Günümüzde Eksibizyonizm (Teşhircilik) kişilik bozukluğu neden sadece erkeklerin üzerine yükleniyor?

Az önce BabalaTV kanalının Rönt 4 programını izledim. (Rönt programını seviyorum) Programda önde oturan Öykü adlı kadın arkadaşımızı görür görmez aklıma çok küçükken Görsel Sağlık Ansiklopedisinde okuyup öğrendiğim bir kişilik bozukluğu geldi (Okumayı öğrenince evdeki Ansiklopedileri elime ne geçtiyse okumuşum, çocukken yaptığım salaklıklar vol 3, Balı arılar yapıyor diye reçeli de kelebekler yapıyor sanıyordum çocukken)

Neyse konuya dönecek olursak Öykü adlı arkadaşımız memelerini açarak teşhircilik faaliyeti sergilemiş. Hemen içimden tanıyı koydum ve tam içimden bu kız kesin hayatının geri kalanında da Teşhircilik (Eksibizyonizm) yaparak yaşıyordur diyordum ki dememe kalmadı videosunun yorum bölümünde Öykü adlı arkadaşın instagram hesabını gördüm ve birkaç fotoğrafına bakınca hepsinde meme dekoltesi olduğunu gördüm.

Aklıma küçükken ansiklopedide okuduğum hastalığın adı neydi diye takıldı ve yılların ansiklopedisini elime aldım (1984'te basılmış şaka gibi) , Eksibizyonizm ile karşılaştım, internette araştırmaya yaparken bunun bildiğimiz teşhircilik kişilik bozukluğu olduğunu yıllar sonra fark ettim 😅
Üstüne bir videoda eski "Nedir?" kanalı sunucusu Burcu Bakdur'u gördüm, bence o da tipik bir Eksibizyonizm ( Teşhircilik) hastası, aklıma bunun sorusunu sormak geldi.

Muhtemelen teşhircilik hastası olan insanlara, Öykü'ye Burcu'ya bu hastalıktan bahsedip hasta olduklarını söylesek üstümüze yürüyüp bunun hastalık değil özgürlük olduğunu savunurlar, ama ne yazık ki hastalar...

Konuya dönelim, neden Teşhircilik denen kişilik bozukluğunu kadınlar yapınca özgürlük diyoruz da aynı kişilik bozukluğunu bir erkek yapınca lanet ediyoruz? Kadın veya erkek fark etmeden teşhircilik yapan insana hasta gözüyle bakmamız gerekiyor ama ne hikmetse erkek yapınca sapıklık dediğimiz şeyi kadınlar yapınca özgürlük kılıfıyla satıyoruz.

Erkekler de özgürlük adı altında "penislerinin yarısını açarak" sokaklarda dolaşsa buna tepkiniz ne olurdu? Yine özgürlük mü derdiniz?

Günümüzde Eksibizyonizm(Teşhircilik) kişilik bozukluğu neden sadece erkeklerin üzerine yükleniyor??
Günümüzde Eksibizyonizm(Teşhircilik) kişilik bozukluğu neden sadece erkeklerin üzerine yükleniyor??
Güncellemeler
+1 yıl
Sorunun 2000 karakter limiti yetmediği için güncellemede yazayım dedim:

Yanlış anlaşılma olmasın, "Tahrik oluyorum açık giyinmeyin" falan gibi zihniyet ile söylemiyorum. Gercekten tahrik olmuyorum, ilkel düşünmeyecek kadar olgun olduğumu düşünüyorum. Sadece görünce bunun normal olmadığını, anormal bir hareket/davranış olduğunu görüp rahatsız ve kötü hissediyorum kendimi.

Bir çocuk tecavüzü ne kadar mide bulandırıcı ve rahatsız ediciyse bu da aynı miktarda olmasa da rahatsız edici geliyor bana.
Günümüzde Eksibizyonizm (Teşhircilik) kişilik bozukluğu neden sadece erkeklerin üzerine yükleniyor?