AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
80Cevap
var işte toplumuzda böyle şeyler. aynen psikolojik şiddete girior bnce bu.
Maalesef böyle bir durum söz konusu. İki taraf içinde bekar olarak lanse edilmesi gerekiyor.
Toplumda bu anlayış da yavaş yavaş bitecektir bir gün diyorum. Halen bu cahil yorumlamalar ne yazık ki var
Böyle şeyler duymak istemiyorum sonra deliriyorum çıldırıyorum bağırıyorum erkeklerin üstün görülmesi beni delirtiyor😤
Ya ben o emojiyi koymadım
Erkekler 13 yaşında dul oluyolar bekaretleri bozuluyor
Yaa bilseydim hesabı kapatmazdim seni kaybettim sandım bir an ama şimdi de mesaj atamıyorum ☹️☹️
ölünce dul olmuyor muydu..
ayrı her birey bekardır sonuçta..
Benim bildiğim eşi vefat eden gerçekte dul oluyor onun dışında boşanan erkek gibi bekar olur zaten
https://vocaroo.com/i/s14cRetE3NLJ sesli yanıt
Hayır kadın erkek de bosaninca bekar oluyor bu böyledir
O eskidendi artık boşanmış kadına da bekar deniyor. Dul ise kocası ölmüş kadın için kullanılıyor.
Avustralyada durum farklı mi sanıyorsun. Insanlar zorbaliktan intihar ediyor. Turk erkekleri kadınlara karşı gayet iyi. Emin ol
Kadın boşanınca dul denmez, boşanmış denir.
Dul kelşmesi, eşini kaybetmiş erkek ve kadınlar için kullanılır.
öyle olmuyor artık dul yok bekar var ama şu sebebledir kız değil delinmiş işte denmenin kibarcası
Kadının kaybedeceği hakaretidir, erkekte somut olarak böyle bir şey yoktur, açıklaması budur.
Haklısınız
*bekaretidir
Yalnız kadın boşanınca ''dul'' olmuyor sen çok yanlış yerlere gelmişsin :D Ay bu kadar cahil olmayın. Dul eşi ölen kadın ve ya erkeğe denir. 🌺
Doğru ama bosanana da diyorlar toplum nabzi diyoruz buna
Düğün masraflarını neden erkek üstleniyor neden hep erkek hesap öder biz neden bunları sorgulamiyoruz çünkü erkekler mal kadınlar en azından hakkını arıyor biz maliz
Artık bakıre degıl dıye evlendikten sonra ama erkekte zar yok yanı evlı bekar fark etmiyor kadın da zar var dıye hep bunlar
Hiç boşanan erkeğe "bekar" dendiğini duymadım. Sizin memlekette öyle diyor olabilirler
Erkegin veya kadinin esi vefaat edilene denilmiyomu ya dul diye
Herkese soruyorum, böyle bir durumu gören, duyan oldu mu?
İşte kendin diyorsun toplum alışmış erkeği yüceltip kadını aşağılamaya, hor görmeye
Kimliklerin de ikisininde bekar yazıyor. Kadına dul denmesi geçmişten gelen bir alışkanlık.
toplum içinde ciddi bir şekilde revize edilmesi gereken durum
Şiddet ifadesi abartı olmuş ama kesinlikle hoş değil
Erkek ülkesi erkek dini
Ne olacakti?
Löprenses erkek dini ne ya... cinsiyete gore dim mi var. Senin ki ne
@Soloturkk anlayanlar + ladi
Cok mantikli basiyorum eksiyi.. sen dogustan anlayamamissin
@Soloturkk
Ön yargını da al bas git eksine :))
Ulkeyi begenmeyen sen sin sen bir zahmet begendigim her ne b. ksan oraya defol git
@Soloturkk soru yorımumdan bir defolur musun yobaz
Sen hala bir s. ktirolmadin mi. Yobaz mi.. cevap veremeyince b. k atma.. zilli
@Soloturkk konuma yazmıs hala bıdı bıdı ediypor ahlaksız
Dul ancak koca ölür ise deniyor. Resmi anlamda.
Çok adaletsiz istiyen kimlikte bekar yaptorabiliyor tercih. d
Feministler basar burayı dul ismine bile takılıyorlar erkeğe bekar kadına dul demişler ne var yani bunda? Neyiizne dokunuyoe illa feministlk yaapacaklar
bir sey yoksa erkeğe dul kadına bekad desinler, ne var yani -_-
@sinemilkay ya o zaman erkeklere kadın kadınlara erkek densin? Ne saçmalıyorsunuz iyice saçmaladınız bu bu demek yani kelimelere takılıyorsunuz boşanmış kadına dul denir kötü ne var feryad figan bağırmana sebep ne? İş olsun die cak cak ötüyor feminst kadınlar.
Eksilemiş üç beş bakire olmayan bozuntular. Onun bunun alatına yatp bakirelik gidnce dul denmesine gocunan onlar peh çok şeymde eksilesinler
Dul ne kadar çirkin bir kelime yahu
geçmişten gelen alışkanlık
Evet neden öyle oluyor?
Yeni kimlik sisteminde bu yok oluyor ☺️
Haklisin ama napalim turkiye burasi
ilkel kafa ilkel toplum işte...
Yo benim çevremde erkeğede dul deniyo
Açık şekilde ayrımcılıktır.
Ataerkil toplumun bir dayatması :))
Dul kocası ölmüş olana denmiyor muydu yahu 🤔
Toplumun acı gerçeği ne yazık kj.
İki cinsede bir şey demeyip konuyu kapatalım
Evet bu ayrımcılık ve psikolojik şiddet
Toplumun haksizligi sadece bayanlara zaten
İkisi de bekâr. Sorun zihniyette.
İkiside bekar oluyor
#BirKezbanınSeyirDefteri
Malesef cahil toplumun cahil tohunları bunlar
Artık kadınlarında kimliğinde bekar yaziyo
İnsanların beyinlerinde dul kalmış hala asıl sorun bu zaten
@doanylmz erkeklerin beynin de "kadın evlenip ayrılmışsa, kim bilir neler yapmıştır yerinde durmamış halinden memnun olup kocasının ne yaşarsa yaşasın dizinin dibinde oturmamış. Belki de kocasını memnun edememiş iyi hizmet etmemiştir" den tutun. Bunun gibi yüzlercesi var.
Ve bu hepsi olumsuz olan ön yargılar kadının hayatını olamıycak kadar güçleştiriyor. Zaten boşanmanın yarattığı bütük yıkım ve hayal kırıklığını yaşarken ve eğer çocukları varsa! Çocuklarıylamaddi manevi yeni bir hayat kırmaya ve buna alışmaya çalışırken yeteri kadar yıpranırken! Bir de bu saçma ya*şamalarla ve kötü davranışlarla baş etmek zorunda kalıyorlar..
Bunu bir erkeğin ne kadar "çok zor bir durum! Anlıyorum" dese de, tam olarak anlayacaklarını sanmıyorum.
Şöyle ki, en iyi niyetle ve masumca olaya bakan bir erkek için bile, bu kolay kabul edilir birşey değil.. dünyanın en iyi huylu, terbiyeli, becerikli ve evlenicek kadını da olsanız, bekar bütün erkekler "şeytan" görmüş gibi boşanmış kadından kaçıyorlar.
@Okyanustabirbulut uzunca yazmışsın umarım beni yanlış ya da o dar görüşlü erkek bakışı ile batığımı düşünmedin bu kısmı geçiyorum söylediklerinin okudum ve harfiyen katılıyorum ve maalesef toplum baskısından korkan Çek'ine o bu ne der diye iyi biri de olsa kadınla boşanmış kadınla evlenemeyen erkekler de var bunu da biliyorum ama ben bu şekilde hiç düşünmedim iyi ki de düşünmedim bir erkek olarak çünkü hayatım da her gün neredeyse kadınları yaşanmışlıkları ve bu yaşanmışlıkların onlarda bıraktığı izler ve ruh halleri düşüncelerini düşündüm yaşayanlara sordum kendim gözlemledim dicektim niye yaptın bunu bilmem empati kurmayı seviyorum insanlar beni hiç anlamaz anlamaya bile çalişmaz ama ben sorgulamayı öğrenmeyi ve öğrendiklerimi uygulamayı sevdim istedim hep çünkü bu sayede bir kadın karşımda olursa ki bu bir çok şey yaşamış biri de olabilir onu anlamak için hazırlıklı olmalıyım onu tekrar kıracak bir insan olmak istemem
@doanylmz hayır, sizi yanlış da anlamadım. Dar görüşlü biri olarak da görmedim.
Sadece bir anda tüm o yazdıklarım döküldü parmaklarımdan. Siz vesile oldunuz sadece.
@Okyanustabirbulut Ha o şekil ise Ayrı tabi o Zaman için baya doluydu genel olarak sadece bu konu olmasa da başka şeylerle bağlantılı olarak bir doluluk vardı içinde sanırım
Yanlışın var şen dul oluyor 😬
bu toplumdaki gereksiz söylemlerden buda.
Toplumun gereksiz yakistirmalari
Bu Türkiye de böyle. Avrupa da böyle bir ayrım yok
Milletin söylediği saçma bişey
Eşi vefat eden kadına dul denir benim bildiğim
Toplumsal cinsiyet kavramı yüzünden 😒
Valla bana evlimisin dediklerinde dulum diyorum
Toplum hep kadini eziyor
Bu sadece bizim ülkemizde deniliyor 😏
Bunun sebebini hiç anlayamadım.
Toplumun cahilleinden kaynaklanan bir durum bu
Dedemde dul yazıyor 😑
Bilmem ama çok doğru👍👍👍