Merhaba arkadaşlar. 20 yaşındayım ailemle yaşıyorum Yaşadığımız ilçe de sözleşmeli hemşire olarak göreve başladım. Maaşım 4000tl. Üniversite okuma hayalim vardı fakat liseden sonra babam okumama izin vermedi. Ilk sene aöf tercihi bile veremedim. Bu sene iş buldum temmuzda başladım. Ama babam maaş kartımın yüzünü bile göstermedi. Parayı kendisi çekiyor İstediği gibi harcıyor bana da 100 200 lira para veriyor. Üniversite okumama izin vermeyip paramı istediği gibi harcayan, sabah 7den aksam 5e kadar esek gibi çalıstıgım hastanede yorgun argın eve döndüğüm evde hayatımı elimden alan adamla hergun yuzyuze bakıyorum. Maaşımın hepsine ona vermek istemiyorum. Nasıl alabilirim Bana bir yöntem önerin lütfen gerçekten artık kendimi çok kullanılmış hissediyorum arkadaşlarım gidip geziyorlar eğleniyorlar ona bıle ızın vermiyor ne yapabilirim 😭😓
Cevabın nedir?
Sana cok acik söylemek istiyorum... böyle babalardan bir B*K olmaz... ya cek baska sehire git izini kaybettir ya da evlen... yoksa bunalima girer bu sekilde devam edersin.
ya da kendine ev arkadasi bul (yalniz oturmak icin ev bulamazsin) beraber bir evde kalin... böyle düsünce özürlü Insanlarla konusulmazda... hemen senin üzerinde fiziksel baski uygulamaya kalkar... böylelerinin odundan farki yok cünkü... benden söylemesi...11 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Para & Ekonomi konusunda 543 cevap paylaştı.
+1 yılSalak mısın sen ya seni kullanıyor
Ulan varya kan beynime sıçradı valla
Ne kötü bir ülke olduk biz ya
İstersen bir yolu var ama sonra kavga etmeyin sana saldırmasın13 Yorumla
Soran+1 yılNey yolu
- +1 yıl
Bankayı arıyorsun kartımı kaybettim kapatın diyip yenisini talep ediyorsun şubeye geliyor kart
Yok şubeye gelmesse
Yanlış bir adres ver şubeye gider kart kafadan salla
Babanın elindeki kart iptal olur onu kullanamaz artık
Soran+1 yılAynı evde yaşıyoruz. Benım tek istediğim bana bin lira versin ona bıle razıyım.
Kadrolular senin kadar maaş almıyor, üstelik lise ve önlisans mezunları hemşire, ebe olamıyorken sen nasıl oldun da kadroludan fazla para alıyorsun :)
01 Yorumla
Soran+1 yılÇünkü çakılı kadro kamudısı atama yaz bak istersen ayrıca konu bu değil arkadasım
+1 yılsen çocuk değil yetişkin insansın bu kadar pasif olma
12 Yorumla
Soran+1 yılBabam bana çok kötü davranıyor Bana tokat atıyor tekmeliyor Bısıy diyemiyorum
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
38Cevap
+1 yılSırf cevap vermek için üye oldum foruma. Aynısını 7-8 yıl yaşadım. Senin gibi memurdum iyi de maaşım vardı. Liseyi bitirip 18 yaşında memurluğa başlayınca insan dünyanın kaç kucak olduğunu anlayamıyor. Anne baba deyip yıllarca itaat gösterdiğin insanlar sömürgeci bencillere dönüştüğünde insan göremeyebiliyor. Şimdiki aklım olsa sokakta yatarım yine onların yanında durmam, döverse söverse 1 kere döver 2 kere döver bu eziyeti sonsuza kadar çekmekten iyidir. Aileniz sizin hayatınızı düşünmeyip maaşı elinizden alıp harçlık veriyorsa bilin ki onlar ya aptaldır ya kötüdür. İkisi de kabul edilemez. Yapacağın şey belli konuşacaksın ben kartı iptal ettirdim maaşımı sana veremem, evimi de tuttum ben gidiyorum diye. Yiyeceksin bir kaç dayak arayacaksın polisi, çıkacaksın ve birdaha dönmeyeceksin. Ne evinin kapısını açacaksın ne telefonlarına bakacaksın. Tayin şansın olduğunda da haritadaki en uzak noktaya tayin isteyeceksin. Bu ana baba tipi Türkiye'de çok var. Genelde zorbayı değil mazlumu oynarlar ama hepsi bencillikle hareket eder, çocuğunu düşünür gibi yapar ama asla kendin başkasını düşünmez. Benim gibi aradan 7-8 sene geçip cinnet geçirdikten sonra akıllanıp resti çekeceğine baştan çek.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 321 cevap paylaştı. senin durumun zor. normal yollardan bu olayın çözümü yok. baban psikopat biriyse sen ondan daha psikopat olacaksın. ama zaten sende bu ruh olsa o evde durmazsın. bu olayın çözümü ya evlenmek ya da evi terketmek. aslında baban normal biri olsa paranın yarısına razı gelir ama sende onu ikna edecek bir kabiliyet yok gibi..
00 Yorumlabir arkadasım var senle aynı durumda ama o ayda 600 700 veriyor evine oda bunalımda bazen içiyoruz patlıyor evine 1-2 ay vermemezlik yapıyor sonrasında yine aynen devam şiddete başvuracağını düşünmüyorsan bence yeni hesap aç kendine o hesaba yatsın artık maaşın ve artık babanlada konuş böyle olucaksa benim çalışmama gerek yok de senin gibi bir kız bulursam kaçırıcam anasını satıyım :D
00 Yorumla
+1 yılLise mezunusun ve hemşiresin? Sağlık meslek okudun desem 4000 tl alacak bir maaş olması imkansız. Ne tür bir hayal dünyan var?
20 YorumlaAilenden uzak bir yere tayin falan varsa i. kanin uzaklas. Oyle baba mi olur. Insan utanir cocugunun parasini yemeye be.
02 Yorumla
Soran+1 yılKarıya kıza yediriyor Kardesıme anneme yedirse neyse zoruma giden bu
- Para & Ekonomi konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılpolise şikayet et dava aç babana . o adam yargılanmayı hakediyo . hem üni yok hemde para yok . o nasıl adalet la
01 Yorumla
Soran+1 yılBen babama kıyamıyorum ne yaparsa yapsın babam ailemi para için karşıma alamam sadece istediğim ihtiyacım kadar para
+1 yılOnce duzgun bir sekilde konjs baktin olmuyor kartim kayboldu diye yeni bir kart cikar vesifrsni degstr bu boyle olmaz ayda bes yuz ver gerisini kendine al harca birikim yap birsey derse de cik evden kendine ev tut
00 Yorumla
+1 yılBence direk biran önce evi terk et yanında kalacak biri bul ne bilim amca olur dayı olur ev alana kadar onların yanında kal
00 Yorumla4 bin kayme gelirin varsa, babanla yaşaman için bir sebep yoktur.
Kendi evini tut, ailenle irtibatı kopart, paranı tek başına ye ciğerim..10 Yorumla
+1 yılKoptuğu yerden. Artık git konuş danışmadan al kartı falan neyse sen ona muhtaç değilsin ki şu an o sana muhtaç hatta.
00 YorumlaKanuni olarak hakların sebebiyle görevli yetkili mercilere başvurabilirsin veya ayrı ev veya evlenme
02 Yorumla
Soran+1 yılAilemle kötü olamıyorum kiNe yaparlarsa yapsınlar Beim arkadaşım da yok evden çıkmama ızın vermezdi okuldaki arkadaşlarımla da en son okuldayken konusabıldım
- Para & Ekonomi konusunda 993 cevap paylaştı.
+1 yıl20 yaşında 4000 tl alıyorsun, ne iş yapıyorsun sen ya :)
02 Yorumla
Soran+1 yılHemşireyim
- +1 yıl
Ne güzel yaa maşallah, imrendim gerçekten.. Tebrik ediyorum, bu yaşta bu başarı. Tek çare evlenmek..
Para & Ekonomi konusunda 622 cevap paylaştı. sen enayi misin gidip veriyorsun. verme git bankaya yatır
09 Yorumla
Soran+1 yılVermiyorum kardeşim alıyor
Soran+1 yılMaas kartımı elime bıle vermedi. Tlf almak istedim Kendi eski tlf bana verdi kendine yeni aldı taksitle bile 2 bin liralık tlf alsa razıydım 600 liralık telefon elimde Hep onun eskilerini kullandım ben
Soran+1 yılDeğil tabiki 😶
Soran+1 yılBunları bende düşünüyorum fakat inan bu hiç kolay değil Deneyecegim
Soran+1 yılcok tsk edtm
O kartı iptal ettir başka bir kart çıkar
Ya da bankaya şikayet et senin çekmediğine dair00 Yorumla
+1 yılMaaş kartını iptal ettir. Çekemesin. Paranı babana vermek zorunda değilsin. Hiçbişey yapamaz
00 Yorumla
+1 yılBence Ailenden Ayrılmak İstediğini Söyle 4000 Lira Gerçekten Güzel Bir Rakam. Olmadı Kaçarsın Yani Reşitsin Birşey Yapamazlar. Sevdiğin Birisi Varsa Oda Seni Seviyorsa Gerçekten Sıkıntı Çekmeden Güzel Bir Hayat Yaşayabilirsin. Her Şey Senin Elinde.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 317 cevap paylaştı. Cidden iğrenç bir durum.. bilemedim ki yaa. Birini bul evlen ozaman
10 Yorumla
+1 yılkartım kayıp de iptal ettir yeni kart çıkart onu da sen al.
09 Yorumla
Soran+1 yılBabam okadar salak degil o da memur ve onu öğrenir elimden alır
- +1 yıl
hiç konuşmayı falan denemedin mi
Soran+1 yılDinlemez ve onemsemez abana dışarıdaki çöpten daha degersız olduğumu söyledi
- +1 yıl
öyle bir laf söylenirmi ya benim bile beynim durdu sen nasıl dayanıyosun helal olsun valla. bence senin için en iyisi gerekirse tartış paranı ona verme her ay at bir köşeye biriktir gerekirse arkadaşında kal. iyice birikince de üniversiteye git. yanlış anlama ama öyle bir babadan fayda gelecegini zannetmiyorum
- +1 yıl
hahaha eşek olduktan sonra semer vuran çok olur diye boşa demiyolar :D aileni terket hayatına bak eşek olma
Soran+1 yılGeleceğin efendisiymiş git lütfen senin kadar düşüncesiz olamıyorum
- +1 yıl
gerçekleri acı bir şekilde yüzüne çarpıyorum baban değersiz demiş sana sen hala para veriyorsun ona yazık
Soran+1 yılVermiyorum kardeşim. Alıyor
- +1 yıl
vermezsen alamaz maaş kartını al vermezse git bankaya iptal ettir banka kartına gerek bile yok bankaya gidersin kimliğini gösterirsin kartsız hesabında ne kadar para varsa verirler istemezsen vermezler
+1 yılyasın resıt aıleının maddı durumu bozuksa olabılır ama ıyıysa ayrı eve cık otur
00 YorumlaNasıl bir insan evladına yapar bunu ya insan dedim ama
00 Yorumla
+1 yılbankaya gidip kartımı kaybettım de. hemen iptal ederler.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılbaban yiyici takımından kedisi çalışmaz gider kahvede otutur
01 Yorumla- +1 yıl
git evlen
Gizli Üye(30-35)+1 yılOha ya böyle bir baba olamaz, önemli gereksinimlere mi harcıyor senin maaşını?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMaaş kartının iptal olduğunu söyle yeniden çıkarsınlar onu da verme
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOhaaaa millet 20 yaşında 4000 lira alıyo biz 22 yaşında hala okuyalım :/
Kartı vermesene00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsözleşmeli lise mezunu hemşire 4000 tl sen ciddimisin
00 Yorumla
+1 yılNe saçma iş ya, yazık gerçekten.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet ne yapabilirim lütfen akıl verin
Evet kaçmalısın evlenmeyi düşündümmü hiç?
04 Yorumla
Soran+1 yılDüşünüyorum fakat evlendırmez ki ben kendıme uygun birini bulamadım henuz
- +1 yıl
Çok üzüldüm durumuna gerçekten ya alttaki yorumda okudum karıya Kıza harcıyormuş nefret ediyorum böyle insanlar görünce ne güzel kızın var alnının teriyle para kazanıyor ne bileyin çok üzüldüm gerçekten ama bir an önce kendine. Uygun birisini bul ve evlen bence ailem benle görüşmez yamzısım ayrı eve cıksan babanın görüşü umrundamı? Annenle görüşürsün gene bağını kesmessin ailenle ama dicek birşey bulamadım eğer birşeylere yardıma ihtiyacın olursa yaz elbet yardım eden çıkar dicek birşey bulamadım
Soran+1 yılTeşekkür ederım görüşleriniz için ama evlılık kolay birşey değil ben bu yasıma kadar hep mutsuz oldum evlenınce mutlu olmak istiyorum
+1 yıl4000 tl lise mezunu hemşire.. ilginç 😀
10 YorumlaAyri eve gec artik kendi maasinda var
00 YorumlaBaban biriktiriryor mu yoksa harcıyor mu?
02 Yorumla
Soran+1 yılKarı kıza harcıyor Antalyaya falan gunu birlik gidio geliyor uçakla Hepsine sahıdım fakat bişiy diyemiyorum
Para & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı. Allah yardımcın olsun zor gerçekten
00 Yorumla
+1 yılizin vermezsen alamaz buna emin olabilirsin
00 YorumlaHemşire yardımcısı mısın?
02 Yorumla- +1 yıl
Merhaba ben sana mesaj atamadım bana insta veya başka bir adresini verebilirmisin? Ben son sınıf olan kızım😂
Verme kartını. Saf misin o kadar?
04 Yorumla
Soran+1 yılBana hiç vermedi ki Hep ondaydı lisede stajyer parası yatıyordu her ay 300 tl onda bile kart ondaydı 100 tl atardı bana
Soran+1 yılBende artık oyle düşünüyorum Unı açıktan değil örgün okurum en azından yanlarından ayrılmış olurum gerçekten bıktım carsıya ızın yok işten eve evden ıse bu nasıl hayat ya Evde odam yok evde telefonla uğrasmak bile yasak resmen 5 dk bakınca bırak sunu diyor gecelerı yatarken elımden alıyor
+1 yılBaska eve cik? Rahatlikla 4000tl ile gecinirsin
06 Yorumla
Soran+1 yılAilem benle artık görüşmez
- +1 yıl
Neden gorusmez baska eve cikinca boyle yapilmasi yanlis ama evin borclari varsa ve srnin parani onun icin kullaniyorsa bilemem he şuda varki senin maas kartini elinde tutmasi yanlis eger ihtiyaci varsa gelir senle konusur ister
Soran+1 yılEv bizim ve arabamızda var Benim maaşımdan harıc eve 6 bın tl para giriyor ve bana her ay sadece 40 50 tl verirdi
- +1 yıl
Konusmayi denedinmi?
Soran+1 yılEvet bana ben seni okuttum 7 8 sene sonraevlen alırsın dıyoe
- +1 yıl
Babanla arandaki bisey bu ama bu biraz fazla yani seninde birikim yapman gerek ileriyi dusunmen gerek cok dusuncesiz bir insan baban
+1 yılTayin iste başka şehire
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 850 cevap paylaştı. 4000 tl
Vay bee biz olelim yaa cidden00 YorumlaHemen bir koca bul evlen.
00 YorumlaYaptığı çok yanlış ona durumu anlatmalısın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsenın sevgılındemı yok pekı?
08 Yorumla
Soran+1 yılYok
Cevap sahibi+1 yılbabanı tanıyan kısıler ne dıyor pekı
Soran+1 yılAilem hep iyi yapıyor alsın parayı dıyor
Soran+1 yılBana bin lira versın en azından yeterli halamlar da konuştular kıza da vr dıye ama dinlemiyor
Cevap sahibi+1 yılsen kendın ısteyebılırsın bunu aslında. konusmak ıstermısın dırek benle
Soran+1 yılOlabilir
Cevap sahibi+1 yılpekı yaz bana dırek beklıyorum
Cevap sahibi+1 yılunututn sanırım
+1 yılokumana izin vermediyse almasınada hakkı yok
00 Yorumla
+1 yılEvlen
00 YorumlaDava aç
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBaska bir sehirde is bulun.
00 Yorumla
+1 yılayrı ev tut
00 Yorumla
+1 yılKaçmalısın
02 Yorumla
Soran+1 yılDalga geçmeyin lütfen
- +1 yıl
Ulan ne dedik kaçmalısın işte ne dalgası bu kaçacaksın uzaklaşacaksın
+1 yılayrıl evden
00 Yorumla
+1 yılAyri eve cik
00 Yorumla