Başka anneden olsa da kız kardeşlerim ve hepsini canım kadar seviyorum. Kardeşlerim okulda hep benden veya abimden bahsederler; ''Bizim abilerimiz var, çok seviyoruz onları'' diye, öğretmenlerine falan anlatırlar... Her neyse... Kız çocukları babasına düşkün oluyor, yani sana değer veriyor ve bu değerin verildiğini hissetmek... Çok güzel bir duygu.. Yani yaşamak gerek. Elbette cinsiyet ayırt etmem ama kız çocuklarına daha bir düşkünüm.
Kız çocukları, babalarına daha düşkün oluyor ve ilk aşkları olarak görüyorlar. Kız çocuğu farklıdır. Erkeklerin bir kısmı evlenince ailesini unutabilir ama kadınlar ailesini asla unutmaz. Bunu çevremde gördüklerimden ve kız babalarının söylemlerinden yola çıkarak söylüyorum.
Enes bin Malik anlatıyor: Peygamberimizin yanında bir adam oturuyordu. Bir ara adamın erkek çocuğu geldi. Adam çocuğu aldı, dizlerine oturttu. Az sonra bir de kız çocuğu geldi. Onu da yanına oturttu. Peygamber Efendimiz adama sordu: “Niçin ikisini bir tutmadın?” Erkek ve kız çocukları arasında ayırım yapanları Peygamberimiz hiç hoş görmezdi. Bu şekilde bir davranış sergileyenleri uyarır, hatalarını düzeltmelerini sağlardı. Onun gözünde çocuğun erkeği kızı yoktu. İkisi de şefkate ve sevgiye muhtaçtı.
Bunu daha önce düşünmüştüm. Neden kadınlar erkek çocuğu ister, neden erkekler kız çocuğu ister diye. Kadınlar hayalindeki güçlü erkeği yetiştirmek için erkek çocuğu olsun isterler ve aslan oğlum diye büyütürler. Erkekler ise neden kız çocuğu isterler bilmiyorum ama ben sevimli mi sevimli 2-3 yaşında bir kız çocuğum olsun. Akşam eve geldiğimde babacım diyerek kapıyı açsın hemen boynuma sarılsın. Dudaklarını büzüştürüp yalandan ağlayarak bana nazlansın isterdim. :'(
Tabiki sağlıklı olsun gerisi mühim değil. Ama düşünsenize yaklaşık bir 25 sene dizinizin dibinde size aşık olacak hayran olacak sizden bir parça. Her baktığında aşk goreceksin o gözlerde. aşık olduğun kadının yeniden doğmuş hali, onun göremediğin gecmis yıllarını göreceksin o yavruda. Muazzam bişey.
Bir zaman Rabbi İbrahim’i birtakım emirlerle sınamış, İbrahim onların hepsini yerine getirmiş de Rabbi şöyle buyurmuştu: “Ben seni insanlara önder yapacağım.” İbrahim de, “Soyumdan da (önderler yap, ya Rabbi!)” demişti. Bunun üzerine Rabbi, “Benim ahdim (verdiğim söz) zalimleri kapsamaz” demişti. (Bakara-124)
“Rabbim! Beni namaza devam eden bir kimse eyle. Soyumdan da böyle kimseler yarat. Rabbimiz! Duamı kabul eyle.” ( İbrahim-40)
Bunlardan bir tanesiyim 3 4 tanem kızım olsun istiyorum isimleri bile belli kız çocukları bir başka ya sonra düşününce belli bir yasa kadar seviliyor sonrasi yok bir de kız cocugunun masrafi coktur erkek cocuklari gibi degiller ha tabi sağlıklı olsun da ne olursa olsun farketmez orası da ayrı
Bence erkeklerin büyük bir çoğunluğu erkek çocuk ister. neymiş efendim erkek adamın erkek çocuğu olurmuş. yok efendim soyadımı devam ettirecekmiş. sen adam olmadıktan sonra soyadını devam ettirse ne olur ettirmese ne olur.
çok basir kız çocukları babayı daha çok sever babalarda kızları kadınlar ise erkek çocuklarını daha çok seveler erkek çocuklarıda annesine bağlıdır zıt ilişki
Kadın ozel bır varlıktır erkek bı sekılde basının caresıne bakar fazla duygusal anlar yasanmaz arada ama kız cocugum olsa bana verecegı sevgı erkegınkınden guclu olur hem tatlıgı hem sevgısı hem korumak ıcın kızım olsa cok duskun olur severdım
Kız çocuklarını seviyorum çünkü ahlaklı akıllı oluyorlar erkeklere göre yaramaz değiller ve küçük yaşta olgunlaşıyorlar Ayrıca kıyası bile yapılmaz kız çocuğu erkekten daha tatlıdır
Tabiatımız geregi zıtlar üzere inşa edildik. Çünkü daha yeni aklımız ermege başladıgında bile bir erkek olarak anneyi babadan kıskanıyoruz ve en çokda annemizi hem çok kızar kıskanır hemde ölümüne severiz istemeyerekde olsa ( herşey zıtlıklar ile başladı dogum bile ;) )
Tabiki en başta sağlıklı bir evlat olması, cinsiyet sonraki mesele.. Genelde baba kendi kızının gözünde kahraman dır. O yüzden olabilir. Kız çocuk çok tatlı olduğunu düşünürler.
O seni ve cinsiyetini ayartmak için söylenen yalanların başını çeken bir vecizedir. Aksine erkeklerin çocuk konusunda iki seçimi vardır, ya erkek çocuk, ya kürtaj..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben erkek istiyorum günümüzdeki kızların hali malum kızımı ifşa sitelerinde göreceğime ölürüm daha iyi kızlar bir koca bulunca ona kaçıyor sonra üzülüp bırakıyorlar gerçekleri anlayınca ailelerinin yanına geliyorlar pişman olup ama geçmiş olsun iş işten geçti artık baba benim böyle kızım yok diyincede baba suçlu oluyor bu devirde çocuğun erkek olsun taştan olsun
Herkes soyadını taşıyacak ve kendinden sonra devam ettirecek bir erkek evlat ister. Ama kız çocuk babaya çok düşkün olur. Hepsinden çok sevdirir kendisini
En İyi Cevaplar