Iyilik ve kötülük doğuştan gelir. Beynimizin işlevi ile alâkalıdır.
Iyilik ve kötülük sonradan kazanılır. Çevresel faktörler ile ilgilidir.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bır toplumun bagrında yetısen her turlu bırey toplumun kendı olusturdugu mırastır. Yani bir toplumda sureklı dıslanarak hor gorulen ınsanın ılerıde suca meyıllı olması bır olgudur. Sureklı olarak veyahut genelde etrafında sevılen, ıtılıp kakılmayan, ıyı nıyetının suıstımal edılmedıgı cocuklar gelecek ıcın hayata daha umut gozlerle bakarlar ve halıyle sıddete egılımlerı dıger akranlarına gore oldukca azdır.
kendımden yola cıkarsam eger ben kalbımı kullanarak hayatı kararlar almayalı bayagı uzun zaman oldu, ben bıle hatırlamıyorum o derece yanı. nerede, kım olursa olsun ınsanlar benım temız kalplı bırı oldugum gercegını fark ettıklerı vakıt arkadamdan dolaplar cevırerek benım uzerımde hakımıyet kurmaya calıstılır. ben bu acı gercegı er ya da gec fark ettıgımde artık hıcbır sey eskısı gıbı olmadı, tabırı caızse etrafımdakı ınsanların tamamına hıc dınmeyecek bı kın beslemeye basladım. bu olayların dogal sonucu olarak ta artık tertemız olan kalbımı sokup camasır makınesıne attım son kez ve yenı bır baslangıc yapmak ısteyenler ıcın , yanı kararan kalbını benm kalbımle degıstırmek ısteyenler ıcın , kalbımı falezden asagı denıze attım.
ha sımdı acımasız ve ınsanlara karsı kotu gorunmekten pısman mısın dersen. kesınlıkle hayır. bu dunyada asılsız cocuk masallarında oldugu sekılde cgu seyın sonu, fınalı mutlu sonla ermez.. bu dunyada sadece guclu olanın, parası olanın borusunun sesı daım olur.
ıyılık ve kotuluk kavramları soyut olan kavramlardan bazılarıdır. Soyut kavramlarda oznellık soz konusu olacagından tarafsız olma olayı olamaz
ben konuya ılıskın , konunun dısına cıkmayan bır yorum yaptım. Bu soz konusu kavramların soyut olmasının dogal bır sonucu olarak tanık gosterme yontemını kullanarak paragrafıma zengınlık kattım. Yanı kendımı tanık olarak gosterıp sıze dusuncemı ıyıce ıletebılmek ve tezımı dogrulatma amacına yonelık dusunceyı gelıstırme yollarından bırının kapısını caldım.
soyut bır tartısmayı, soyut bır konuyu tartısma konusu yaparak nesnel bır cevap beklemenız cok garıp dogrusunu ıstersenız. sızın ıstegınız tavuk yumurtasından kedı cıkmasını beklemek kadar naıfce.
sızın bu beyanınız soyut ve somut kavramlar arasında yorumlama ılıntısının hakkında mıkrobık boyutta bır malumatınız olmadıgını gosterır.
bu nasıl bır cehalet gercekten anlamak guc bır durum.
Senın gıbı gereksız ve ukalaca yorum yapanlara tavsıyem konustugunuz, yazdıgınız, okudugunuz dılın kurallarına hakım olmanız ve turkce kelımelerın anlamlarını ıyıce bılmenız ve soyut ve somut kavramları ayırt edecek kadar kendınızı gelıstırmenız yonunde olacaktır. zıra bır egıtımcıye boyle bır cevap yakısmıyor.
tabiki doğuştann , ailenin yetiştirme tarzına baglı olarak gelişirr
sonradan kazanılır kimse anasının karnında bişey bilerek doğmaz saf tertemiz günahsız doğar ailesi cevresi yetiştirir. işine gelmeyen ailesi ne kadar iyide olsa ya da kötüde olsa tersini yapar
İçgüdüsel olarak meilliyiz cevre bunun acıga cıkmasını saglar hangi yönümüzü ehlileştiririz hangi yönümüzü yabani bırakırız cevre nin etkisiyle oluşur
Cevap
13Cevap
Sonradan çevresel tüm faktörlerin psikolojiye yansıması ve yetişme dönemi esnasında yaşananların tümü etkilidir bu da kişiyi kötü ve iyi biri olma yolunda yönlendirir ve tercih yapmasını sağlar :)
B şıkkındaki seçenek daha mantıklı geldi. Her insanın özünde ego vardır ama bunun şekillenmesinde çevrenin etkisi büyüktür
Bence büyük bölümü çevresel faktörlerle ilgilidir.
Ama doğuştan yani kişiliğimizde buna etkendir.
Sonradan kazanılır, çevresel faktörler ve eğitim etkiler
Her cocuk masum doğar sonradan aile cevre ile karakteri oluşur ve bunun sonucunda davranışa yansır.
Ben iyi bir insan olarak dogdum buyudum en azindan vicdan ve merhametim vardi. simdi ise yalznizca kin ve nefret duyuyorum
tabıkı dogustan ama bu çogunlukla ailenın durumuna baglı
kesinlikle çevre diyorumm insan kendi yolunu bulabilir ama çevresi daha önemli yaptıgı bir şeyi iyi veya kötü olarak degişkenlik gösterir
geentik doğuştan ve video çok hoş
Doğuştan olur karakter meselesi
Hamurun sağlam olucak :)
Tamamen cevresel faktorler dir
Sonradan alan cok kisi var
Benimle evlenir misin
Doğuştan gelir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar