Uçurumun kenarında duran birini görseniz onun yanına gidip bu kararından vazgeçmesi için konuşur muydunuz?
Bir çok zor durumda olan insanı görüyoruz, "millet toplanmış başına kimisi atla diyor, kimisi yapma diyor, kimisi de bana ne diyerek cep telefonundan video çekiyor."
Toplum olarak bu kadar duyarsız olmamızın nedeni nedir?
Uçurumun kenarında duran birini görseniz onun yanına gidip bu kararından vazgeçmesi için konuşur muydunuz?
Atlayacaksan atla zamanı mı boşa harcama benim için bir önem arz etmiyorsun sen senin için önemlisin sen kendine değer vermiyorsan kimse sana değer veremez ne duruyorsun ya vazgeç ya da şimdi atla sen kendini değerli kıl ve başkalarıda sana değer versin bir şeyler söyle ben benim için değerliyim ve vaktim de değerli yapmak istediklerim hayallerim umutlarım var cevap ver hadi off çok yavaşsın ayrıca bu ölüm şekli çok klasik başka bir şey bulamadın mı bune böyle 3. Sayfa haberi bile olamazsın bu kadar değersiz olamazsın şu güzelliği /yakışıklılığı böyle harcayamazsin bir bakayım sana kalemle çizilmiş gibisin gözyaşlarına rağmen bir fotoğraf çekilebilir miyiz bir sn ya sen sen kendine değer vermeye mi başladın çünkü bir anda sana değer vermeye başladım neyse kararın nedir dur fotoğraftan sonra soyle... ( atladı mi sizce?) :) :)
Çünku kimi bencil olmuş, etliye sutluye karışmam kafasinda olmuş, kimi de öyle bir Dunya olmuş ki insanlara güvenemiyor acaba başima bir sey alırmıyım düşüncesindeler..🙄 Ne olursa olsun ben gidip konusmayı ve ikna etmeyi denerdim orada bir iki geyik cevirirdim güldürmeyi denerdim bak hayat yaşamaya deger tarafına yönlendirirdim.🙂
Bu gibi durumlar oldukça tehlikeli kişinin yanına yardım amaçlı giderek kuracağımız cümlenin onu daha da tetikleyip, tetiklemeyeceğini bilmek veya kendisine acıma hissini o psikolojide ona hissettirmek (öyle olmasa bile) daha da vahim sonuçlar doğurur fakat elimden geleni yapardım.
Yanina gider onun bu hayatda kendinden degerli biri olmadigini söylerdim. Kimse icin hayatina kiyma derdim. Ayaga kalk dik dur ve Güclü ol bende yaninda olurum seni desteklerim derdim. Herseyin bir cözümü bir caresi var derdim misal verirdim okadar cocuk var ac olan savas yasiyan üzülen hastaliklari olup ölenler var. Onlar icin yasa derdim onlarin yerine sen sagliklisin hayatinla oynama derdim cogu kisi senin yerinde olup bu sana verilen sansi degerlendirirdi derdim..
Yanina otururdum konusrsam ne dersem diyeyim karari degismeyecek en sevdiklerinden sakladgi gercegi sebebi sana anlatacak degil ya o noktaya gelen biri direk atlar ama bekliyorsa umut vardir anlatana kadar beklerdim he belki o an atlayacak tutardim. Yahu aklima takilmiyorda degil gunun birinde eceliyle olcekse ha simdi ha yarin ne onemi var en azindan ozgur iradesiyle karar vermus dogmak elimizde degilse bari olmek elimizde olsun dimi.
Tabiki de konusurum. once derdini dinleyip sonrasinda daha buyuk dert cekip sabredenlerden ornek veririm. ben yolda gozu yasli birini gorsem, halsiz bitkin birini gorsem dayanamazken buna sessiz kalamam..
İntihara kalkıştığını anlarsam konuşmaya çalışırım ama benim bu yapacağım onun paniğe kapılmasına ve atlamasına sebebiyet verebilir, o yüzden bu işte profesyonel olanların işine balta vurmak istemem...
En İyi Cevaplar