Dini ilmimi artırmak istiyorum malesef bizim kendi camimizde sadece kuran dersi var ben birine dinimizi güzel bir şekilde anlatmak istiyorum bizim burdaki Hollandalılar soruyor kendim tam bilmediğim için anlatamiyor çok hevesliyim istiyorum ama nasıl Türkiye 2/3 ay kendimi geliştirmek için gelebilirim teki öğrenim Öneriniz ve tavsiyenizi bekliyorum 😊
Bak Resulullah ne yapar idiyse sen de öyle yap, ve sabrı iltizam et, Nazlı Can ! beş şey kalbi nurlandırır, İhlas suresini çok okumak, az yemek yemek, bilgin kişilerin meclisinde bulunmak, buğday tanesi yemek, gece namazı kılmak , orada Milli Görüş teşkilatı var ise , oradaki bilgin kişilerin meclisinde bulun
Kuran okunmalı mealleri okunmalı tefsirlere bakılmalı ve demeçlere bakılmalı. Abdulkadir geylani hz gibi büyük islam alimlerinin eserlerinden faydalanılabilir. Surekli düşünülmeli. Zaten ilim dipsiz kuyu sonu yok biraz içine dalsan sen çıkmak istemezsin
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bugün kuzenimle sait Nursi konuşuyorduk sonra sordum efendi babanın kursunda risale-i nur bir ilgisi var mı diye oda dedi abdulkadir geylani bağlılar bilmiyorum kafam karıştı kendimi geliştirmek istiyorum ama ne arkadaşim var benim gibi dinisini merak eden nede hoca bizim burda 😔
Saidi nursinin risalelerini okumak biraz zordur anlamaya bilirsiniz. Ama bir yerden başlamak lazım. Allah ben malı mulku diledigime ilmi dileyene veririm demiş. Bie yerden başla gerisi ıllaki gelir 😊
Din i ilim öğretilen okul vs lere git ya da kendin kitap vs oku video izle kendi kendimi geliştiremem diyosan bayan bir cami kuran kursu hocasından rica et günde bir kaç saatliğine sana ders versin 😉
Öncelikle Ömer Nasuhi Bilmen in Büyük İslam İlmihalini al, oku ve başucu kitabı yap. Sonra da internet ve kitaplarla özellikle Diyanet ve itibar edilen tanınmış yazarların yayınlarını takip et. Ankaraya gelince Eskişehir Yolunda Diyanet Camiinin altında Diyanet yayınlarının satıldığı kitabevine mutlaka uğra, durumunu ankat sana en iyi kaynakları sunacaklardır. Emin olabilirsin. 😎
Kur'an-ı Kerim den başka sana yol gösterecek hiçbir şey yok. Türkçe mealini oku her şey orda var. Türkiyede sana yardim edecek hiçkimse yok. hocalar da artik sahte olmuş
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Haklisin evet ama mesala bir arkadaşim olsaydı benim gibi daha kolay ve güzel olurdu hayırlısı 😊
Çok şükür beş vakit namazımı kiliyorum ama çok bilgim yok kendimi geliştirmek istiyorum camiye gittim yeni gelen hoca sadece 3 kişiyiz diye sohbet vermedi ve ayni şeklinde kuran dersi içinde bir arkadaşimda yok benim gibi öğrenmek isteyen hani beraber araştırma yapsak kendim nasıl yapacağım bilmiyorum
Her soruyu mecbur değilsin cevPlamaya bilen birine yönlendirebilirsin.. merkezi könde bulunan İslam kültür merkezi birliğinin camileri kizyurtlari var. müracat edebilirsin. bende almanyadayim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Sohbetler dinle internette sonra bir sürü site var islamla ilgili yani insanların ilmini artırması artık daha kolay imkan çok internette herşey öğrenmek mümkün
En İyi Cevaplar