Slogan olarak kalmasa ama, inansa insanlar güzelliğin gücüne... Baki kalan bu kubbede bir hoş seda çıkarmaya çalışsak, ufacık kazançların peşinde ömürleri tüketmek yerine. Dünyayı güzellikler kurtaracak... Budalaca inansak bu söze ve Sait Faikçe eklesek her sey bir insanı sevmekle başlayacak diye... Sevgi her türlü kötülüğü yenecek bir silah mı ki sorusu belirse de aklında kendine sor bakalım: Hayallerin şu an nerede? Seviyor musun, seviliyor musun, dünya kötülüklerden bu şekilde kurtulacak mı diye...😉
''Neden istemenin anlamı kalmayıncaya kadar onu bizlerden esirgiyor ve bizim istediklerimizi unuttuğumuz zaman karşımıza kırık dökük olarak sunuuyorsunuz?''
.. gibi bir şey diyordu Oğuz Atay.
..
Kurtarsa nolur, her şey geri döndürülemez bir biçimde parça pinçik edilmişken..
Aaaa cevap vermen uzayınca kazandım sanmıştım😊😊😊 Oğuz Atay sözleri bitmeyecektir, bitmesin de zaten... Sorumun çekim davetine icabet ettin ya tüm misafirperverliğimle çekiliyor, iyi geceler diliyorum😉
“Beni bir gün unutacaksan, bir gün bırakıp gideceksen, boşuna yorma derdi; boş yere mağaramdan çıkarma beni. Alışkanlıklarımı özellikle yalnızlığa alışkanlığımı kaybettirme boşuna. Tedirgin etme beni. Bu sefer geride bir şey bırakmadım. Tasımı tarağımı topladım geldim. Neyim var neyim yoksa ortaya döktüm. Beni bırakırsan sudan çıkmış balığa dönerim. Bir kere çavuş olduktan sonra bir daha amelelik yapamayan zavallı köylüye dönerim. Beni uyandır.”
“Bana çay pişir. Bırakalım her şey kendi kendine düzene girsin. Yavaş yavaş soyunalım. Bir şey kaybetmek korkusuyla yaşamayalım. Ne olacak endişesine kapılmayalım. Bırakalım zaman her şeyi halletsin. Bu söz bize korkunç gelmesin. Aynı ırmağa bir kere daha girelim. Acele etme, çay kendi kendine demlenir... Günlük yaşantıların küçük koşuşmaları içinde bunalmayalım, nefes nefese kalmayalım. İnsan kendini kaybediyor sonra.”
"Bu düzmece oyun sona ermeli. Kendi benliğimizi bulmalıyız. Yol verip yakarmaktan vazgeçmeliyiz. Rüyalarımızı gerçekleştirmeye çalışmamalıyız, gerçekleri rüya yapmalıyız. Çelişiksiz dikensiz ve düzgün rüyalarımızı yaşamalıyız. Sözümüzün eri olmalıyız: kırılacak kafaları kırmalıyız. Bize acınmadığı için acımamalıyız"
Dunyayı ancak merhamet kurtaracak ve merhamet sevgının hamurunda vardır. Elinde her türlü öldürebilme becerisi varken affedilme yeteneğidir ve bu bir güçtür.
güzellik herkes için farklı algılandığı için bu sorunları yaşıyoruz , örnek; kimi mutassıp yaşamayı güzellik olarak algılarken kimi daha farklı hayat anlayışını
En İyi Cevaplar