Geçenlerde bir sohbette çok ilginç bir konuşma geçti. Darwinist bir manyak maymunlardan evrildiğimizi, dinlerin de maymunlardan bize miras kalan dürtülerini törpülemek amacıyla oluşturulduğunu savunurken bu soruyu sordum, cevabını hala arıyorum.
Insanoğlu maymunlardan evrildiyse neden hala maymun ırkı var?
o durum öyle değil kardeşim insanlar maymunla ortak bir ataya sahip olablirler deniyor işin aslında maymunumsu yapısal ve dşünsel özelliklerimizin bir çoğunun maymunlara benzemesinden dolayı bu sav ortaya atılıyor artık hemen hemen hiç bir darwinist maymundan geldiğini söylememeye başladı seninkisi biraz cahil kesimden sanırım maymundan gelmek ayrı bir sav maymunumsudan gelmek apayrı bir sav ve dediğim gibi bunlarda önermeler sadece allahın yaratıp dünyaya gönderdiğine inanmak kadar saçma iki şey
İnsan ile maymunun atası ortaktır, insanın evrimi kıtaların parçalandığı döneme dayanır.. İstersen biraz konuyu araştırıp öyle soru aç, bu konuda biraz bilgi seviyesi olan birileri için gerçekten boş bir soru olmuş
Hayir. Darwin'e göre insanlar maymunlardan türemedi. Sadece genetik yakınlığın olduğunu belirtiyor. "Rastladığım benzerlikler beni bir adım daha öteye taşıdı ve mevcut tüm canlıların tek bir prototipten türediği sonucuna vardım. Yaşayan tüm şeylerin sayısız ortak noktası vardır; kimyasal kompozisyonları, jerminatif kesecikleri, hücresel yapıları ve büyüme ve çoğalma yasaları birbirine oldukça benzerdir." Bu da kitabında konuyla alakali olan bölüm
En İyi Cevaplar