Güzel bir akşam yemeği için lüks bir restoranda buluştunuz. Menüler geldi, ne yiyeceğinize karar verdiniz ve servisiniz yapıldı... Gelen yemeklere sevgiliniz hunharca elleri ile girişirse ne tepki verirsiniz?
Lüks bir restoranda sevgiliniz yemeğe elleriyle hunharca girişirse nasıl tepki verirsiniz?
Yani lüks bir ortamda da yemek yedim. İnanın ki kibarlık rolü yapan kendilerini üst sınıftan sayan kasıntı tiplerden daha fazlası değiller. Tabiki görgü kurallarına uygun yemek yenmeli ancak sırf o ortama giriyor diye de rol yapmasındansa o ortama hiç girmemeyi tercih ederim yeterki kendisini rahat ve mutlu hissetsin. Hayatta lüksten çok daha önemli şeyler var. Renkli geceler.
Ben gitmem ki öyle yerlere, tuvaletten çıkarkan ellerini yıkamayan, kibarlık taslayan asalaklara ayak uydurmak benim tarzım değil... eğer bişeyler yiyeceksek o bişeyler yapar getirir ben kendi ellerimle bişeyler yapar getirir, çimlere oturur gülüşe gülüşe doyururuz karnımızı... benim için lüksün tanımü, sevdiğimin yanıdır...
@-_Amormio_- yani kimse böyle yemez, evet ama hızlı hızlı yiyebilir ve garipsemem. Böyle şeylere bile tahammül edemeyeceksek, sevmeyelim. Ayrıca teşekkür ederim :)
Nezaket kurallarından bir haber olduğunu düşünürüm. Dünyanın her yerinde kabul edilen şeyler vardır, örneğin bıçak her zaman sağ elle tutulur, yemeyeceğin parça bölünmez, sağ elini kullansan dahi çatal sol elde kalır. Baş başayken isterse tabağı ağzına diksin fakat herkesin böyle yaptığı ortamda o yapmıyorsa Recep İvedik tiplemesinden farkı kalmaz.
Yemek yeme adabına sahipken öyle yapması hoş olur eşlik ederim ama bilmiyorsa da saygı duyarım onu utandıracak bişey yapmam yapanın kafasını kıçına sokarım olay çıkarırım ben anamın karnında öğrenmedim başkası da kimse buraya gelip artistlik taslamasın
başima geldi ailesiyle beraberdir sigara boregini bicakla bölüp catalla yiyoduk cok bunalmistim sonra sevgilim geldi ve tum boregi agzina soktu attim catali bicagi 😂😂 gorgusuzluk ayrı bisey tabi ama insan birazda rahat olmali ya
nolcak Allah aşkına ya. benim eşim isveçli hesap edin avrupa kıtasından karşısında defalarca elle giriştim. hiç takmaz böyle şeyleri. Kuralları yıkın dostlarım. elle yemek doğal bir davranıştır. :)
Başkalarının sevgilim hakkındaki düşünceleri beni ilgilendirmez, onu da ilgilendirmez. İstediği gibi yesin nasıl mutlu oluyorsa, önemli olan yanımda olması, hunharca yemek yemesine de razı olurum çünkü canım sevgilim.
Bu durumda en mantıklı olanı karşınızdaki kişiyi kibarca uyarmak olur. Ondan sonrası da ona kalmış bir şey ya dikkat eder ya da etmez. Vereceği karşılığa ve tepkiye göre de hayatımdaki yeri belli olur :)
Lüks diyosun... Otur dünyanın parasını göm masaya bide millet ne der korkusuna entel olmaya çalış. Bırakında insanlar rahat olsun temiz olmak şartıyla 😌
Tam boyle birsey basimdan gecti.. kanat vardi elimle kavradim. NAPIYORSUN SEN BIRI GORUCEK BAK ORAYA BICAK CATAL BOSUNA MI KOYMUSLAR dedi.. beni rencide etti ya:) kanat bicakla mi yenir diyemedim..
Sanki anasının evinden çatal bıçakla dolmuş... kanatın çatal bıçakla yendiği nerde görülmüş? Ağzımın tadını hiç bozamam. Kanatı elimle yerim arkadaş kimsede bişey diyemez 😡 çok sinirlendim, o kedi buraya gelecek 😃
Zuhahaha😂 sonra ne oldu biliyor musun... 2 tane kanat bicakla mindar etti. bakti yiyemiyor... kesemiyor... o da benim gibi tuttu eliyle yedi😂😅 bir de diyor aman rezillik kimse gormesin.. sana uydum..
Yemeğimi yiyene kadar idare eder, sonra lavaboya gitme bahanesiyle kalkar, kendi hesabımı öder giderim. Kendisiyle de bir daha görüşmem. Her yerin, her şeyin kendine göre bir adabı var.
Benim sevgilim olmaya layık olan biri böyle bir şey yapmaz. Yaparsa önce bir etrafı kolaçan ederim kamera var mı diye. Yoksa mekanı terk ederim. Takıntılıyım maalesef bu konuda.
Sickmişim lüks restoranını yesin yiğidim derim aslanım derim ben zaten fazla kibar erkek sevmem lahmacunu pizzayı balığı eti elle yemesinde bir sıkıntı yok.
Bu devirde doğal insan bulmak çok zor kendisi gibi olsun yapmacik olmasin ama yemek adabini bilsin bilmiyosada ogrenir zamanla ohh yarasin askima derdim ne diyim 😃
Yemek yeme alışkanlığı restorandan restorana değişmez. Nasıl rahat ediliyorsa öyle yenir yemek. Ben hiç bir tepki vermezdim. Etrafımdakilerin bu konuda ki düşünceleri umrumda olmaz.
En İyi Cevaplar