Bir mektup yazsaydınız, ilk başlayan cümleniz ne olurdu?
Mektup artık pek kullanılmıyor, eskiden bu kadar teknolojinin içinde dalgalanmadan önce, insanlar haberleşmek, hal hatır sormak için mektup yazarlardı. Ne yazık ki bazı şeyler yok olmaya yüz tutuyor. Mektup da bu yok olmaya başlayan şeylerden birisi. Hadi gelin bir mektup yazıyormuş gibi düşünün, kime, neye, neden yazdığın önemli değil. Sadece gözlerini kapat düşün ve kime yazmak istiyorsan ona mektubunun ilk cümlesini buraya yaz. Senin ilk cümlen ne olurdu?
Bir mektup yazsaydınız, ilk başlayan cümleniz ne olurdu?
bir mektup yazacak olsam o intihar mektubu olurdu ve söyle başlardi. Sevgili ailem ve pek sevilmedigim sevgilim Şu an bu mektubu okuyorsaniz ruhum aranizdan ayrıldı demektir. Bu karari vermek kolay olmazdi hergun ölüm acisini hissediyor olmasaydım arkamdan sakin gözyaşı dökmeyin ve mevlüt vermeyin.. diyerek baslar heralde bu gidisle boyle bisey yazicam..
"Merhaba, nasılsın? umarım iyisindir. Her şey yolunda mı? Çok şükür, ben iyiyim, her zaman güçlü olmaya ve sana layik olmaya çalıştım. şu an hayatım iş ve universite arasında geçen bir monotonluktdan ibaret, ama yenilikleri bile beklemiyorum, böyle olması daha iyi.." Böyle yazardım :)
Geceler mi uzadı bu karanlık ne , gönlümün bayramları şenliği söndü. Nasıl başlayacağımı bende bilmiyorum aslında neden yazdığımı da bilmiyorum çünkü bu mektup ne bir adım yaklaştırır seni bana ne beni sana, olduğumuz yerdeyiz... (yazarken boğazımda bir yumru oluştu ve şu an ağlıyorum garip ya insanoğlu)
Sevgili ablacığım nasılsınız iyimisiniz iyi olmanızı diler büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperim.. Beni soracak olursan bende iyiyim... Eskiden böyle başlar uzar giderdi , o kadar çok mektup yazdırırdı ki annem vede okuturdu..
Sevgili babacım... Diye yıllar önce yazmıştım hatta kardeşlerimle ayrı ayrı yazmıştık babam saklamış yurtdisindaydi o zaman yıllar geçti ortaya çıkardı onları okuyunca yerlere yattık gülmekten güzel anılar , güzel şeyler bunlar bence...
Bunca teknolojinin icine gomulmüş insanlar içinde sayilıdır mektubun samimi, doğal ve duygu yuklü olduğunu vs.. bilen 🤗 Her daim eksikliğini hissettigim mektup arkadaşim idolüm canım babacığım❤ diye başlardım sanırım 🙄
Merhaba diyerek başlıyorum satırlarıma ki ne kadar klişe ve geri kafalı bir odun olduğumu şimdiden anlayabilesin diye dicektim ama şaka len şaka eeee naptın müdür :D :D
ben bu siteden birin göndermiştim çok önceden sevgili Z...'m görmeden sevdiğim dokunmadan hissettiğim bir ömr-i hayalim. sana bu mektubu en samimi duygularımla içtenlikle yazıyorum... 2 sayfalık bir mektup
Züleyha, Yusuf’a bir mektup yazmaya başlayınca Yusuf diye başladı, Yusuf diye bitirdi. Gördü ki hitaptan öteye geçemedi. Anladı ki aşkın nâmesinde ser-nâmeden öte kelam yok. Ve Züleyha’nın lügatında Yusuf’tan öte sözcük yok.”
Yazacağım mektubu toprağa gömme isteği geldi şu an içimden. İlk cümlem 'Bugün ocak ayının bilmem kaçı ve ben kendimi asırlık yaşamış, yaşlanmış, yorulmuş hisediyorum. Burasıda mezarım'
En İyi Cevaplar