalı ama bebek iyi. Teşekkür ederim tekrardan
Rica ederim düzelir umarım tez vakitte..
okurum tabi inşallah duamızın faydası olur
ALLAH razı olsun 🏵
Allah acil şifalar versin
ALLAH razı olsun
Her gün okurum :)
ALLAH razı olsun
Amin😊
Allah şifa versin.
ALLAH razı olsun
Allah şifa versin
ALLAH razı olsun 🏵
Çok geçmiş olsun