Babamın sevgilisine mesaj atmalı mıyım?

Babam annemi aldatıyor. Babam ev ihtiyacımız olsun kişisel ihtiyaçlarımız olsun bize para vermez. Hatta bizden maaşlarımızın 3 de 2 sini alır kredi vs. Borçlar falan diyerek ama aylardır borç falan bitmek bilmedi. Sonra telefonunda whatsapp, messenger ve mesajlara parmak izi ile açılan şifre koymuş arda bir de tuvalete gider bende şans eseri whatsapp ta ona bakarken online olduğunu gördüm her tuvalete gittiğinde online olmaya başladı bardağı taşıran son damla ise saat 1 veya 2 gibi kadının birinin mesajını gördüm şifre olduğu için açamadım ama arkaplan koyunca gözüküyor 'Evde değilim veya evden çıktım' yazıyordu. Her neyse ben bu kadının whatsapp tan mesaj atmak için numarasını aldım vazgeçtim belki dedim babam kadını kandırmiştır ama aklıma bir akşam telefonda konuşurken sanki şifreli konuşur gibi konuşması geldi neyse facebook ta buldum kadını fotoğraflar vs babamın da gittiği yerlerde çekilmiş benzer fotolar babamda da var, paranın nereye gittiğini anlamış oldum. Fake bir hesap açtım mesaj atacaktım ama aklıma küfür ve hakaretten başka bir şey gelmiyor. Babanla konuş demeyin adamın her şeye bir cevabı var ve bir kere evden atmaya kalktı beni kız başıma komşuma sığındım. Yardımcı olun lütfen mesaj atım mı? Napim?
Güncellemeler
+1 yıl
Dün Anneme söyledim zaten surekli dalip gidiyor belki benden gizli agliyordur cunju surekli yalniz kalmaya calisiyor. söylemeden önce çok düşündüm ben küçükken yine aldatma ile ilgili bir şeyler yaşamıştı. Net hatirlamasam da annemin psikolojisinin bozulduğunu hatirlarim babam düzeleceğini falan söyleyip barıştı annem cok zeki biridir ama babam konusunda ne derse inanmak istiyor ayrilmak isteyecegini sanmıyorum.
Güncellemeler
+1 yıl
Bizi aptal yerine koymasina dayanamiyorum. Dün belki anlar diye imalı bir şekilde konuştum 'parmak izi şifre, whatsapp falan iyice çözdün sen bu sosyal medyayi" diyorum. Gözlerini kisip sacma sapan sebepler sunuyor. Para vs. vermesekte bize bir sey demese de sözleri ile anneme bulasiyor.
Babamın sevgilisine mesaj atmalı mıyım?