Önce saygı. İnanan ile inanmayanın birbirine saygı duymasını isterdim. Ben insanların inançlarına saygı duyarım. Ama acaba dindar insanlar bir deiste ya da ateiste saygı duyar mı? Neden dindar insanlar kendi düşüncelerini herkese empoze etmek için bu kadar çaba gösterir? Benim tanıdığım Ateistlerin çoğu İslamı müslüman geçinen bir çok kişiden daha iyi biliyor. Ama kimseyle tartışmıyor ve saygı gösteriyor. Ama bu güne kadar bir ateiste saygı duyan bir dindar görmedim. Hastalıklı ve yok edilmesi gereken insanlar olarak görüyorlar...
Yobazlar buna asla saygi gostermez. Altta yorumlarda birçoğunun kafa yapisi ayni. Korku dini gibi algilamislar. Ben bu kisinin davranisına ve babasinin dukkani gibi uyarı asmasina elestiri getirdim ve ekte zaten dini elestirmedigimi belirttim. Toplum icinde genel nezaket kurallari uygulanır ve bunlar evrenseldir.
Hem oraya niye kadın memur koymuşlar ki? Ben kadın memurla muhatap olursam günaha gireceğim.. Kaldırsınlar şu kadını oradan.. Yerine erkek koysunlar.. Kimsenin beni günaha sokmaya hakkı yok..
o kisinin anayasanin 12 maddesi gereginde kisiligi koruma altindadir... anayasanin 24uncu maddesi geregincede din ve vicdan hurriyetine... kisiler dini inanclari geregi calisma hakkina sahiptir.. o kadin tokalasmak inandigi din herneyse yasaksa anayasal hakkini kullanip tokalasmaz... kadinlarda calisma hakkini cumhuriyetle kazanmadi.. anadoluda ahi kadinlar yuzyillardir calisiyordu... anadoludaki cogu mimari eseri ozellikle selcuklu eserlerinin tasfirleri bani adi verilir kadinlara aittir... cogu pazarlarin uretimi.. muhasebelestirmesi ve dagitimi kadinlara aittir... baciyan-i rum adi altinda dunyanin ilk kadin teskilatida Turk kadinlari tarafindan kurulmustur... bazi seyleri insanlara ters fonksiyon olarak anlatayin Ataturk Turk ve dunya tarihi acisindan benzeri olmayan ve fikirlerini rasyonelizmden alan muthis bir liderdir lakin bu tur paylasimlar ona karsi antipati kurulmasina neden oluyor cemaatlerdeki yobaz tayfaya koz veriyorsunuz... hicbirkimsenin dini inancina ve bu inanc dairesindeki tercihlerine karisilmaz Turkiye bir cumhuriyettir yasalarlar yonetilir seriatla da alakasi yok bu olayin... salt dini inanci olmasa bile sekuler bir kadin bile hickimseyle tokalasma mecburiyeti yok cunku...
Herkes kendi dini gereklerini kendi özelinde yaşayabilir. Kamusal alanda herkes kendi savunduklarina gore kurallar oluşturamaz. Boyle bir özgürlük yok. O zaman benim inancima gore parmak arasi terlik giyip ise geleyim mi? Dunyanin her yerinde toplum icinde yasama kurallari evrenseldir. Sağ elini uzatırsın ve selamlasirsin. ya da bu sana uymuyorsa herkesten uzaklasir ne istiyorsan yasarain kendi kendine. Bu kadar basit.
senin soylediginin hukuksal kimligi yok parmak arasi terlikle dolasmak istiyorsan git plajinda kendin gbi insanlarla takil... hic bir kadin tokalasma mecburiyeti yok.. kamusal alan nedir hem? heryer kamusal alan o zaman evde kamusal alandir once tanimlamalarini duzgunlestr ogren... Ataturk senin gibi jakobenci kilisi zihniyetli adam degildir sen once Turkiyenin anayasal kanunlarini ogren ya da git kendin gibi karanlik zihniyetli ulke kur orda yasa...
Tokalaşınca tahrik olur bular. Erkeğinin de kadının da akli bacak arasında. Birisi fazla sıkar hayatının orgazmını yaşar sonra. Cemaatler sayesinde şunlar memur oluyor. Devlet kurumları bunlarla dolu ve hiçbir kurum bir balta yaramıyor.
Kesinlikle oyle. Kendi dini gereklerini kendi özelinde yaşayabilir. Kamusal alanda herkes kendi savunduklarina gore kurallar oluşturamaz. Dunyanin her yerinde toplum icinde yasama kurallari evrenseldir. Sağ elini uzatırsın ve selamlasirsin. ya da bu sana uymuyorsa herkesten uzaklasir ne istiyorsan yasarain kendi kendine. Bu kadar basit ama kime anlatiyoruz ki...
İnanç eleştirin yok mu? Benim var. Bu din benim gibi inancsizlarin öldürülmesini emrediyor. Turkiye de biraz ılımlı olduğu için şimdilik dokunan yok, aksi halde coktan yobazın birisi bogazimi keserdi. Bu noktada eleştiri yapmaktan cekinmem.
Evet şeriat kurallaeina gore kadin evde oturur erkek çalışır. Kadının çalışması ve erkek icinde yer almasi caiz değildir, bu kadar basit. Ben bu kisinin davranisına ve babasinin dukkani gibi uyarı asmasina elestiri getirdim. Ekte zaten dini elestirmedigimi belirttim. Toplum icinde genel nezaket kurallari uygulanır ve bunlar evrenseldir.
Seriat kanunlari senin bahsettigin bir durum degildir. Ben de esimin calismasini istemem ama calisan kadina da saygi duyarim. Bunu seriat uygulayan veya uygulamayan olarak ayiramazsin.
Kadin calisamaz diye seriat kanunu yoktur. Erkek calisir kadin oturur diye de bir kural yoktur. Sanirim yanlis kelime sectin.
Katiliyorum, bu fotograf yanlis. Benim demek istedigim nokta seriat kanununda boyle bir durum yok. Bu subliminal gibi islami yanlis gosteriyor. O yuzden buna dikkat cektim.
Seriata gore kadinin erkekler ile aynı ortamda calismasi caiz değildir. Seriata gore kadinin yeri evidir ve erkek eve bakmakla yukumludur. Kadin ve erkegin esit olmasini sağlayan ve ekteki o cirkin fotoyu asan kadinin o iste calismasini saglayan cumhuriyet rejimidir. Islâm dinini isine geldigi gibi yorumlayan da yine o fotodaki kadin kafasidir. Ben de buna dikkat cektim.
Ben ülkemizdeki izlerinden bahsediyorum. Her arap ulkesi kafasina gore uyguluyor. Iki aynı dine mensup irak ve iran in yok yere 10 sene birbirini oldurmesini islam dini onaylıyor mu? Yukaridaki foto yanlissa yanlis diyin. Islami bana savunmak zorunda değilsiniz, ben de muslumanim. Sorun yobaz düşünce.
Ulkemiz icin konusalim o zaman. Kadin Ataturk ile calisma hakkina sahip olmadi. Zaten boyle bir hak verilme durumuda yok. Kadinlar 1923 itibari ile calismaya da baslamadi. Ondan oncesinde de calisiyordu. Gerek tarla da gerek devletin bazi organlarinda. Gerek sosyal toplum projeleriz gerek askeri konular.
Iranz Irak savasinin konu ile alakasini anlamadim ama gerek yok, ulkemiz icin konusuyoruz.
Fotograf yanlis evet. Ama bunun seriat ile alakasi yoktur. Kisilerin inanc ozgurlugudur. Yazmamasi gerekir. Anlatmak istedigimiz elestiri yapmiyorum diyip yanlis kelimeler secerek yanlis yaptigin.
Kadinin ve erkegin eşit sayılmasi ve aynı haklara sahip olmasi cumhurriyet ile oluştu. Tarlada kendi evinin ihtiyacını saglamak icin çalışan kadinla resmi dairelerde calisma hakkina sahip olmasini nasil da bir tutabiiyorsunuz? Kadina insan olma, erkegin arkasinda degil yan yana olma, özgürlüğü dahil cok hakka sahio olmasi sevmeseniz de cumhuriyetin ilani, demokrasiye geçiş ve adini duyunca bile tuylerinizin diklenmesine ragmen Atatürk sayesinde olmuştur. Bu fotoda da bu haklari cumhuriyet sayesinde alan bir insanin yedigi kaba tukurmesini görüyorsunuz...
Ben bu kisinin davranisına ve babasinin dukkani gibi uyarı asmasina elestiri getirdim. Ekte zaten dini elestirmedigimi belirttim. Toplum icinde genel nezaket kurallari uygulanır ve bunlar evrenseldir.
Yanlis bilgilere sahipsin Ataturk kanunlari yuzunden basortulu kadinlar neler cekti ne iskencelere maruz kaldi biliyo musn sen? Ataturkun sayesinde kadinlar calismaya hak kazandi diye bisey yok hem oyle olsa bile kimse icin dininin emirlerini terk etmeye degmez
Yanlis okumussun dogru okusaydin insanlarin el skismama ozgurlugunu ataturk size hak tanidi buna ragmen neden ataturkun kurallarini degilde allahin kurallarini uyguluyorsunuz diye bu konuyu buraya tasimazdin Tipki bizim hem allahin verdigi nefesi kullanip hemde o nefesi harama harcayanlarin konusunu buralara tasimadigimiz gibi Umarim anlamissindir ne demek istedigimi
Kadin acil doktoru olduktan sonra neden erkek hastaya dokunmak istemesin ne sacma sey bu dokunamasa doktor olup. oralara gelemez zaten mantikli ol biraz
Ataturk Sayesinde Hangi Kapalı Zorluk Çekmiş Söylermisin Bana? Bugun Her tarafta rahat rahat konusup geze bılıyor ısen ATA ya borclusun istersen bir iran a git gel
Basortusunu okulda biz de savunduk ama gericiligi ve yobazligi degil. Ben bu kisinin davranisına ve babasinin dukkani gibi uyarı asmasina elestiri getirdim. Ekte zaten dini elestirmedigimi belirttim. ama din olunca korkudan hemen savunmaya geçiyorsunuz. Korkmayin din elden gitmiyor ben de muslumanim. Ama gerici değilim.
ALLAH ın Ayetlerini Kabul etmek. Emrettiği Şekilde Yaşamak Gericilik mi oluyor? Bence İnsanları Eleştirmek yerine Zihniyetinizi değiştirme deneyin... Bırakan İnsanları Dinlerini Diledikleri gibi yaşasınlar. En Azından Saygı Duyun!
Kamu alaninda o saygi duyacak once. Ozgurluk sizin isinize elen değildir. Ortak paydada bir arada yasiyorsak herkes kendi inandigina gore muhabbet belirlerse işin icinden cikilir mi? Ben. de bir inanc belirlesem, onu uygulasam? Ait oldugun yer ortak alanlarsa genel nezaket kurallari uygulanır.
Hicbirseyden korktugum yok din elden gitmez Allah ayetinde Onu biz indirdik biz koruyacagiz buyuruyor o yuzden boyle bir kaygim yok ama sen ve senin gibilerde sunu iyi anlasin bir musluman nasil faiz yiyor nasil zina yapiyor nasil hirsizlik yapiyor ve siz bu konulari buraya nasil tasimiyorsaniz o zaman el sıkısmayan muslumanlarin konularini da buraya tasimayacaksiniz Bu ülkede dövme yaptiran musluman ne kadar ozgurse el sıkısmayam muslumanda o kadar ozgurdur Nufusunun yuzde doksan dokuzunun musluman oldugu bir ulkede faiz reklamlarina boy boy asilan teshirci kadinlarin fotograflarina takilmadinda el sıkısmiyoruz yazisina mi takildin
Bak güzel kardesim gerici olmiyim derken dinden cikmissin farkında değilsin madem muslumanim diyorsun o zaman şeriat ne onu öğren şeriat arap kanunu değil sana peygamber yolliyan okuyasin diye kitap indiren Allah in koyduğu kanundur sen şimdi Allah in kanunu yok sayıp kitabına mi inanıyorsun... İslam'da namehrem vardır kadın nikah düşücek erkekle tokalasmaz sen uyarsin uymazsin ama inancdan dolayi gerici yakistirmasi yapamazsın bu gericilik değildir insanın inanç özgürlüğüdur ve kadın a hak Atatürk zamaninda verilmemis Türkler asırlar boyu islamiyetten öncede sonrada kadına değer vermiştir islamiyet te arablarin kadınlara verdiği zulme peygamber Efendimiz karşı çıkmış ve islamiyetten kadının yerini anlatmistir ve bize göre Allah in bir emanetidir Atatürk kadına seçme ve seçilme hakkı tanimistir ondan önce erkeklerde seçim yapmiyordu ki padişahlik sistemi vardı olmasaydı cart curt hikâyelerini bırakın
Insanlarin en tehlikelisi sizin gibi görünüp sizden olmayanlardir tersy hangi başörtüsü zulmün e karşı geldin hangi şehirde Müslümanım diyip masal okuma aç İncil i oku incil de geçen bir ayet bir kadın öğretemez eğer öğretmek isterse ellerini kesin bu incilden alintidir bu gerici zihniyetin i sana asiliyanda hristiyanlardir medeniyet tokalasmak degildir uzatir sin toka yapan yapar yapmayan yapmaz resme bakip hangi kamusal alana benzettin askere yollanan yavrusunu tel örgünun arkasindan izliyen yemin törenine alinmiyan bir ananin duygularını anlamadikdan sonra kalkıp burda gericilik muhabbeti yapma
Size katılmıyorum Nasıl Piercing Dövme Gibi şeylerin Dinimizde yeri olmadığı halde bu tarz insanlar Dışlanmayıp Saygı Duyuluyorsa Dinini Hakkı ile yaşamak isteyen insanlara Saygı duymak Gerekir.
Ben bu kisinin davranisına ve babasinin dukkani gibi uyarı asmasina elestiri getirdim. Ekte zaten dini elestirmedigimi belirttim. ama din olunca korkudan hemen savunmaya geçiliyor. Ozgurluk bu degil.
Biz ALLAH dan Başka Kimseden Korkmayız! Ondan Başkada Kimseye Boyun eğmeyiz. Biz Nasıl İnsanları Yaşayış Tarzlarına Saygı Duyuyorsak İnsanlarda Dinlerini Yaşayanlara Saygı Duysun. Dinde Zorlama Yok Senin Cumhurbaşkanın Kimsenin yapamadığını Yapmış Hristiyanlar İçin Kiliseyi Restore Edip İbadetleri için Özgürce Yapabilmeleri için Sen Gelmiş Burda Bu kadın Nasıl Böyle Bişey Yapabilir Diyorsun Bırakın ALLAH aşkına...
Her insan istediği şekilde de davranabilir. Tokalasmamasi kendisini bağlar. Konunun Atatürk ile hiç bir ilgisi alakası yok. Her şeye Atatürk 'ü katmaktan vazgeçin artık. Atatürk e saygım sevgim sonsuz ama konu alakasız. Allah'in dediği olur onu da şeriat vs kim hangisini kendisine doğru olarak görüyorsa onu uygular.
Bana gore bu inanç degil otekilestirmedir. Herkes bir seye inansa ve onu uygulasa, bu benim inancim dese ayni sekilde onaylanacak mi? Kamu alani ortak degerdir. bir arada yasayabilmek icin oncelikle icinde bulunduğumuz şartlara uymak gerekir. Bu kadin acil doktoru olsa, erkek hastaya dokunmak ister mi mesela?
Kullandığın dil çok naif gibi görünüp sonrada şeriat diye islamı hedef göstermen çok sinsi bir tip olduğunu gösterir. Sonrada utanmazca Atatürkü konuna alet etmekten geri kalmıyorsun sizin gibilerden bu ülke kurtulmadıkça bu ülkeye huzur gelmez. Konuna gelirsek ben kamuda çalışan kişi işini yapıyorum yapmıyormu ona bakarım gerisi senin gibilerin işi
Bosver sen hikaye anlatmayi, islamla niye derdim olsun? Senin gibi sütü bozuklarin Atatürk düşmanlığına neden prim verelim? Sizin gibi hainlerle mucadeleye devam.
Bu yaptığın ayıp. Bir kadın el vermek istemiyorsa, el vermez. Her erkeğe el vermek zorundayız diye bir kanun mu var? Kişi kendini nasıl rahat ve özgür hissediyorsa öyle davranmalı, bizde buna saygı duymaliyiz
Burasi kamu alani, babasinin ciftligi. degil. bu bir otekilestirmedir. Kendi dini gereklerini kendi özelinde yaşayabilir. Kamusal alanda herkes kendi savunduklarina gore kurallar oluşturamaz. Dunyanin her yerinde toplum icinde yasama kurallari evrenseldir. Sağ elini uzatırsın ve selamlasirsin. ya da bu sana uymuyorsa herkesten uzaklasir ne istiyorsan yasarain kendi kendine. Bu kadar basit.
Öyle bir dünya yok gidicen mudurene sovucen bunun şovmen gereken biri varsa o bunu kalkip hükümete yuklemen saçma hükümet bunlara sadece başörtüsü kanunu getirdi
Ben bu kisinin davranisına ve babasinin dukkani gibi uyarı asmasina elestiri getirdim. Ekte zaten dini elestirmedigimi belirttim. ama din olunca korkudan hemen savunmaya geçiyorsunuz. Korkmayin din elden gitmiyor ben de muslumanim. Ama gerici değilim.
sen şeriat tın ne olduğunu öğren ondan sonra paylaşım yap şeriat KURA'NI KERİM dir sen bunları derken ALLAH ın kanunlarını reddediyorsun zaten senin atan olan atatürkte kabul etmedi
Devlette böyle bir sey olmasi ne demek. Ozel bir şirkette olur ama devlette ne bu. Kafasındaki şeyde olmamali devlet memuruysan madem devleti temsil ediyorsun. Turkiye islam devleti değil. Ya herkese istediğini giyme özgürlüğü vereceksin ya da kimseye.
Aynen oyle,. kendi dini gereklerini kendi özelinde yaşayabilir. Kamusal alanda herkes kendi savunduklarina gore kurallar oluşturamaz. Dunyanin her yerinde toplum icinde yasama kurallari evrenseldir. Sağ elini uzatırsın ve selamlasirsin. ya da bu sana uymuyorsa herkesten uzaklasir ne istiyorsan yasarain kendi kendine. Bu kadar basit.
Herkes kendi dini gereklerini kendi özelinde yaşayabilir. Kamusal alanda herkes kendi savunduklarina gore kurallar oluşturamaz. Dunyanin her yerinde toplum icinde yasama kurallari evrenseldir. Sağ elini uzatırsın ve selamlasirsin. ya da bu sana uymuyorsa herkesten uzaklasir ne istiyorsan yaşarsın kendi kendine.
Sanırım yanlış anlaşıldım ben burdaki resmi savunmam dedim. Yani bu şekilde bişey yanlış ama olması gereken de kadın isterse tokalasir istemezse zorlanamaz
Din guzel bir sey Inanmak insanin doğasında var. Ama tek tarafli ve cikarci kisilerin eline gecmis bu. Korku dini yaratilmis, agresif şekilde hemen parlamaları bundan.
Şeriat kurallarına gore kadin evde oturur erkek çalışır. Kadının çalışması ve erkek icinde yer almasi caiz değildir, bu kadar basit. Ben bu kisinin davranisına ve babasinin dukkani gibi uyarı asmasina elestiri getirdim. Ekte zaten dini elestirmedigimi belirttim. Toplum icinde genel nezaket kurallari uygulanır ve bunlar evrenseldir.
Bana gore bu inanç degil otekilestirmedir. Herkes bir seye inansa ve onu uygulasa, bu benim inancim dese ayni sekilde onaylanacak mi? Kamu alani ortak degerdir. bir arada yasayabilmek icin oncelikle icinde bulunduğumuz şartlara uymak gerekir. Bu kadin acil doktoru olsa, erkek hastaya dokunmak ister mi mesela?
hastalık anı zaruri bir andır. onun hükmğ ayrı keyfi tokalaşmanın hükmü ayrı. onu da geçtim açık bir kadın tokalaşmıyorum dese kendi tercihi der geçersiniz kapalı bir kadın diyince neden saldırıyorsunuz onu anlayamıyorum. ortak alanda ortak değere göre davranmak usturupsuz hareketlerde bulunmamak ve başkasını rahatsız edecek davranışlardan uzak durmaktır. tokalaşmamak bu 2 kategoriye de girmediğine göre kişisel tercih olarak kalır. buna da kimse karışamaz.
Ben bu kisinin davranisına ve babasinin dukkani gibi uyarı asmasina elestiri getirdim. Ekte zaten dini elestirmedigimi belirttim. ama din olunca korkudan hemen savunmaya geçiyorsunuz. Burada kapali kadinlara elestiri yok, kapali beyinlere var. Teyzem de kapali, her insanin ailesinde kapali var. Yobazlik baska. bir sey.
babasının dükkanına değil kullandığı bilgisayara takmış kalpli minnoş notlar da olabilirdi. bence sizi direkt bu mesele rahatsız ediyor. Sizin değerlerinizle örtüşmeyen değerler...
Şeriat kurallarına gore kadin evde oturur erkek çalışır. Kadının çalışması ve erkek icinde yer almasi caiz değildir, bu kadar basit. Ben bu kisinin davranisına ve resmi daireye babasinin dukkani gibi uyarı asmasina elestiri getirdim. Ekte zaten dini elestirmedigimi belirttim. Toplum icinde genel nezaket kurallari uygulanır ve bunlar evrenseldir.
evrensel nezaket kurallarının içine tokalaşmanın girdiğini düşünmiyorum. insanlalr saygılı davrandığı sürece b, rb, r, ne sıkıntı yok. kimse hiç bir yere babasının dükkanı gibi davranmıyor. ben de eleştirinin gereksiz ve taraflı olduğunu düşüünüyorum.
Tum dünyada karsilasan insanlar diyaloga girmeden once sag elini uzatır ve tokalasir. Herkes kendi inancını uygularsa ortak noktada bulusamazsin. Yok öyle bisey
Bir tek japonlar tokalasmiyor ve o zaman dogru mu diyecegiz yani? Ben bu kisinin davranisına ve babasinin dukkani gibi uyarı asmasina elestiri getirdim.
hayır bir tek japonlar tokalaşmıyor o zaman doğru demeyeceğiz. batı kültürü böyle diye biz de böyle olmak zorunda değiliz. batı kültürünü evrensel değerleri içeren bir kültür olarak görmekten vazgeçmek gerekiyor sadece. isteyen tokalaşsın istemeyen tokalaşmasın kime ne. o yazıda tokalaşmıyoruz yerine yerlere çöp atmıyoruz ya da yüksek sesle konuşmuyoruz gibi bir şey yazsa bunu yazan da açık bir kadın olsa ne örnek ne çevreci helal olsun diyecek insanların yazı ve kişi değişince "babasının dükkanı" benzetmesi yapması da fazla iki yüzlü.
Kamu hizmetinde babanin çiftliği gibi davranamazsın. Verdiğin örnekler kel alaka. Tokalasip tokalasmamak degil olay, kendi inancına saygi diyulmasina beklerken otekilestirmek. Yobazlik da tam da sizin bu tarzinizdir zaten. Cok meraklıysanız setiatin dedigi gibi ecinizde oturun erkek calissin. Orasi isinize gelmez dimi m
Biz bunlari anlattik deminden beri... kendi dini gereklerini kendi özelinde yaşayabilir. Kamusal alanda herkes kendi savunduklarina gore kurallar oluşturamaz. Dunyanin her yerinde toplum icinde yasama kurallari evrenseldir. Sağ elini uzatırsın ve selamlasirsin. ya da bu sana uymuyorsa herkesten uzaklasir ne istiyorsan yasarain kendi kendine. Bu kadar basit.
Sana 2 soru sormak istiyorum. 1. si sağ el uzatıp tokalaşmak toplumsal yaşamın 1 numaralı kuralı mı? 2. si ötekileştirmek kelimesinin anlamını bildiğine emin misin?
Tokalaşmak merhaba demek gibi saygi ve tanışma icerir. burada insan erdemlerini sana anlatamam. Yani neden insanlara gunaydin, iyi aksamlar denire kadar uzar bu olay... burdaki otekilestirmeyi de anlatayim bari sana... kendi inancını ortak herkesin uymasi gerekli birsey gibi gorup kendi kafasina gore calistigi kuruma uydurmaya calisip herkesten saygi beklemek.
orda erkeklerle tokalaşmıyorum yazmamış. tokalaşana da hakaret etmemiş. sırf kapalı bir kadın olduğu için bu kadar hazımsızlık çekiyorsun. ortada ötekileştirme yok.
inanan bir kişinin inancı hayatının her alanında vardır orda varım burda yokum inanan kişiyi inanç dairesinden dışarı çıkarır kişiye göre inanç değil inanca göre kişi vardır
Ben bu kisinin davranisına ve babasinin dukkani gibi uyarı asmasina elestiri getirdim. Ekte zaten dini elestirmedigimi belirttim. ama din olunca korkudan hemen savunmaya geçiyorsunuz. Korkmayin din elden gitmiyor ben de muslumanim. Ama gerici değilim.
bunun gericilikle alakası yok senin akiden zedelenmiş vaziyette o yüzden böyle düşünüyorsun sana asla kızmam kızamam hatta tebrik bile ederim keşke herkes sen gibi net dobra olsa böyle
En İyi Cevaplar