Kendisiyle aynı apartmanda yaşıyorum ve dün babasının ölüm haberi geldi şu an cenaze evine gitmek istiyorum ama onu teselli edici cümleler bulamıyorum duygularımı kağıda yazıp ona vermek istiyorum acaba bu uygun karşılanır mı sizin fikriniz nedir? Onun icin neler söyleyebilirim mektubumda sizinde fikirlerinize yer vermek istiyorum bana yardım eder misiniz?
Bir arkadaşımın babası öldü ona nasıl destek olabilirim yardımcı olur musunuz?
Bugunlerde ona ne yapsan acısı dinmez ya da azalmaz. Sen sadece yanında olduğunu hissettir yeter. Emin ol o mektubu okumaz bile. İmkanı olsa yemek bile yemez o arkadaşın şu an, buna eminim. Ama yaşamak için yemek yemek zorunda. Okusa bile anlamaz aklı almaz şu an. Sen sadece yalnız bırakma yeter. Bu desteğini o an anlamaz üzüntüden ama sonrasında ne kadar yanında durduğunu hatırlar.
Mektupla olmaz asla.. Ona sarıl ve baş salığı dile candan ''Hep yanındayım ''de... Çünkü insanlar o anda sevdiği ve güvendiği kişilere sarılmak ister bedende ki ölümün kabusundan kurtulmak için.
Böyle durumlarda teselli edilmez. Sohbetler uzun tutulmaz. Sabırlar dilersin yeterli olur. Sıcak bir kucak ve 'geçecek' sözü yeterlidir. O mektup onu çok daha fazla üzer benden söylemesi...
Yazmayla olmaz, Ona sarıl ağla üzüntüsünü paylaş Teskin et tesellide bulun, ölene rahmet dileyici sözler söyle ona yakın ol, bir ihtiyacı var mı sor on onbeş gün sık sık ara görüş ve yaptıklarını unut.
İstediğin güzel sözü yaz onun için sonuç değişmez anca onu yaşayınca anlarsın canım Babasını kaybetmiş hiç bişey onun için eskisi gibi olmucak zamanla alışacak gibi gözüksede ama hep içi buruk ve eksik olacak.
Önce git ona güzelce sarıl sonra baban geleceğe odaklanmanı isterdi bunu biliyorsun yalnız değilsin hala tanıdığın insanlar yaşıyor sana değer veren insanlar Babanı asla unutma anısını kalbinde taşı de
En İyi Cevaplar